al meer dan 7 jaar

de beste afstudeerbegeleiding!

5000+

afgestudeerde studenten!

97,8%

slagingspercentage!

Wat houdt het 7s-model in?

Het 7S-model, ontworpen door medewerkers van het consultancy bureau McKinsey, wordt gebruikt om de prestaties van een organisatie te kunnen analyseren aan de hand van zeven verschillende factoren. In het Engels beginnen al deze factoren met een S, vandaar de naam het 7S-model. Het model kan goed gebruikt worden om verandering in de interne omgeving van een organisatie te analyseren en te monitoren. Hierbij zijn de onderlinge relaties en de samenhang van deze zeven verschillende organisatiefactoren van belang. Het idee is dat als ze allemaal dezelfde kant op wijzen, ze elkaar en de organisatie in zijn geheel versterken.

De 7 verschillende factoren zijn op te delen in drie harde en vier zachte factoren. De harde factoren zijn het gemakkelijkst te beïnvloeden door het management en omvatten de strategische formuleringen, de communicatie- en informatielijnen die door de organisatie lopen en de IT systemen die de het gebruikt. De zachte elementen zijn moeilijker te beschrijven, ze zijn vaak ontastbaar en hebben meer met de cultuur van een organisatie te maken. Denk hierbij aan de gehanteerde managementstijl, de gedeelde waardes en de belangrijkste vaardigheden binnen de organisatie.

Hieronder worden de zeven elementen kort uiteengezet:

Strategie

beschrijft de lange termijndoelen van de organisatie en de manier waarop deze bereikt dienen te worden.

Structuur

geeft de manier waarop de organisatie is georganiseerd en wie aan wie verantwoording moet afleggen.

Systems

omvat alle denkbare systemen, als ook de procedures en werkwijzen van het personeel.

Shared Values

staat voor de gezamenlijke bedrijfsopvatting die de cultuur en werkhouding bepalen.

Stijl

geeft de manier van leiderschap weer en het omgaan van management met het personeel.

Staff

zijn de medewerkers en alles wat ermee te maken heeft, zoals het rekruteren, opleiden, promoten en belonen.

Skills

zijn de echte vaardigheden en competenties die de organisatie in huis heeft en waarmee het zich kan onderscheiden van de concurrentie.

 

Bron : Opdam Groep

 

Hoe kunnen wij jou helpen met het 7s-model?

Waarschijnlijk ben je nu druk bezig met je vooronderzoek en daar kan jij waarschijnlijk wel wat hulp bij gebruiken. Je zit in een cruciale fase van het schrijven van je scriptie. als je nu geen goede structuur hebt ga je daar de rest van het schrijven van je scriptie last van hebben. Wij kunnen je daarbij helpen!

Wij helpen je ook met andere onderdelen van je scriptie! Heb je al een deel van je scriptie geschreven en wil je graag feedback? Check dan onze feedback mogelijkheden! Je kan natuurlijk ook eerst kijken wat de ervaringen zijn van eerdere studenten die door ons zijn geholpen bij het afstuderen. Lees hier de reviews! Of Lees hier meer over de fases in de scriptiebegeleiding of onze werkwijze.

 

 

Vragen over onze begeleiding of heb je nu hulp nodig?

Vul vrijblijvend in. Laat ons weten waarmee we je kunnen helpen 🙂 We nemen binnen 24 uur contact met je op via de telefoon en/of mail om opties te bespreken!
  • Beschrijf hier kort waar je mee vast loopt