al meer dan 7 jaar

de beste afstudeerbegeleiding!

5000+

afgestudeerde studenten!

97,8%

slagingspercentage!

Scriptie abstract

Scriptie abstract aan het schrijven? De bedoeling van een scriptie abstract is om de aandacht van je lezers te trekken, zodat ze geïnteresseerd raken in je scriptie en de rest van je stuk willen lezen. Om die reden moeten de belangrijkste zaken van je onderzoek in het scriptie abstract worden beschreven. Het scriptie abstract is in feite je scriptie in het klein.

 

Wat staat er in het scriptie abstract

In het scriptie abstract beschrijf je in het kort wat je hebt onderzocht en hoe je dat hebt gedaan. Je beschrijft wat je verwachtingen waren en hoeveel respondenten of proefpersonen er meededen. Tot slot beschrijf je beknopt de belangrijkste resultaten, de conclusie en eventuele implicaties die daaruit voortvloeien. Laat irrelevante zaken weg en let erop dat het een beknopt stuk blijft van ongeveer 300 woorden. Je hoeft in dit stukje geen referenties te gebruiken.

Meestal bestaat de scriptie abstract uit een aantal alinea’s (3 of 4). Je begint met een beschrijving van je onderzoek:  wat werd er onderzocht en waarom heb je dit onderzocht? Je geeft dan ook de maatschappelijke (en eventueel wetenschappelijke relevantie) van je scriptie weer. Je theorieën kun je hier ook kort noemen. Tevens vertel je hoe je het onderzoek hebt uitgevoerd, denk hierbij aan de variabelen die je hebt meegenomen en wat deze inhouden. Ook beschrijf je in de eerste alinea wat je verwachtingen zijn.

Je vervolgt je scriptie abstract door in een volgende alinea  iets over de doelgroep te vermelden (zoals bijvoorbeeld het aantal en de belangrijkste kenmerken). Ook is het goed om iets over de werving te vermelden (kregen deelnemers bijvoorbeeld een beloning voor het onderzoek?). Bovendien beschrijf je in welke groepen (aantal) de deelnemers waren ingedeeld en geef je aan op welke manier de groepen met elkaar werden vergeleken en waarom.

In de derde alinea beschrijf je de (belangrijkste) resultaten van je onderzoek. Indien je groepen met elkaar vergeleken hebt dan kun je als eerste beschrijven of de groepen van elkaar verschilden of niet. Vervolgens noem je de hoofdeffecten en eventuele interactie-effecten. Tot slot beschrijf je in de laatste alinea van je scriptie abstract wat je belangrijkste conclusie is. Je eindigt met eventuele kanttekeningen en aanbevelingen met betrekking tot een vervolgonderzoek.

Klik hier voor een scriptie voorbeeld; Abstract

 

 

Vragen over onze begeleiding of heb je nu hulp nodig?

Vul vrijblijvend in. Laat ons weten waarmee we je kunnen helpen 🙂 We nemen binnen 24 uur contact met je op via de telefoon en/of mail om opties te bespreken!
  • Beschrijf hier kort waar je mee vast loopt

 

 

Wil je weten of wij iets voor je kunnen betekenen? Vraag een telefonische kennismaking aan! Vul eerst het Contactformulier in en dan hoor je zo snel mogelijk van ons!

Op zoek naar een scriptie voorbeeld? Hier vind je een Scriptie voorbeeld waarin onder andere het trechtermodel is verwerkt!

Moeite met het kiezen van een scriptie onderwerp? Kijk dan voor advies en suggesties bij Scriptie onderwerp!

Loop je vast bij het schrijven van een plan van aanpak? Kijk bij Plan van aanpak!