Doelstelling

Hulp bij de doelstelling van je scriptie nodig?

Waarom hulp bij de doelstelling van je scriptie

De doelstelling van je scriptie moet voortvloeien uit de probleemstelling, moet relevant en interessant zijn voor je vakgebied en ook nog binnen de kaders van je opleiding vallen. De doelstelling schept daarnaast een verwachting voor wat jij de komende maanden gaat realiseren tijdens het schrijven van je scriptie. Dit maakt de doelstelling een belangrijk onderdeel van je scriptie. Omdat je met zoveel zaken rekening moet houden, snappen we dat een doelstelling formuleren moeilijk kan zijn!

Lees op deze pagina meer over de doelstelling van je scriptie. Of lees hier hoe we je begeleiden met het opstellen van een doelstelling.

Vastlopen op je doelstelling van je scriptie

Het goed verwoorden van de doelstelling in de scriptie is iets waar veel studenten op vastlopen, terwijl dit helemaal niet nodig is! Vaak is het nog niet duidelijk voor je wat precies van je wordt verwacht. Misschien is de situatie nog niet helemaal duidelijk voor je, weet je nog niet met welke belangen je rekening dient te houden of wat voor jou het meest relevante belang is. Als deze aspecten nog niet helder voor je zijn, wordt het formuleren van je doelstelling lastig en loop je vast.

Ben jij vastgelopen op je doelstelling van je scriptie? Lees op deze pagina meer over de doelstelling van je scriptie. Of lees hier hoe we je begeleiden met het opstellen van een doelstelling.

Hulp bij het opstellen van de doelstelling van je scriptie

Soms heb je nog geen idee of nog niet helder wat de exacte doelstelling van je scriptie gaat zijn. Je weet op zich wel waar je ongeveer je scriptie over gaat schrijven en misschien ook al wat je gaat onderzoeken. Je komt alleen niet tot een helder geformuleerde doelstelling en de onderbouwing ervan is ook een uitdaging. Om je doelstelling zo op te stellen dat deze de lading dekt en het voor derden duidelijk is wat ze van je scriptie mogen verwachten heb jij de juiste informatie nodig en is het kiezen van de juiste woorden belangrijk. Het is dan raadzaam om de doelstelling van je scriptie goed door te spreken met mensen die je kunnen voorzien van input en je kritische vragen stellen. Wij kunnen je daar natuurlijk bij helpen en staan voor je klaar!

Lees hier hoe we je helpen met het opstellen van een doelstelling als van je scriptie!

Hulp bij opstellen van de doelstelling voor je stage

Vaak heb je met de doelstelling van je scriptie te maken met verschillende belangen die spelen op je stage. Meestal wordt er van je verwacht een advies uit te brengen aan het bedrijf waar jij stage loopt. Met wie moet je daarover praten, welke vragen moet je stellen en hoe maak je vervolgens de afweging voor je scriptie? Daar kan je dus wel wat hulp bij gebruiken! Wij bereiden je zo voor dat je goed weet naar welke informatie je op zoek bent. We zorgen ervoor dat je weet met wie je moet praten en wat je van de personen in kwestie wilt weten. Kortom, we geven je goede handvatten om de doelstelling van je scriptie duidelijk te krijgen!

Om tot een goede doelstelling te komen voor je scriptie moet je gebruik maken van verschillende bronnen. Binnen een bedrijf of organisatie kan je op zoek gaan naar jaarverslagen, interne memo’s, gegeven presentaties, eerder geschreven scripties of rapporten. Wij helpen je in de wirwar van mogelijke bronnen de juiste input te vinden voor jouw doelstelling.

Het is belangrijk om je doelstelling zo helder mogelijk te formuleren dat deze voor iedereen duidelijk is. We zien wel eens gebeuren dat een student de doelstelling vaag houdt, omdat hij/zij bang is voor de reactie vanuit de stage. Uiteindelijk kan je maar één doel realiseren (of je wil je stage langer laten duren ;-)). Ook al is het spannend, ga de gesprekken aan met iedereen die belangen heeft bij jouw onderzoek. Het is beter om dit vóór je onderzoek te gaan doen dan achteraf. Anders loop je het risico opnieuw te moeten beginnen. Lijkt dit je maar lastig? Wij helpen je met de voorbereiding op deze gesprekken! Lees hier verder hoe we dat doen!

Hulp bij een wetenschappelijke doelstelling van je scriptie

Mocht je doelstelling gericht zijn op het onderzoek wat je gaat uitvoeren in je scriptie, dan heb je te maken met het belang van de wetenschap. Het is namelijk zo dat je moet onderbouwen dat je een hiaat (een gat) in de kennis van de wetenschap hebt gevonden en dit met jouw onderzoek gaat opvullen.

Om tot een wetenschappelijke doelstelling te komen maak je gebruik van wetenschappelijke artikelen en informatie die je in je studieboeken tegen bent gekomen. Een manier om dit te vinden, die volgens ons heel chill werkt, is Google Scholar. Vind je het lastig om goede bronnen te vinden? Lees hier hoe Afstudeerbegeleider je daarbij kan helpen!

Misschien is het voor jou lastig om te beoordelen welke bronnen interessant zijn en hoe je deze moet laten terugkomen in je doelstelling. Wij kijken samen met jou naar wat er voor jou nodig is om tot een goede wetenschappelijke doelstelling te komen, welke bronnen je het beste kan gebruiken en hoe je dit verwoordt in de doelstelling van je scriptie!

Moeite met de wetenschappelijke doelstelling van je scriptie? Lees hier wat wij voor je kunnen betekenen!

Hulp bij het SMART formuleren van de doelstelling van je scriptie

Het formuleren van een doelstelling volgens het SMART principe blijft voor veel studenten lastig. Wat hier vaak aan ten grondslag ligt is dat het voorbereidende werk om tot een SMART doelstelling te komen nog niet goed is uitgevoerd. Je moet een goed beeld hebben van de situatie waar jij een scriptie over gaat schrijven. Wat is er aan de hand, wat is de huidige staat van het onderdeel waar jij je scriptie over gaat schrijven en waar willen de belanghebbende heen? Met de juiste informatie is het uiteindelijk formuleren van de SMART doelstelling een fluitje van een cent. Wij helpen je om de juiste informatie boven tafel te krijgen zodat jij in staat bent de doelstelling van je scriptie SMART te formuleren (en daar helpen we je natuurlijk ook bij ;-)).

Moeite met het SMART formuleren van de doelstelling? Lees hier wat wij voor je kunnen betekenen!

Feedback op de doelstelling van je scriptie

Heb jij de doelstelling van je scriptie al opgesteld en twijfel je erover of kom je er niet uit met je begeleider? Vraag dan verschillende mensen om feedback! Zorg ervoor dat ze je kritische vragen gaan stellen over jouw doelstelling. Hoe meer je van dit soort gesprekken voert hoe meer jij in het onderwerp gaat zitten en hoe beter jij wordt in het goed verwoorden van jouw doelstelling. Als je feedback van je begeleider hebt gekregen waar je niks mee kan, helpt het misschien om met een van onze begeleiders in gesprek te gaan. We kijken samen naar je doelstelling en wat je begeleider erover te zeggen heeft. Zo zorgen we dat jij de doelstelling van je scriptie verder kan uitwerken.

Waar kan Afstudeerbegeleider je bij helpen?

Aan de hand van persoonlijke begeleiding helpen wij je bij het opstellen van de doelstelling van je scriptie. We kijken samen welke bronnen relevant zijn voor jou zorgen er voor dat jij in staat bent de doelstelling van je scriptie te formuleren dat deze de lading dekt en geen ruimte biedt voor een verkeerde interpretatie van derden.

Wij van Afstudeerbegeleider stellen aan jou, tijdens persoonlijke begeleiding, de juiste kritische vragen om je op die manier zelf goed na te laten denken over je probleem. Dit zorgt er uiteindelijk voor dat jij degene bent met de beste grip op je scriptie. Wij geloven erin dat de beste aanpak is jou een hengel te geven en te leren vissen, in plaats van dat wij de vissen voor je uit het water halen.

Lees hieronder verder!

Stijn Loeber

Geschreven door:

Stijn Loeber
Meer weten over wat wij voor je kunnen betekenen? Klik hier
Waar loop jij vast met je scriptie? Klik hier

Zet de volgende stap in jouw scriptie

Zet de volgende stap in je scriptie!

Kom je er niet uit of zit je gewoon vast? Wij helpen je weer vooruit!
Stop met twijfelen, zet die volgende stap door het formulier in te vullen!

Hoe kan Afstudeerbegeleider jou verder helpen?

Wij hebben een begeleider die bij je past met wie jij één op één aan de slag gaat. We weten dat studenten een beperkt budget hebben dus houden we onze tarieven betaalbaar. Je bent in controle over je eigen proces doordat jij bepaalt wanneer je afspreekt met je begeleider. Daarnaast werken we met niet goed geld terug beleid!

Natuurlijk is de eerste stap om hulp te vragen voor je scriptie lastig terwijl je ook al veel aan je hoofd hebt met je scriptie. Daarom hebben we het maken van een afspraak makkelijk gemaakt. Vaak heb je dezelfde dag nog een afspraak! We zijn ook in de avond bereikbaar via whatsapp of 020 - 752 2702

Maak de volgende stap naar jouw afstudeermoment en vraag een vrijblijvende kennismaking aan!WhatsApp met ons!

Heb jij een vraag over de begeleiding? Stuur ons dan een WhatsApp bericht!


06-52044280
Bobby Lee Houtkoop
Kurt Kreulen
Stijn Loeber
Maudy Verplancke
Sarah Vreijling
Martin van Leerdam
Caitlin Utama
Vera Oosterveen

Wij staan voor je klaar! Vul vrijblijvend ons contactformulier in!

Binnen 24 uur contact

  • Amsterdam
  • Maassluistraat 2
  • 1062 GD Amsterdam
  • Den Haag
  • Johanna Westerdijkplein 75
  • 2521 EN Den Haag
  • Utrecht
  • Arthur van Schendelstraat 650
  • 3511 MJ Utrecht