Hoofd- en deelvragen

Hulp nodig met je hoofd- en deelvragen van je scriptie?

Formuleren van je hoofd- en deelvragen

Het formuleren van je hoofd- deelvragen is één van de eerste stappen die jij gaat zetten bij het schrijven van je scriptie. Het is een belangrijke stap om uiteindelijk een goede scriptie te schrijven en natuurlijk af te studeren. Het formuleren van je hoofd- en deelvragen is voor veel studenten lastig omdat ze nog niet goed weten wat ze willen gaan onderzoeken in hun scriptie en worstelen daar ook vaak mee. De begeleiding vanuit je opleiding wilt nog wel eens te kort schieten en dan kan je wel wat hulp gebruiken! Bij het formuleren van je hoofd- en deelvragen is het belangrijk dat je al goed in het onderwerp van je scriptie zit om ze uiteindelijk duidelijk en helder op papier te krijgen.

Meer informatie over hoe wij studenten begeleiden met hun hoofd- en deelvragen? Neem hier een kijkje!

Waar loop je op vast bij het formuleren van de hoofd- en deelvragen?

Het formuleren van de hoofd- en deelvragen is één van de onderdelen van een scriptie waar veel studenten op vastlopen terwijl dit helemaal niet nodig is. Het gebeurt vaak dat er dagen, en soms wel weken, besteed worden aan het formuleren van de hoofd- en deelvragen zonder dat je verder komt. Een van de oorzaken hiervan is dat het voorbereidende werk voor het formuleren van de hoofd- en deelvragen onvoldoende is. Vaak is het ook dat de begeleider vanuit je opleiding steeds met nieuwe suggesties en mogelijkheden komt wat je allemaal wel niet kan onderzoeken en dus in je hoofd- en deelvragen dient te verwerken. Dan zie je soms door de bomen het spreekwoordelijke bos niet meer.

Wil jij weten hoe we jou begeleiden als je bent vastgelopen op je hoofd- en deelvragen? Lees hier verder!

Hulp bij het formuleren van hoofd- en deelvragen

Om je hoofd- en deelvragen te formuleren dien je al goed in je onderwerp te zitten en dan voornamelijk in de theorie die je toe wilt gaan passen in je onderzoek. Dit is vaak nog niet het geval en dan kan je wel wat hulp gebruiken!

Bij wetenschappelijke hoofd- en deelvragen ga je onderzoek doen naar iets dat we nog niet, of onvoldoende, weten. Om dan goede hoofd- en deelvragen te formuleren moet je dus heel goed weten wat de huidige stand van zaken is wat betreft de literatuur over jouw onderwerp binnen de wetenschap. Voorkom ook dat je open deuren intrapt!

Bij scripties die vanuit de praktijk worden geschreven voor bijvoorbeeld een stage is het vaak lastig om een goede structuur te kiezen tussen het vooronderzoek en het daadwerkelijk onderzoek. Niet alle opleidingen zijn even helder in wat ze daarin van de student verwachten.

Daarnaast doen sommige begeleiders vanuit de opleiding moeilijk over de manier waarop je je hoofd- en deelvragen verwoord. Het is dan lastig om deze zo op papier te krijgen dat ze voldoen aan de verwachting vanuit de opleiding.

Kortom zijn er een hoop zaken waar je als student die een scriptie aan het schrijven is wel wat hulp bij kan gebruiken. Wij staan voor je klaar om je verder te helpen zodat jij zo snel mogelijk af kan studeren!

Kan jij wel wat hulp gebruiken met je hoofd- en deelvragen? Lees hier hoe wij je begeleiden!

Waar kan Afstudeerbegeleider je bij helpen?

Aan de hand van persoonlijke begeleiding helpen wij je bij het formuleren van een relevante en strak ingekaderde hoofd- en deelvragen.

Wij van Afstudeerbegeleider stellen aan jou, tijdens persoonlijke begeleiding, de juiste kritische vragen om je op die manier heel hard na te laten denken over welke hoofd- en deelvragen bij jouw scriptie horen. Dit zorgt er uiteindelijk voor dat jij goed weet wat je gaat onderzoeken en dat zonder problemen aan anderen uit kan leggen! Wij geloven erin dat je de figuurlijke visser beter zelf kan leren vissen dan dat je de vis iedere keer voor hem of haar uit het water haalt!

Lees hieronder verder!

Stijn Loeber

Geschreven door:

Stijn Loeber
Meer weten over wat wij voor je kunnen betekenen? Klik hier
Waar loop jij vast met je scriptie? Klik hier

Zet de volgende stap in jouw scriptie

Zet de volgende stap in je scriptie!

Kom je er niet uit of zit je gewoon vast? Wij helpen je weer vooruit!
Stop met twijfelen, zet die volgende stap door het formulier in te vullen!

Hoe kan Afstudeerbegeleider jou verder helpen?

Wij hebben een begeleider die bij je past met wie jij één op één aan de slag gaat. We weten dat studenten een beperkt budget hebben dus houden we onze tarieven betaalbaar. Je bent in controle over je eigen proces doordat jij bepaalt wanneer je afspreekt met je begeleider. Daarnaast werken we met niet goed geld terug beleid!

Natuurlijk is de eerste stap om hulp te vragen voor je scriptie lastig terwijl je ook al veel aan je hoofd hebt met je scriptie. Daarom hebben we het maken van een afspraak makkelijk gemaakt. Vaak heb je dezelfde dag nog een afspraak! We zijn ook in de avond bereikbaar via whatsapp of 020 - 752 2702

Maak de volgende stap naar jouw afstudeermoment en vraag een vrijblijvende kennismaking aan!WhatsApp met ons!

Heb jij een vraag over de begeleiding? Stuur ons dan een WhatsApp bericht!


06-52044280
Bobby Lee Houtkoop
Kurt Kreulen
Stijn Loeber
Maudy Verplancke
Sarah Vreijling
Martin van Leerdam
Caitlin Utama
Vera Oosterveen

Wij staan voor je klaar! Vul vrijblijvend ons contactformulier in!

Binnen 24 uur contact

  • Amsterdam
  • Maassluistraat 2
  • 1062 GD Amsterdam
  • Den Haag
  • Johanna Westerdijkplein 75
  • 2521 EN Den Haag
  • Utrecht
  • Arthur van Schendelstraat 650
  • 3511 MJ Utrecht