Conclusie

Hulp nodig bij de conclusie van je scriptie?

Waarom hulp bij de conclusie van je scriptie?

Druk bezig met de conclusie van je scriptie en komt je er niet helemaal uit? Je bent niet de eerste student die het lastig vindt! Oorzaken waardoor studenten in de problemen komen met hun conclusie zijn bijvoorbeeld tegenvallende onderzoeksresultaten, niet goed/helder/duidelijk geformuleerde vragen, belangen binnen de organisatie waar je stage loopt die tegen de onderzoeksresultaten van je scriptie in gaan en ga zo maar door. Het is dus niet gek dat er studenten zijn die hulp kunnen gebruiken bij het schrijven van de conclusie!

De conclusie is één van de laatste hoofdstukken die je schrijft voor je je scriptie in gaat leveren. Hier moet alles samenkomen en moet de onderzoeksvraag en soms ook de hoofdvraag van je scriptie worden beantwoord. Buiten dat je natuurlijk goed moet weten wat je aan informatie (alles aan gegevens en onderzoeksresultaten) hebt gegenereerd is het zaak concreet en duidelijk je conclusie op papier te krijgen. Veel studenten lopen er ook tegenaan dat ze het heel spannend vinden om de conclusie te verwoorden omdat ze het ook als een soort van afrekenmoment zien voor alles wat er fout is gegaan tijdens hun scriptie of als er niet uitkomt wat ze hadden gewild of verwacht (en dat is niet zo).

Wij van Afstudeerbegeleider helpen jou graag met het formuleren van een sterke en logische conclusie. Aan de hand van onze professionele scriptiebegeleiding zorg jij ervoor dat jij sneller klaar ben met je scriptie; daarnaast zorg jij er zo ook voor dat je een hoger cijfer behaalt! Wij bieden ook een scriptie nakijkservice aan, check deze pagina voor meer informatie!

Vastlopen op de conclusie van je scriptie

Het goed samenbrengen van al je onderzoeksresultaten en het verwoorden daarvan in de conclusie van je scriptie is iets waar veel studenten onnodig op vastlopen. Het komt vaak voor dat studenten te vroeg al met de conclusie aan de slag gaan zonder dat ze hun resultaten volledig helder hebben en dan kan het ook nog zijn dat ze eerder niet de juiste onderzoeksvraag of deelvragen hadden geformuleerd. Het is dan belangrijk om nogmaals goed naar de hoofd- en onderzoeksvragen te kijken en die mogelijk anders te formuleren zodat de conclusie van je scriptie er goed op aansluit.

Het komt ook voor dat studenten er bij de conclusie achter komen, of zich realiseren, dat ze tijdens het schrijven van hun scriptie zijn afgedwaald van het onderzoeksvoorstel of van de hoofd- of onderzoeksvraag die ze aan het begin hebben opgesteld. Hoe dat heeft kunnen gebeuren heeft meerdere oorzaken. Vooral studenten die stage lopen en dan meegaan in de hectiek die op een werkvloer zich voor kan doen lopen dat risico. In dit geval is het belangrijk dat er goed wordt gecommuniceerd met zowel de opleiding als de stage. Een idee is dat er dan vaak twee documenten worden opgeleverd waarvan één voor de stage is en één andere (dus jouw echte scriptie) die aan de eisen van je opleiding voldoet.

Waar je ook op vastloopt met de conclusie van je scriptie wij kunnen je helpen! Wij gaan met je zitten en bespreken rustig eerst je scriptie door. Wij kijken naar je hoofd- en deelvragen, welke analyses je hebt gedaan en naar je onderzoeksresultaten. Meestal blijkt dat het er helemaal niet zo slecht voorstaat als je dacht! We zorgen dat je overzicht hebt van alle informatie in je scriptie en wat er van je wordt verwacht. We leggen je uit waar je moeite mee hebt en denken met je mee waar nodig. Vaak zijn studenten binnen één afspraak verder geholpen en kunnen ze aan de slag met de conclusie van hun scriptie!

Ben jij vastgelopen bij de conclusie van je scriptie? Lees hier hoe wij je begeleiden zodat jij weer verder komt!

Feedback op de conclusie van je scriptie

Heb jij de conclusie al in je scriptie verwerkt en twijfel je erover? Heb je feedback gekregen van je begeleider vanuit je opleiding en kom je er niet uit? Wij kunnen je dan helpen!

Wij kunnen de conclusie van je scriptie doornemen en voorzien van feedback zodat jij weet waar je staat en wat je nog kan verbeteren. Indien je er dan nog vragen over hebt, dan staan we natuurlijk voor je klaar om dit verder met je te bespreken!

Als je juist feedback op de conclusie van je begeleider hebt gekregen waar je niks mee kan, kan je wel wat hulp gebruiken. We kijken samen naar wat je begeleider erover te zeggen heeft zodat jij de conclusie van je scriptie verder uit kan werken.

Wil jij feedback op de conclusie van je scriptie? Of heb je juist feedback gekregen waar je niks mee kan? Lees hier hoe wij je begeleiden!

Waar kan Afstudeerbegeleider je bij helpen?

Aan de hand van persoonlijke begeleiding helpen wij je bij de conclusie van je scriptie. We kijken samen naar waar wat je hebt onderzocht en wat je al hebt gedaan. Vanuit daar gaan we met je aan de slag zodat jij in no time de conclusie duidelijk op papier hebt staan.

Wij van Afstudeerbegeleider stellen aan jou, tijdens persoonlijke begeleiding, de juiste kritische vragen zodat je op die manier weet wat je moet doen om tot de conclusie van je scriptie te komen. Wij geloven erin dat je de figuurlijke visser beter zelf kan leren vissen dan dat je de vis iedere keer voor hem of haar uit het water haalt!

Lees hieronder verder!

Stijn Loeber

Geschreven door:

Stijn Loeber
Meer weten over wat wij voor je kunnen betekenen? Klik hier
Waar loop jij vast met je scriptie? Klik hier

Zet de volgende stap in jouw scriptie

Zet de volgende stap in je scriptie!

Kom je er niet uit of zit je gewoon vast? Wij helpen je weer vooruit!
Stop met twijfelen, zet die volgende stap door het formulier in te vullen!

Hoe kan Afstudeerbegeleider jou verder helpen?

Wij hebben een begeleider die bij je past met wie jij één op één aan de slag gaat. We weten dat studenten een beperkt budget hebben dus houden we onze tarieven betaalbaar. Je bent in controle over je eigen proces doordat jij bepaalt wanneer je afspreekt met je begeleider. Daarnaast werken we met niet goed geld terug beleid!

Natuurlijk is de eerste stap om hulp te vragen voor je scriptie lastig terwijl je ook al veel aan je hoofd hebt met je scriptie. Daarom hebben we het maken van een afspraak makkelijk gemaakt. Vaak heb je dezelfde dag nog een afspraak! We zijn ook in de avond bereikbaar via whatsapp of 020 - 752 2702

Maak de volgende stap naar jouw afstudeermoment en vraag een vrijblijvende kennismaking aan!WhatsApp met ons!

Heb jij een vraag over de begeleiding? Stuur ons dan een WhatsApp bericht!


06-52044280
Bobby Lee Houtkoop
Kurt Kreulen
Stijn Loeber
Maudy Verplancke
Sarah Vreijling
Martin van Leerdam
Caitlin Utama
Vera Oosterveen

Wij staan voor je klaar! Vul vrijblijvend ons contactformulier in!

Binnen 24 uur contact

  • Amsterdam
  • Maassluistraat 2
  • 1062 GD Amsterdam
  • Den Haag
  • Johanna Westerdijkplein 75
  • 2521 EN Den Haag
  • Utrecht
  • Arthur van Schendelstraat 650
  • 3511 MJ Utrecht