Scriptie hulp legaal?

Is hulp bij je scriptie legaal?

Hulp bij scriptie legaal?

Hulp krijgen bij je scriptie, daar zijn veel diensten voor en duizenden studenten maken daar ook graag gebruik van, maar is dat wel legaal? Misschien heb je het ook overwogen, en ben je benieuwd of het toegestaan is. Het antwoord is niet zo eenvoudig, maar het is zeker mogelijk om via een legale weg te betalen voor hulp bij je scriptie. Hulp bij je scriptie is legaal, hulp bij het schrijven is niet legaal

Voorop staat dat plagiaat verboden is, en dat houdt automatisch in dat hulp bij het schrijven nadrukkelijk illegaal is. Het goede nieuws is er gelukkig ook: over hulp bij het brainstormen, structureren, analyseren, nadenken en spellen bestaan geen regels! Een fijne bonus is dat opleidingsmentoren en plagiaatdoctoren deze hulp niet kunnen traceren. Dus zolang je je scriptie niet laat schrijven, is hulp legaal. Sterker nog: universiteiten huren afstudeerbegeleiders in (zo ook onze eigen Arie Lindenburg van Afstudeerbegeleider.nl), of verwijzen hun studenten ernaar door. Ook zijn de scriptiebegeleiders van deze diensten vaak oud-docenten aan hogescholen of universiteiten.

Hulp bij scriptie, kun je erop gepakt worden?

Ik heb van veel studenten gehoord dat de hogeschool of universiteit ervan op de hoogte was dat de student hulp kreeg, en dat was totaal geen probleem. De student noemde het ‘coaching’. Iedereen kan een coach of mentor gebruiken, en dat is niet iets wat je iemand kunt verbieden. Hulp is iets heel natuurlijks: familie, vrienden en het netwerk van de student worden gewoon ingezet, en daar is niks mis mee. Het enige verschil met hulp van je sociale cirkel en een scriptiebegeleider, is dat de laatste dankzij zijn specialisme garant staat voor succes, dat hij of zij je beter begeleidt en dat ervoor betaald dient te worden.

Het idee achter een scriptie is zelfstandigheid

De vraag naar scriptiehulp blijft maar stijgen. Voor gemiddeld zo’n 70 euro per uur worden duizenden studenten naar hun diploma geloodst. Deze diensten lijken misschien te conflicteren met wat de hogeschool of universiteit juist van de student verlangt. Ze helpen studenten namelijk met brainstormen, het opzetten van een geschikte onderzoeksvraag en een goede structuur voor het onderzoek. Ook helpen ze bij de data-analyse, geven ze feedback en corrigeren ze taal en spelling.

De scriptie is bedoeld als zelfstandig project, waarmee de student kan aantonen dat hij of zij zonder zijwieltjes aan de slag kan op wetenschappelijk gebied. Uiteindelijk is de scriptie toch echt helemaal het eigen product van de student in kwestie. Echter… Het is menselijk om hulp te krijgen. En daarom kun je betaalde hulp bij je scriptie als legaal beschouwen.

Hogescholen en universiteiten verbieden het niet expliciet

De Volkskrant ondervroeg een paar jaar geleden alle onderwijsinstellingen of scriptiehulp problematisch was. Enkel Hogeschool Windesheim zei betaalde scriptiehulp ongewenst te vinden. Andere hogescholen en universiteiten hadden geen beleid ten aanzien van betaalde scriptiebegeleiding.

Ook ondervroeg de Volkskrant een met een acht afgestudeerde accountant aan de Erasmus Universiteit. ‘Voor de eerste versie van mijn scriptie had mijn opleidingsmentor geen goede woorden over. Hij zei enkel dat het niet academisch genoeg was. Zijn verbetertips waren erg abstract.’ Omdat voor deze student een langstudeerboete dreigde, besloot hij voor 450 euro aan scriptiebegeleiding af te nemen, waardoor hij precies de scherpe vragen te horen kreeg, en de rode draad helder kreeg. Voordat hij eraan begon had deze student wel twijfels: zou dit fraude zijn? Uiteindelijk bleek het loos alarm, want dit soort hulp wordt altijd al door vrienden en familie geboden. Het enige verschil was nu dat hij professionals inschakelde. En ja, een jaartje extra moeten studeren is duurder.

Wees tactvol als je betaalde scriptiehulp neemt

Uiteraard moet je er voorzichtig mee omgaan als je betaalde scriptiehulp neemt. Hou het voor jezelf, want hoe meer mensen het weten, hoe groter de kans is dat een docent een argument gaat opzoeken om de situatie lastig te maken. Nogmaals: hulp krijgen is menselijk en natuurlijk, en veel docenten weten het van hun studenten. Dit is echter de sleutel: áls je er ooit iets over uitlaat, zet het dan neer als coaching of mentoring, en niet als ‘scriptiehulp’. De studenten waarvan hun docenten het wisten, zeiden iets zoals: ‘Ik ga mijn uiterste best doen om deze opleiding op een mooie manier en in één keer af te sluiten. Daarom ga ik er veel tijd aan besteden en Skype-coaching nemen.’ Op die manier houd je het respectvol en tactvol, waardoor er niks mis kan gaan.

Dus, hulp bij scriptie legaal? Je scriptie compleet of gedeeltelijk door een ander persoon laten schrijven is verboden. Daarentegen is het zowel toegestaan, áls legaal, áls logisch dat iemand je scriptie nakijkt, en tips en feedback geeft op inhoud en spelling. Doe bovenal je uiterste best om met een goed resultaat af te studeren. Reserveer er veel tijd voor in je weekplanningen, weet dat er streng op beoordeeld wordt, en plan het zo in dat je de scriptie een maand voor de deadline afhebt. Maar dat zijn weer tips voor een volgend artikel op Afstudeerbegeleider.nl Waar het nu om gaat: het is prima om gecoacht te worden bij je scriptie en begeleid te worden voor je data-analyse.“Your speed doesn't matter forward is forward”

Zet de volgende stap in jouw scriptie

Zet de volgende stap in je scriptie!

Kom je er niet uit of zit je gewoon vast? Wij helpen je weer vooruit!
Stop met twijfelen, zet die volgende stap door het formulier in te vullen!

Hoe kunnen wij jou helpen?

We kunnen je ondersteunen in iedere fase van het afstuderen. We bieden scriptiebegeleiding, begeleiding in statistiek, SPSS en data-analyse aan. Het is ook mogelijk om voor een sessie van één van onze experts te komen voor je scriptie. Samen met de expert neem je in korte tijd je probleem door en krijg je advies over hoe je het moet aanpakken. Na een telefonische intake wordt besproken hoeveel tijd je sessie gaat duren en vervolgens wordt er een afspraak ingepland. Je wordt snel geholpen met je scriptie zodat jij verder kunt.

Wij hebben een begeleider die bij je past met wie jij één op één aan de slag gaat. We weten dat studenten een beperkt budget hebben dus houden we onze tarieven betaalbaar. Je bent in controle over je eigen proces doordat jij bepaalt wanneer je afspreekt met je begeleider. Daarnaast werken we met niet goed geld terug beleid!

Natuurlijk is de eerste stap om hulp te vragen voor je scriptie lastig terwijl je ook al veel aan je hoofd hebt met je scriptie. Daarom hebben we het maken van een afspraak makkelijk gemaakt. Vaak heb je dezelfde dag nog een afspraak! We zijn ook in de avond bereikbaar via whatsapp of 020 - 752 2702

Maak de volgende stap naar jouw afstudeermoment en vraag een vrijblijvende kennismaking aan!WhatsApp met ons!

Heb jij een vraag over de begeleiding? Stuur ons dan een WhatsApp bericht!


06-52044280
Bobby Lee Houtkoop
Kurt Kreulen
Stijn Loeber
Maudy Verplancke
Sarah Vreijling
Martin van Leerdam
Caitlin Utama
Vera Oosterveen

Wij staan voor je klaar! Vul vrijblijvend ons contactformulier in!

Binnen 24 uur contact

  • Amsterdam
  • Maassluistraat 2
  • 1062 GD Amsterdam
  • Den Haag
  • Johanna Westerdijkplein 75
  • 2521 EN Den Haag
  • Utrecht
  • Arthur van Schendelstraat 650
  • 3511 MJ Utrecht