al meer dan 7 jaar

de beste afstudeerbegeleiding!

5000+

afgestudeerde studenten!

97,8%

slagingspercentage!

Wat hoort er in je inleiding?

In de inleiding wordt de lezer ingeleid in het onderwerp van je scriptie, en introduceer je de belangrijke vragen die jij met je scriptie wilt gaan proberen te beantwoorden. Het is de bedoeling dat je de lezer de noodzakelijke informatie geeft om te begrijpen waar jouw scriptie over gaat, en de lezer enthousiast maakt over de inhoud ervan. In de inleiding van een scriptie horen de volgende punten altijd naar voren te komen, meestal in verschillende paragrafen:

–          Inleiding tot het onderwerp

–          Aanleiding tot het probleem

–          Probleemstelling

–          Doelstelling

–          Hoofdvraag

–          Onderzoeksvraag

–          Deelvragen

–          Afbakening van het onderzoek

–          Relevantie van het onderzoek

–          Korte beschrijving van de onderzoeksmethoden

–          Overzicht van de structuur van je scriptie

 

Hoe kunnen wij je helpen?

Veel studenten vinden het lastig te bepalen wat in elk onderdeel van de inleiding behoort te staan, en weten bijvoorbeeld niet hoe ze de juiste probleemstelling en een scherpe onderzoeksvraag met relevante deelvragen op moeten stellen. Een goede inleiding biedt houvast voor de rest van scriptie, is het is dan ook belangrijk dat je in de inleiding de juiste vragen formuleert. Afstudeerbegeleider kan je hierin bijstaan. Vul in onderstaand formulier kort in waar je mee bezig bent en waar je tegenaan loopt, dan nemen we contact met je op over hoe wij jou het beste kunnen helpen en begeleiden.

Wij helpen je ook met andere onderdelen van je scriptie! Heb je al een deel van je scriptie geschreven en wil je graag feedback? Check dan onze feedback mogelijkheden! Je kan natuurlijk ook eerst kijken wat de ervaringen zijn van eerdere studenten die door ons zijn geholpen bij het afstuderen. Lees hier de reviews! Of Lees hier meer over de fases in de scriptiebegeleiding of onze werkwijze.

 

 

Heb je nu hulp nodig of vragen over onze begeleiding?

Laat ons weten waarmee we je kunnen helpen 🙂 We nemen binnen 24 uur contact met je op via de telefoon en/of mail om opties te bespreken!