Inleiding

Hulp nodig bij de inleiding van je scriptie?

Hulp bij de inleiding van je scriptie

De inleiding van je scriptie is het eerste wat door de lezer van je scriptie wordt gelezen en moet daarom goed in elkaar zitten! Is dat niet het geval dan raakt de lezer al snel in de war en dat is natuurlijk geen goed begin. Om de inleiding van je scriptie goed strak te krijgen kan je dus wel wat hulp gebruiken.

Veel studenten vinden het lastig om de inleiding van hun scriptie te schrijven omdat dit vaak ook de eerste woorden zijn die ze op papier zetten. Een veelgestelde vraag is dan ook: Hoe begin je met je inleiding? Daarnaast blijft het op de juiste manier trechteren van je inleiding een grote uitdaging voor veel studenten die hun scriptie aan het schrijven zijn. Wij helpen je over die drempel heen zodat jij lekker van start kan gaan met je scriptie!

Kan jij wel hulp gebruiken gebruiken bij de inleiding van je scriptie? Lees hier hoe wij je begeleiden bij je inleiding!

Vastlopen op de inleiding van je scriptie

Helaas lopen veel studenten vast op het schrijven van de inleiding van de scriptie en kunnen daarom wel wat hulp gebruiken. Één van de oorzaken dat studenten er niet uitkomen met het opstellen van hun inleiding is dat je al een goed beeld moet hebben van waar jij je scriptie over gaat schrijven. Je moet dus al enkele stappen gezet hebben in het orienteren op je onderwerp wil je een goede inleiding op papier krijgen. Vaak verwachten begeleiders vanuit de opleiding dus eigenlijk te vroeg dat studenten aan hun inleiding beginnen met het gevolg dat ze al snel vastlopen.

Daarnaast moet je in de inleiding van je scriptie uitkomen op je probleemstelling en die moet daar dus goed in overlopen. Je probleemstelling moet dus goed aansluiten op je inleiding. Dit vraagt toch een bepaalde manier van het schrijven van de inleiding die niet elke student beheerst. De kans dat je dan vastloopt is aanwezig. Gelukkig is er hulp beschikbaar als je vast bent gelopen op je inleiding! Wij staan voor je klaar om ervoor te zorgen dat jij de inleiding van je scriptie kan opstellen en je dus weer verder kan!

Ben jij vastgelopen op de inleiding? Lees hier hoe wij je begeleiden bij de inleiding van je scriptie!

Hulp bij focus aanbrengen bij de inleiding van je scriptie

Om de inleiding van je scriptie goed op papier te krijgen is het belangrijk te weten waar jij je op gaat focussen bij je onderzoek. We zien vaak dat studenten dat nog niet helder hebben en daardoor in de inleiding van hun scriptie alle kanten op gaan. Ze komen dan met interessante maar irrelevante informatie en dan wordt het al snel een vaag en onsamenhangend verhaal.

Je weet op zich wel welke richting je op wilt maar helemaal helder voor ogen heb je het nog niet. Het is dan raadzaam om eens met mensen te gaan praten die je kunnen voorzien van input en je kritische vragen kunnen stellen over de inleiding van je scriptie zodat jij voldoende focus hebt om verder te schrijven. Wij kunnen je daar natuurlijk bij helpen en staan voor je klaar!

Ben jij op zoek naar de focus in je inleiding? Lees hier hoe wij je begeleiden bij de inleiding van je scriptie!

Hulp bij het vinden van bronnen voor de inleiding van je scriptie

Om de inleiding van je scriptie goed op papier te krijgen moet je gebruik maken van verschillende bronnen. Denk aan interne documenten als je stage loopt bij een bedrijf of organisatie. Dit kunnen jaarverslagen zijn, interne memo’s, gegeven presentaties, eerder geschreven scripties of rapporten die door bijvoorbeeld een consultancybureau zijn geschreven. Dit kunnen natuurlijk ook wetenschappelijke artikelen zijn of onderwerpen die je in je studieboeken tegen bent gekomen. Een goede manier om te zoeken naar voor jou relevante wetenschappelijk content is google scholar.

Het is voor studenten vaak niet duidelijk naar welke bronnen ze op zoek zijn, welke bronnen interessant zijn en hoe je die vervolgens in de inleiding van je scriptie moet verwerken. Wij kijken samen met jou naar wat er voor jou nodig is om tot een goede inleiding te komen, welke bronnen je het beste kan gebruiken en hoe jij je inleiding zo kan opstellen dat het duidelijk is waar jouw scriptie over gaat!

Ben jij op zoek naar bronnen die je kan gebruiken in je inleiding maar kom je er niet uit? Lees hier hoe wij daarbij helpen!

Feedback op de inleiding van je scriptie

Ben je al wat verder met de inleiding van je scriptie? Vraag dan verschillende mensen om feedback! Zorg ervoor dat ze je kritische vragen gaan stellen over jouw inleiding en dat ze door het lezen van de inleiding duidelijk hebben wat de focus van je scriptie gaat zijn. Hoe meer je van dit soort gesprekken voert hoe meer jij in het onderwerp gaat zitten en hoe beter jij wordt in het goed verwoorden van de inleiding. Hier kunnen wij je natuurlijk bij helpen!

Feedback van je begeleider van je opleiding van je scriptie gekregen maar begrijp je niet wat hij of zij bedoelt en kom je er niet uit? Wij helpen je dan graag verder! Samen kijken we naar je inleiding en wat je begeleider erover te zeggen heeft. Vanuit onze ervaring zijn we goed in staat wat je begeleider bedoelt en hoe je de feedback kan verwerken in de inleiding van je scriptie zodat deze weer gaat lopen!

Wil je graag feedback op de inleiding van je scriptie of heb je moeite met de feedback die je hebt gehad te verwerken? Lees hier hoe wij je begeleiden bij de inleiding van je scriptie!

Waar kan Afstudeerbegeleider je bij helpen?

Aan de hand van persoonlijke begeleiding helpen wij je bij het goed op papier krijgen van je scriptie. We kijken samen welke bronnen relevant zijn voor jou. Ook zorgen wij ervoor dat jij in staat bent een mooie trechter toe te passen en helder de inleiding van je scriptie vorm te geven!

Wij van Afstudeerbegeleider stellen aan jou, tijdens persoonlijke begeleiding, de juiste kritische vragen om je op die manier heel hard na te laten denken over je inleiding. Dit zorgt er uiteindelijk voor dat jij degene bent met de strakste grip op je scriptie. Wij geloven erin dat je de figuurlijke visser beter zelf kan leren vissen dan dat je de vis iedere keer voor hem of haar uit het water haalt!

Lees hieronder verder!

Stijn Loeber

Geschreven door:

Stijn Loeber
Meer weten over wat wij voor je kunnen betekenen? Klik hier
Waar loop jij vast met je scriptie? Klik hier

Zet de volgende stap in jouw scriptie

Zet de volgende stap in je scriptie!

Kom je er niet uit of zit je gewoon vast? Wij helpen je weer vooruit!
Stop met twijfelen, zet die volgende stap door het formulier in te vullen!

Hoe kan Afstudeerbegeleider jou verder helpen?

Wij hebben een begeleider die bij je past met wie jij één op één aan de slag gaat. We weten dat studenten een beperkt budget hebben dus houden we onze tarieven betaalbaar. Je bent in controle over je eigen proces doordat jij bepaalt wanneer je afspreekt met je begeleider. Daarnaast werken we met niet goed geld terug beleid!

Natuurlijk is de eerste stap om hulp te vragen voor je scriptie lastig terwijl je ook al veel aan je hoofd hebt met je scriptie. Daarom hebben we het maken van een afspraak makkelijk gemaakt. Vaak heb je dezelfde dag nog een afspraak! We zijn ook in de avond bereikbaar via whatsapp of 020 - 752 2702

Maak de volgende stap naar jouw afstudeermoment en vraag een vrijblijvende kennismaking aan!WhatsApp met ons!

Heb jij een vraag over de begeleiding? Stuur ons dan een WhatsApp bericht!


06-52044280
Bobby Lee Houtkoop
Kurt Kreulen
Stijn Loeber
Maudy Verplancke
Sarah Vreijling
Martin van Leerdam
Caitlin Utama
Vera Oosterveen

Wij staan voor je klaar! Vul vrijblijvend ons contactformulier in!

Binnen 24 uur contact

  • Amsterdam
  • Maassluistraat 2
  • 1062 GD Amsterdam
  • Den Haag
  • Johanna Westerdijkplein 75
  • 2521 EN Den Haag
  • Utrecht
  • Arthur van Schendelstraat 650
  • 3511 MJ Utrecht