Conceptueel Model

Hulp nodig met het conceptuele model van je scriptie?

Hulp nodig met het conceptueel model van je scriptie?

Het conceptueel model van je scriptie is de visualisatie van welke verbanden je gaat onderzoeken. Om je conceptueel model op te stellen moet het dus eerst goed helder zijn wat je gaat onderzoeken. Dat betekent dat je weet welke constructen je gaat meten en welke hypothesen je gaat toetsen. Dit is niet voor elke student helder. Om je conceptueel model goed neer te zetten kan je dus wel wat hulp gebruiken!

Kan jij wel hulp gebruiken gebruiken bij je conceptueel model? Lees hier hoe wij je begeleiden bij het conceptueel model van je scriptie!

Waar kan je op vastlopen bij het conceptueel van je scriptie?

Het opstellen van je conceptueel model is eigenlijk heel simpel omdat het enkel laat zien wat jij gaat onderzoeken in een overzichtelijk plaatje. Toch lopen veel studenten hierop vast. Dat komt niet zozeer door het conceptueel model maar doordat ze in hun theoretisch kader meer constructen (factoren/variabelen/etc..) benoemen dan dat ze daadwerkelijk gaan onderzoeken. Als je dat allemaal in een conceptueel model moet gaan verwerken loop je dus vast.

Studenten schrikken vaak als ze alles wat ze in hun scriptie benoemen aan theorieën en constructen in een conceptueel model gaan verwerken. Het is dus belangrijk om eerder al keuzes te hebben gemaakt in wat je gaat onderzoeken voor je in staat bent om tot een definitief conceptueel model te komen.

Het gebeurt vaak dat er dagen, en soms wel weken, besteed worden aan het uittekenen van het conceptuele model voor de scriptie zonder dat je verder komt. Een van de oorzaken hiervan is dat voorafgaand aan het bepalen van het conceptuele model niet goed is bedacht wat je gaat onderzoeken. Hierdoor loop je hoe dan ook vast ongeacht de hoeveelheid bloed, zweet en tranen die je erin hebt zitten.

Ben jij vastgelopen op je conceptueel model? Lees hier hoe wij je verder helpen!

Hulp bij het bepalen van je conceptueel model van je scriptie

Als je er niet uitkomt met het bepalen van je conceptueel model dan kan je onze hulp inschakelen! We gaan rustig met je zitten en kijken wat de relevante constructen en hypotheses zijn die jij in je conceptuele model zou kunnen verwerken. We nemen samen de theorie door die jij hebt verzameld zodat jij weer overzicht hebt over waar het in jouw scriptie om gaat. Uiteindelijk loop jij de deur uit met een conceptueel model waar jij mee verder kan ik je scriptie!

Kom je er niet uit met het bepalen van je conceptueel model? Lees hier hoe wij je verder helpen!

Feedback op het conceptueel model van je scriptie

Ben je al wat verder met je conceptueel model en heb je hem al uitgetekend? Vraag dan verschillende mensen om feedback! Zorg ervoor dat ze je kritische vragen gaan stellen over wat jouw conceptueel model inhoudt. Hoe meer je van dit soort gesprekken voert hoe meer jij duidelijk kan verwoorden wat jij gaat onderzoeken.

Als je twijfelt of je komt er niet uit dan staan wij voor je klaar om je conceptueel model samen met je door te nemen en te voorzien van feedback. De feedback die je krijgt is proactief en geeft jou ook daadwerkelijk handvatten waar jij mee verder kan zodat jij je conceptueel model kan verbeteren.

Wil jij feedback op je conceptueel model of heb je juist feedback gekregen waar je niks mee kan? Lees hier hoe wij je verder helpen!

Waar kan Afstudeerbegeleider je bij helpen?

Aan de hand van persoonlijke begeleiding helpen wij je bij het bepalen van jouw conceptueel model wat het onderzoek op de juiste manier visualiseert. Vervolgens zorgen we er samen voor dat jij het conceptueel model goed en duidelijk met je studiebegeleider en eventueel stagebegeleider kan bespreken zodat er geen onduidelijkheden meer zijn over wat jij gaat onderzoeken!

Wij van Afstudeerbegeleider stellen aan jou, tijdens persoonlijke begeleiding, de juiste kritische vragen om je op die manier heel hard na te laten denken over je onderwerp. Dit zorgt er uiteindelijk voor dat jij degene bent met de strakste grip op je onderwerp. Wij geloven erin dat je de figuurlijke visser beter zelf kan leren vissen dan dat je de vis iedere keer voor hem of haar uit het water haalt!

Lees hieronder verder!

Stijn Loeber

Geschreven door:

Stijn Loeber
Meer weten over wat wij voor je kunnen betekenen? Klik hier
Waar loop jij vast met je scriptie? Klik hier

Zet de volgende stap in jouw scriptie

Zet de volgende stap in je scriptie!

Kom je er niet uit of zit je gewoon vast? Wij helpen je weer vooruit!
Stop met twijfelen, zet die volgende stap door het formulier in te vullen!

Hoe kan Afstudeerbegeleider jou verder helpen?

Wij hebben een begeleider die bij je past met wie jij één op één aan de slag gaat. We weten dat studenten een beperkt budget hebben dus houden we onze tarieven betaalbaar. Je bent in controle over je eigen proces doordat jij bepaalt wanneer je afspreekt met je begeleider. Daarnaast werken we met niet goed geld terug beleid!

Natuurlijk is de eerste stap om hulp te vragen voor je scriptie lastig terwijl je ook al veel aan je hoofd hebt met je scriptie. Daarom hebben we het maken van een afspraak makkelijk gemaakt. Vaak heb je dezelfde dag nog een afspraak! We zijn ook in de avond bereikbaar via whatsapp of 020 - 752 2702

Maak de volgende stap naar jouw afstudeermoment en vraag een vrijblijvende kennismaking aan!WhatsApp met ons!

Heb jij een vraag over de begeleiding? Stuur ons dan een WhatsApp bericht!


06-52044280
Bobby Lee Houtkoop
Kurt Kreulen
Stijn Loeber
Maudy Verplancke
Sarah Vreijling
Martin van Leerdam
Caitlin Utama
Vera Oosterveen

Wij staan voor je klaar! Vul vrijblijvend ons contactformulier in!

Binnen 24 uur contact

  • Amsterdam
  • Maassluistraat 2
  • 1062 GD Amsterdam
  • Den Haag
  • Johanna Westerdijkplein 75
  • 2521 EN Den Haag
  • Utrecht
  • Arthur van Schendelstraat 650
  • 3511 MJ Utrecht