Wat studenten van ons vonden:

Amy

Ik was aangekomen bij de resultaten van mijn master thesis en had veel moeite met het interpreteren van de resultaten. Samen met Afstudeerbegeleider heb ik mijn analyses bekeken. Ik heb uitleg gekregen hoe ik de resultaten moet interpreteren en opschrijven. Daarna kon ik nog regelmatig met vervolgvragen bij Afstudeerbegeleider terecht, wat erg prettig was. Het resultaat van de begeleiding was dat ik mijn resultaten op papier kon zetten en kon inleveren. Op de eerste versie heb ik nog veel feedback ontvangen van mijn scriptiebegeleider, maar ik kon door de hulp van Afstudeerbegeleider in ieder geval een goede start maken!

Begeleider:Peter

Anonieme student

Ik had te moeilijke deelvragen opgesteld die niet met makkelijke kruistabellen te beantwoorden waren. Op school krijgen wij geen les in ANOVA toetsen en dergelijke dus heb ik bij Afstudeerbegeleider aangeklopt. Zij hebben mij geholpen om stap voor stap mijn resultaten overzichtelijk te maken en samen hebben wij gekeken hoe de deelvragen beantwoord konden worden. Ook hebben zij geholpen met het op de juiste manier uitleggen van de gevonden data. Het resultaat was dat ik al mijn deelvragen en hoofdvraag goed heb kunnen beantwoorden en daardoor kon ik goede conclusies trekken. De hulp van Afstudeerbegeleider was echt een lichtpuntje tijdens het schrijven van mijn scriptie. Zonder die extra hulp had ik nooit mijn deelvragen zo goed kunnen beantwoorden. Het heeft ervoor gezorgd dat ik zelfs conclusies kon trekken op een hoger niveau wat mijn cijfer erg ten goede kwam. De leraren waren erg onder de indruk en vonden het zelfs soms van universitair niveau terwijl ik HBO deed. Absoluut geen spijt dat ik naar Afstudeerbegeleider ben toegekomen.

Begeleider:Fabian

Karin

Ik moest een moduleopdracht  schrijven voor  de module organisatie en verandering.  Ik kon geen structuur aanbrengen en geen hoofdzaken van bijzaken onderscheiden. Bobby heeft samen met mij structuur in de opdracht aangebracht. Tevens leerde zij mij, door steeds door te vragen, om boven tafel te krijgen wat ik daadwerkelijk bedoelde om de hoofdzaken van de bijzaken te onderscheiden.  Ook aan de positieve feedback heb ik veel gehad. De moduleopdracht organisatie en verandering was mijn eerste opdracht.  De eerste keer dat  ik telefonisch contact had met Bobby ervaarde ik dat als moeizaam, ik begreep niet waar ze naar toe wilde en wat ik precies moest doen. Maar tijdens ons tweede telefonisch gesprek begon bij mij het kwartje te vallen. Wat ik erg prettig vond dat Bobby heel geduldig was , haar  positieve feedback en haar doorvragen heeft mij veel geleerd. Tevens kon ik haar altijd een mailtje sturen voor feedback en konden wij dit bespreken in een  telefonisch consult.  Ik heb het volgende geleerd; het opbouwen van een opdracht, durven te schrijven, duidelijk en helder formuleren, steeds jezelf de vragen stellen waarom, wat etc.  Voor de opdracht had ik een 9.5!

Begeleider:Bobby

Anoniem

Door middel van het verwerken van de feedback van Bobby kreeg ik meer een indruk van wat er precies van mij verwacht werd tijdens het schrijven van het afstudeeronderzoek. Ik heb het de eerste keer niet gehaald, want de hulp kwam daarvoor te laat. Wel heb ik ervan geleerd, waardoor ik het de tweede keer wél heb gehaald. De eerste keer heeft bobby veel tijd in mij en mijn scriptie gestoken, wat ik erg kon waarderen. Daarnaast heb ik ook echt goede feedback ontvangen.

Begeleider:Bobby

Evelien

Mijn scriptie bestond voornamelijk uit een literatuurstudie, maar ik moest wel een proposed research method schrijven. Hier liep ik echter op een aantal dingen vast en van mijn scriptiebegeleidster kreeg ik nauwelijks feedback. Zodoende ben ik bij Afstudeerbegeleider terecht gekomen. Mij is in eerste instantie gevraagd waar ik vast liep zodat ze mij aan de juiste persoon konden koppelen. Ik werd dus geholpen door iemand die gespecialiseerd was in SPSS. Dit vond ik erg fijn want op alle vragen die ik had kreeg ik een duidelijk antwoord. Samen hebben we dus gekeken naar wat ik wilde onderzoeken en hoe je dat van begin tot eind aanpakt. Ook werd goed uitgelegd waarom een bepaalde methode gebruikt moest worden, waardoor ik er ook ontzettend veel van geleerd heb. Dit werd allemaal tijdens een 50 minuten durend gesprek besproken waarna ik zelf aan de slag ben gegaan. Ik heb vervolgens het stuk nog even teruggestuurd waarop ik nog heel veel goede feedback gekregen heb. Hierdoor wist ik zeker dat ik het helemaal correct in zou leveren. Het resultaat was dat ik mijn scriptie met een goed cijfer afgesloten heb. Ik heb tijdens mijn bachelor natuurlijk al het nodige over statistiek en SPSS geleerd, maar door Afstudeerbegeleider heb ik hier nog meer kennis over op kunnen doen en deze ook toe kunnen passen. Hierdoor was mijn proposed research method zo uitgebreid, dat ik zonder hun hulp een veel lager cijfer gehaald zou hebben. Ik vind dat ik ontzettend goed geholpen ben. Wat ik voornamelijk ook erg belangrijk vind is dat je niet zozeer voorgezegd wordt hoe je het moet verbeteren, maar dat ook uitgelegd wordt waarom het op die manier moet. Ik heb er dus ook veel van geleerd en die kennis kan ik in de toekomst weer toepassen voor mijn Master scriptie.

Begeleider:Peter

Mike

Ik had problemen met multilevelanalyse. Ik had vooral conceptuele vragen rondom het bepalen van niveaus en voortvloeiende mogelijkheden tot het toetsen van random en fixedeffecten en bijbehorende hypothesen Vooral door te sparren over de stof ben ik tot inzicht gekomen wat verwachtingen waren m.b.t. opdracht voor school. Ik heb uiteindelijk mijn tentamen mondeling met een voldoende afgesloten met een 8 als eindcijfer. Na wat miscommunicatie in het begin heeft het over en weer mailen geleid tot een positieve uitkomst. Ik denk dat het proces van uitwisseling sterk heeft bepaald dat de begeleiding helpend was. Ik heb niet het gevoel gehad na afloop van het consult dat Peter daarna geen tijd meer had om nog van gedachten te wisselen over de opdracht; dat was erg fijn.

Begeleider:Peter

Amy

Ik studeer pedagogische wetenschappen aan de universiteit Utrecht. In blok 1 heb ik het vak Methoden, Technieken en Statistiek 1 gehad, en helaas heb ik die toen niet gehaald. Ik blok 4 kreeg ik hetzelfde vak weer, alleen dan deel 2. Doordat ik deel 1 niet gehaald had, was ik bang voor deel 2. Ik begreep het statistiek gedeelte helemaal niet en daar heeft Suzanne me bij geholpen. Ik heb mijn tentamen nog niet gehad, maar ik ga er zeker met een zelfverzekerder gevoel heen. Ik heb de bijles als positief ervaren en ik zou het zeker nog een keer doen! Ik raad het iedereen aan.

Begeleider:Suzanne

Elianne

Ik liep vast met schrijven in de laatste maand van het schrijven van mijn scriptie. Op iedere onderdeel van mijn scriptie kreeg keer op keer strenge feedback van mijn begeleidster. Voor mijn gevoel was deze feedback soms zelfs erg negatief en zelfs tegenstrijdig met eerder feedback van mijn scriptiebegeleidster. Ik had geen zelfvertrouwen meer en werd er zelfs een beetje wanhopig van. Ik wist niet meer hoe ik mijn scriptie voor de deadline tot een goed einde kon brengen. Mij zelfvertrouwen gegeven! Dat was het belangrijkste. Verder waren mijn begeleiders Sarah en Bobby erg behulpzaam, dachten zij goed mee en als ik vastliep kwamen zij met een creatieve oplossing. Peter heeft mij nog geholpen om de statistische onderdelen goed en foutloos te schrijven. Dit gaf zelfvertrouwen, als de statistiek in orde is kun je daar in ieder geval niet meer op afgerekend worden. Qua planning is het fijn dat je zo snel geholpen kan worden waardoor je niet teveel tijd verliest. In een maand tijd heb ik veel consults kunnen plannen waardoor het op tijd af kwam. Ik begon bij Bobby en toen zij me niet meer kon inplannen, kon Sarah me gelukkig nog helpen met de eindsprint. Ze zat snel in de stof en we hebben in 3 dagen alle laatste feedback verwerkt en de hele Discussie (laatste hoofdstuk) omgegooid. Dat dit zo snel en goed kon was superfijn! Ik kijk er zeer positief op terug. De hulp was vlot, to-the-point en ook nog eens erg gezellig. Het is fijn als iemand met je meedenkt op het moment dat je zelf vastloopt. Het enige nadeel voor mij aan deze scriptiebegeleiding is dat het zo prijzig is (niet meer dan logisch overigens). Ik denk dat meer studenten daar problemen mee zullen hebben. Wel worden er kortingen geboden als je iemand aandraagt en ik heb een goede betalingsregeling af kunnen spreken. Er wordt dus wel goed geholpen als je niet meteen alle consults kunt betalen.

Begeleider:Peter, Sarah en Bobby

Bram

Ik ben inmiddels afgestudeerd met een mooie 7,7 voor statistiek. Ik heb veel aan de begeleiding gehad en heb de begeleiding als erg prettig ervaren.

Begeleider:Arie

Job

Het bedrag van € 67,00 per uur is vrij veel geld waardoor de keuze om contact te leggen op voorhand lastig is. Achteraf ben ik erg blij dat ik toch contact heb gelegd omdat dat dit één van de beste investeringen uit mijn leven lijkt (eerst nog maar afstuderen). Na 5 consulturen heb ik het gehele afstudeeronderzoek qua structuur en onderbouwing goed in mijn hoofd. Dit is gelukkig sneller dan verwacht. Ik heb vertrouwen dat ik over een paar maanden te horen krijg dat ik geslaagd ben.

Begeleider:Sarah