al meer dan 7 jaar

de beste afstudeerbegeleiding!

5000+

afgestudeerde studenten!

97,8%

slagingspercentage!

Ik weet niet hoe ik een onderzoek moet opzetten!

Je bent bezig met je scriptie en hebt al een onderwerp gekozen dat je graag wilt onderzoeken. Nu kan het zijn dat je niet goed weet hoe je dat onderzoek precies in moet richten. Is een literatuuronderzoek voldoende, of moet je ook een praktisch onderzoek uitvoeren? Hoe stel je eigenlijk een goede vragenlijst op voor een enquête? Als je interviews afneemt, hoeveel moeten dat er dan zijn, en welke vragen moet je stellen zodat je de informatie verzamelt die je nodig hebt? En wat onderzoek je nou precies met deskresearch en fieldresearch?

Waarom is het lastig om een onderzoek op te zetten

Het opzetten van een onderzoek, of het nu vragenlijsten of interviews zijn, is een vak apart. Waarschijnlijk heb je wat colleges en werkgroepen gevolgd die je hadden moeten leren hoe je onderzoek moet doen, maar als je eerlijk bent heb je er weinig van opgestoken. Zou je bijvoorbeeld nu de keuze voor een bepaalde onderzoeksmethode kunnen beargumenteren?

Wat kan je eraan doen..

Je zit nu waarschijnlijk met een onzeker gevoel. Je mist de basis om zelf een onderzoek op te zetten, maar die heb je gewoonweg nodig! Je hebt iemand nodig die jou uit kan leggen hoe het allemaal werkt en samen met jou orde in de chaos kan brengen zodat jij weer weet waar je moet beginnen. Daar kunnen wij jou bij helpen!

Hoe wij jou kunnen helpen..

Elke student heeft zijn eigen hulpvraag en loopt tegen andere zaken aan. Daarom willen wij graag in een vrijblijvend gesprek met jou kijken hoe wij jou kunnen helpen. Je vertelt waar je mee zit en op basis daarvan kunnen we je aanraden om één van onze workshops te volgen of met één van onze experts je onderzoek eens goed door te spreken. Waar je ook mee zit, we kunnen je verder helpen!

 

 

Vragen over onze begeleiding of heb je nu hulp nodig?

Vul vrijblijvend in. Laat ons weten waarmee we je kunnen helpen 🙂 We nemen binnen 24 uur contact met je op via de telefoon en/of mail om opties te bespreken!
  • Beschrijf hier kort waar je mee vast loopt