Hulp nodig met het schrijven van de discussie?

Kosteloze kennismaking

Wat komt er in de discussie paragraaf te staan?

Discussie?! Je bent in de eindfase aangekomen van je scriptie. Daar is geen discussie over mogelijk! Maar hoe moet je nu verder? Wij helpen je op weg! Het gedeelte waarin de discussie aan bod komt is het meest ‘vrije’ schrijfgedeelte. Je bent niet zozeer gebonden aan allerlei schrijfregels en je mag hier vrijuit je mening geven.

Allereerst geef je een korte samenvatting van wat je ook alweer had onderzocht, hoe je dat hebt gedaan en wat je verwachtingen daarbij waren. Begin met het de beantwoording van je deelvragen en eindig met een antwoord op je probleemstelling. Dit beschrijf je heel beknopt. Het is de bedoeling dat de lezer weer helemaal weet waar je mee bezig was.

Na deze beknopte samenvatting, bespreek je de resultaten uitvoerig. In het resultatengedeelte beschrijf je de resultaten en geef je aan of deze overeenkomen met je voorspelling. In de discussie geef je allerlei mogelijke verklaringen voor het wel of niet uitkomen van je hypothesen. De verklaringen kunnen vanuit de literatuur gegeven worden, maar dit kan ook een eigen mening van jou zijn. Je beschrijft ook wat de resultaten zeggen over de theorieën die je hebt beschreven in de inleiding. Zijn de gevonden resultaten een onderbouwing van je theorie of juist niet? Tevens kunnen eventuele kanttekeningen (beperkingen) van de onderzoeksuitvoering mogelijke verklaringen zijn voor de (on)verwachte resultaten.

In de discussie beschrijf je natuurlijk ook de sterke kanten van je onderzoek! Wat ging er goed, waar is rekening mee gehouden? Waren er bijvoorbeeld strenge selectiecriteria voor de onderzochte doelgroep (en wat was daar goed aan)? Wat zijn de (goede of minder goede) gevolgen van je onderzoek voor de praktijk en/of voor de wetenschap? Ten slotte geef je aan of er vervolgonderzoek nodig zal zijn. Als dat het geval is geef je waar mogelijk suggesties. Een discussie schrijven valt dus best mee! Klik hier voor een voorbeeld.

Hoe kunnen wij je helpen met je discussie?

Het schrijven van de discussie, met andere woorden een reflectie op je eigen onderzoek, kan lastig zijn. Afstudeerbegeleider kan je helpen bij schrijven van een kritische discussie, waarin je aangeeft dat je objectief je eigen onderzoek kunt bekijken.

Wij helpen je ook met andere onderdelen van je scriptie! Heb je al een deel van je scriptie geschreven en wil je graag feedback? Check dan onze feedback mogelijkheden! Je kan natuurlijk ook eerst kijken wat de ervaringen zijn van eerdere studenten die door ons zijn geholpen bij het afstuderen. Lees hier de reviews! Of Lees hier meer over de fases in de scriptiebegeleiding of onze werkwijze.

Kurt Kreulen

Geschreven door:

Kurt Kreulen
Meer weten over wat wij voor je kunnen betekenen? Klik hier
Waar loop jij vast met je scriptie? Klik hier
WhatsApp met ons!

Heb jij een vraag over de begeleiding? Stuur ons dan een WhatsApp bericht!


06-52044280
Zet de volgende stap in jouw scriptie

Zet de volgende stap in je scriptie!

Kom je er niet uit of zit je gewoon vast? Wij helpen je weer vooruit!
Stop met twijfelen, zet die volgende stap door het formulier in te vullen!

Zet de volgende stap met je scriptie!

Afstudeerbegeleider is onderdeel van Studiemeesters. Je wordt dan ook gebeld door Studiemeesters om een afspraak te maken voor een kosteloze en vrijblijvende kennismaking. Kunnen we je telefonisch niet bereiken? Dan mailen we je.

Wat kan Afstudeerbegeleider verder voor jou betekenen?

Wij hebben een begeleider die bij je past met wie jij één op één aan de slag gaat. We weten dat studenten een beperkt budget hebben dus houden we onze tarieven betaalbaar. Je bent in controle over je eigen proces doordat jij bepaalt wanneer je afspreekt met je begeleider. Daarnaast werken we met niet goed geld terug beleid!

Natuurlijk is de eerste stap om hulp te vragen voor je scriptie lastig terwijl je ook al veel aan je hoofd hebt met je scriptie. Daarom hebben we het maken van een afspraak makkelijk gemaakt. Vaak heb je dezelfde dag nog een afspraak! We zijn ook in de avond bereikbaar via whatsapp of 020 - 752 2702

Maak de volgende stap naar jouw afstudeermoment en vraag een vrijblijvende kennismaking aan!

Bobby Lee Houtkoop
Kurt Kreulen
Stijn Loeber
Maudy Verplancke
Sarah Vreijling
Martin van Leerdam
Caitlin Utama
Vera Oosterveen

Wij staan voor je klaar! Vul vrijblijvend ons contactformulier in!

Afstudeerbegeleider is onderdeel van Studiemeesters. Je wordt dan ook gebeld door Studiemeesters om een afspraak te maken voor een kosteloze en vrijblijvende kennismaking. Kunnen we je telefonisch niet bereiken? Dan mailen we je.