In de doelstelling beschrijf je het doel van je onderzoek. Je gaat het onderzoek immers uitvoeren om een bepaald doel te realiseren.

Als je het onderzoek uitvoert voor een bepaalde opdrachtgever, kun je over het algemeen een onderscheid maken tussen het doel van je opdrachtgever (ook wel managementdoelstelling) en het doel van je onderzoek (de onderzoeksdoelstelling). Het doel van je opdrachtgever is vaak een groter, overkoepelend doel, dat dan ook de doelstelling is die hoort bij de hoofdvraag. Het doel van jouw onderzoek staat in dienst van dit overkoepelende doel en is vaak iets specifieker, het kan bijdragen aan het verwezenlijken van het doel van de opdrachtgever. De onderzoeksdoelstelling hoort dan ook bij de onderzoeksvraag.

Het kan lastig zijn de juiste doelstellingen te formuleren. Afstudeerbegeleider kan je helpen. Geef op onderstaand formulier kort aan waar je mee bezig bent en waar je tegen aan loopt, dan nemen we contact met je op over hoe wij jou het beste kunnen begeleiden.