al meer dan 7 jaar

de beste afstudeerbegeleiding!

5000+

afgestudeerde studenten!

97,8%

slagingspercentage!

DESTEP / DEPEST

 

Het DESTEP model maakt deel uit van de externe analyse en is een onderdeel van het marketingplan en de situatieanalyse. Het model wordt gebruikt om de externe omgeving van een organisatie uitvoerig in kaart te brengen. Het is van belang om inzicht te krijgen in de externe omgeving van een organisatie om effectief gebruik te maken van de kansen en bedreigingen die worden veroorzaakt door de omgeving waarin de organisatie opereert. De onderneming kan de factoren, waarop het geen directe invloed heeft, niet veranderen maar de analyse stelt een onderneming in staat om succesvol actief te zijn door het strategisch beleid af te stemmen op de bevindingen van de analyse van de DESTEP.  Het model is een marketingtool waarmee op een eenvoudige manier onderzocht kan worden op welke manier een organisatie effectief kan inspelen op haar omgeving. Het is aan de marketeer om hier een goede afstemming te bewerkstelligen. Bevindingen van de DESTEP worden vaak gebruikt als input voor de SWOT analyse. Het model uit de volgende 6 factoren die de bedrijfsvoering van een organisatie kunnen beïnvloeden.

 

hoe wij jou kunnen helpen met het DESTEP model

Het DESTEP model aan het doorgronden voor je onderzoek? Hieronder kan je lezen waar het model uit bestaat maar het toepassen van het model op jouw onderzoek is meer dan dat. Waarschijnlijk ben je nu druk bezig met je vooronderzoek en daar kan jij waarschijnlijk wel wat hulp bij gebruiken. Je zit in een cruciale fase van het schrijven van je scriptie. als je nu geen goede structuur hebt ga je daar de rest van het schrijven van je scriptie last van hebben. Wij kunnen je daarbij helpen! Kom een keer langs bij ons op kantoor om vrijblijvend met ons kennis te maken. Je vertelt in het kort waar je mee bezig bent en waar je tegen aanloopt. Op basis daarvan kunnen we je aanraden om één van onze workshops te volgen of met één van onze experts je onderzoek eens goed door te spreken. Waar je ook mee zit we kunnen je verder helpen! Vul onderstaand formulier in en we nemen contact met je op!

Vul vrijblijvend in. Laat ons weten waarmee we je kunnen helpen 🙂 We nemen binnen 24 uur contact met je op via de telefoon en/of mail om opties te bespreken!
  • Beschrijf hier kort waar je mee vast loopt

Demografisch: kenmerken van de bevolking

Economisch: kenmerken die de economie beschrijven

Sociaal-maatschappelijk: kenmerken van de leefgewoonten en cultuur

Technologisch: kenmerken van de ontwikkeling

Ecologisch: kenmerken van de fysieke omgeving

Politiek / Juridisch: kenmerken van overheidsbeslissingen

 

Het is uiteraard belangrijk te weten wat er in de omgeving van een organisatie speelt.

 

Heb je moeite met het analyseren volgens dit model? Aarzel dan niet en neem contact met ons op!