al meer dan 7 jaar

de beste afstudeerbegeleiding!

5000+

afgestudeerde studenten!

97,8%

slagingspercentage!

Hoe zorg je voor een goede afbakening van je scriptie?

Het komt vaak voor dat je probleemstelling betrekking heeft op een vrij groot probleem, en dus aanzet tot een erg breed onderzoek. Jouw onderzoek is er echter bij gebaat zo specifiek mogelijk te zijn, zodat je concreet iets kunt onderzoeken. Je moet je onderzoek dan ook afbakenen, en aangeven op welke elementen van de grote probleemstelling je onderzoek van toepassing is. In de afbakening geef je dus aan wat je gaat onderzoeken vanuit welk perspectief.

Check ook relevantie voor het schrijven van je inleiding.

Waar kunnen wij jou mee helpen?

Het is van belang voor een succesvol verloop voor de rest van je scriptie, dat je je onderzoek goed afbakent en dus niet gaat zwemmen in alle verschillende mogelijkheden en informatie die je hebt. Afstudeerbegeleider kan je ondersteunen bij het constructief afbakenen van je onderzoeksonderwerp.

Wij helpen je ook met andere onderdelen van je scriptie! Heb je al een deel van je scriptie geschreven en wil je graag feedback? Check dan onze feedback mogelijkheden! Je kan natuurlijk ook eerst kijken wat de ervaringen zijn van eerdere studenten die door ons zijn geholpen bij het afstuderen. Lees hier de reviews! Of Lees hier meer over de fases in de scriptiebegeleiding of onze werkwijze.

 

 

Vragen over onze begeleiding of heb je nu hulp nodig?

Vul vrijblijvend in. Laat ons weten waarmee we je kunnen helpen 🙂 We nemen binnen 24 uur contact met je op via de telefoon en/of mail om opties te bespreken!
  • Beschrijf hier kort waar je mee vast loopt