Opbouw

Begeleiding nodig bij de opbouw van je scriptie?

Bezig met de opbouw van je scriptie?

De opbouw van je scriptie bepalen is één de eerste zaken die je aanpakt als je gaat afstuderen. Waarschijnlijk is dit ook de eerste keer dat je hiermee aan de slag gaat en weet je nog niet goed wat je moet doen of wat er van je wordt verwacht. Daarom is het bepalen van de opbouw van je scriptie een onderdeel waar veel studenten mee worstelen. Je moet voor de eerste keer zelfstandig een onderzoek opzetten en daarbij keuzes maken die consequenties hebben voor het eindresultaat van jouw scriptie. Op deze pagina kan je nog meer lezen over wat de opbouw van een scriptie inhoudt.

Hoe werkt scriptiebegeleiding met betrekking tot de opbouw van je scriptie?

De opbouw van je scriptie is een belangrijke keuze en heeft implicaties voor het gehele scriptieproces. Een niet goed doordachte opbouw van je scriptie kan ervoor zorgen dat je later vast gaat lopen en soms zelfs opnieuw moet beginnen met (delen van) je scriptie. Met behulp van onze afstudeerbegeleiders zul je weten wat er van je wordt verwacht en wat een geschikte opbouw voor je is, zodat jij met vertrouwen aan je scriptie kan werken! Door scriptiebegeleiding in te schakelen bij de opbouw van je scriptie voorkom je onnodig oponthoud.

Wij bespreken samen met jou wat je wilt gaan doen in je scriptie en wat de mogelijkheden zijn om dat uit te voeren. Alle zaken die belangrijk zijn voor de opbouw van je scriptie zullen we uitleggen, om ervoor te zorgen dat je de opbouw goed kan beargumenteren. Indien je feedback hebt gekregen van je begeleider wordt deze samen met jou doorgenomen en besproken, zodat jij dit op de juiste manier in de opbouw van je scriptie kan verwerken.

Wij stellen je kritische vragen en gaan met je in discussie zodat je een dieper inzicht krijgt in wat er van je wordt verwacht bij het bepalen van de opbouw van je scriptie. Dit helpt je om een gedegen opbouw op te stellen en dat je de keuzes die je maakt kan beargumenteren. Neem contact met ons op voor een kennismaking!

Wanneer laat je je begeleiden met de opbouw van je scriptie?

Je niet zeker voelen over de opbouw van je scriptie en/of moeite hebben om je opbouw uit te leggen aan anderen zijn signalen dat je eens met één van onze scriptiebegeleiders moet gaan zitten. Het is sowieso aan te raden om de opbouw van je scriptie eens grondig te bespreken voorafgaand aan het schrijven van je scriptie zodat jouw onderzoek zo soepel en efficiënt mogelijk verloopt.

Vaak wachten studenten te lang om begeleiding in te schakelen waardoor ze veel tijd verliezen. Twijfel daarom niet te lang met het opnemen van contact voor het inplannen van een kennismakingsgesprek!

Wat levert scriptiebegeleiding op voor de opbouw van jouw scriptie?

Onze ervaring leert dat studenten die samen met een scriptiebegeleider aan de slag zijn gegaan meer vertrouwen hebben in de kwaliteit van hun scriptie en daarnaast effectiever te werk gaan.

Door de opbouw van je scriptie goed door te spreken en op te zetten wordt het voor de student duidelijk waar zijn/haar scriptie nu precies over moet gaan en wat ze moeten doen. Een goed opgezet en doordachte opbouw helpt dus om de focus aan te scherpen en te voorkomen dat je van de kern van je scriptie afdwaalt. Doordat je beter weet wat je aan het doen bent wordt het makkelijker om de juiste keuzes te maken voor je scriptie (die heb je dus dan eigenlijk al gemaakt). Hierdoor kan jij beter schakelen met je begeleider waardoor je sneller door het proces heen loopt en vaak maanden eerder bent afgestudeerd.

Eerder afstuderen betekent ook dat je eerder met je baan kan gaan beginnen, dus de begeleiding verdient zichzelf terug! Daarnaast hebben studenten die gebruik maken van scriptiebegeleiding vaker een hoger cijfer voor hun scriptie. Hoe hoger je cijfer, hoe sterker de uitgangspositie die je hebt als je gaat solliciteren.

Wie geeft de scriptiebegeleiding voor de opbouw van je scriptie?

De scriptiebegeleiding wordt gegeven door één van onze professionele begeleiders. Onze begeleiders hebben veel ervaring met het bepalen van de opbouw van je scriptie.

Je wordt gekoppeld aan één van onze begeleiders die gespecialiseerd is in de uitdagingen waar jij mee kampt. Tijdens het begeleidingstraject houd je dezelfde scriptiebegeleider. Op deze manier weet de scriptiebegeleider op den duur alles af van jouw scriptie zodat je optimaal geholpen kan worden. Mocht je op een bepaald moment andere specialistische kennis nodig hebben dan is er altijd een andere begeleider beschikbaar om je daarbij te helpen.

Wat kan ik verwachten van mijn scriptiebegeleider?

De scriptiebegeleider gaat samen met jou op een proactieve manier aan de slag met de opbouw van je scriptie. De scriptiebegeleider neemt de tijd die jij nodig hebt en is getraind om te achterhalen waardoor je vastloopt en daar met je mee aan de slag te gaan tijdens de begeleiding.

Geen vraag is te gek en domme vragen bestaan niet. Het gaat om jouw vooruitgang en het realiseren van jouw doel: namelijk het zo snel mogelijk en succesvol behalen van je scriptie! Tijdens de scriptiebegeleiding krijg je concrete handvatten waar je mee aan de slag kan als je na een begeleiding in je eigen tijd aan je scriptie gaat werken.

Wat is de meerwaarde van de begeleiding van Afstudeerbegeleider?

Onze begeleiding is persoonlijk, informeel en professioneel. Wij gaan samen met je zitten in een relaxte setting. We stellen je de juiste vragen en gaan met je in discussie zodat jij precies weet waar je scriptie over gaat. Als je begeleider (of iemand anders) je kritische vragen stelt dan zul jij precies weten wat je daarop moet antwoorden. Wij garanderen dus dat je eigen baas wordt over je scriptie!

De meerwaarde van onze begeleiding zit hem in de persoonlijke en vriendelijke begeleiding die je van ons krijgt. Daarnaast bespaar je uiteraard tijd, geld en stress als je voor onze begeleiding kiest.

Wij van Afstudeerbegeleider zijn begaan met je en willen je oprecht helpen met het behalen van je scriptie. Wij snappen je struggles omdat wij allen zelf ook scripties hebben moeten schrijven in het verleden.

Plan dus vooral een kennismakingsgesprek in met één van onze scriptiebegeleiders en ervaar zelf hoe het is om door ons geholpen te worden!

Stijn Loeber

Geschreven door:

Stijn Loeber
Meer weten over wat wij voor je kunnen betekenen? Klik hier
Waar loop jij vast met je scriptie? Klik hier

Zet de volgende stap in jouw scriptie

Zet de volgende stap in je scriptie!

Kom je er niet uit of zit je gewoon vast? Wij helpen je weer vooruit!
Stop met twijfelen, zet die volgende stap door het formulier in te vullen!

Hoe kan Afstudeerbegeleider jou verder helpen?

Wij hebben een begeleider die bij je past met wie jij één op één aan de slag gaat. We weten dat studenten een beperkt budget hebben dus houden we onze tarieven betaalbaar. Je bent in controle over je eigen proces doordat jij bepaalt wanneer je afspreekt met je begeleider. Daarnaast werken we met niet goed geld terug beleid!

Natuurlijk is de eerste stap om hulp te vragen voor je scriptie lastig terwijl je ook al veel aan je hoofd hebt met je scriptie. Daarom hebben we het maken van een afspraak makkelijk gemaakt. Vaak heb je dezelfde dag nog een afspraak! We zijn ook in de avond bereikbaar via whatsapp of 020 - 752 2702

Maak de volgende stap naar jouw afstudeermoment en vraag een vrijblijvende kennismaking aan!WhatsApp met ons!

Heb jij een vraag over de begeleiding? Stuur ons dan een WhatsApp bericht!


06-52044280
Bobby Lee Houtkoop
Kurt Kreulen
Stijn Loeber
Maudy Verplancke
Sarah Vreijling
Martin van Leerdam
Caitlin Utama
Vera Oosterveen

Wij staan voor je klaar! Vul vrijblijvend ons contactformulier in!

Binnen 24 uur contact

  • Amsterdam
  • Maassluistraat 2
  • 1062 GD Amsterdam
  • Den Haag
  • Johanna Westerdijkplein 75
  • 2521 EN Den Haag
  • Utrecht
  • Arthur van Schendelstraat 650
  • 3511 MJ Utrecht