Interne en externe analyse

Hulp nodig met schrijven van de interne en externe analyse

Belang van de interne en externe analyse van je scriptie

De interne en externe analyse van je scriptie is vaak het belangrijkste product wat je aanlevert voor een bedrijf of organisatie, wanneer je je scriptie schrijft voor het bedrijf waar je stage loopt.

De interne en externe analyse dient om een helder beeld schetsen van de situatie of context waarbinnen jij je scriptie schrijft. Dat wil zeggen dat jij de lezer van jouw scriptie informeert over de situationele factoren die geleid hebben tot hetgeen dat jij binnen jouw scriptie onderzoeken zal. De interne en externe analyse presenteert krachtige argumenten die de relevantie en inkadering van jouw scriptie ondersteunen. Hier vind je meer uitleg over de interne en externe analyse.

Zou je graag eens met een van onze professionele begeleiders willen zitten om kritisch te kijken naar de kwaliteit van jouw interne en externe analyse of scriptie als geheel? Check deze pagina dan eens! Daarnaast bieden wij ook een nakijkservice aan, klik hier voor meer informatie.

Vastlopen op je interne en externe analyse

Het goed uitvoeren van een interne en externe analyse en het verwoorden daarvan in de scriptie is iets waar veel studenten onnodig op vastlopen. Het gebeurt vaak dat studenten maanden lang rondlopen op hun stage zonder dat ze echt inhoud verzamelen die ze kunnen gebruiken voor het schrijven van de interne en externe analyse van hun scriptie. Om je interne en externe analyse goed in je scriptie te kunnen verwerken dien je de juiste bronnen te verzamelen en te verwerken onder andere aan de hand van managementmodellen. We begrijpen het volkomen als je moeite hebt met bepalen welke bronnen relevant zijn en welke managementmodellen je moet gebruiken.

Wij gaan met je zitten en bespreken rustig jouw situatie en de problemen waar je tegenaan loopt in je interne en externe analyse. We wijzen je op mogelijke bronnen en managementmodellen die voor jou relevant zijn. Onze begeleiders weten dus precies hoe je een sterke interne en externe analyse neerzet. Neem dus vrijblijvend contact met ons op om een kennismakingsgesprek in te plannen!

Hulp bij het uitvoeren van de interne en externe analyse van je scriptie

Schrijf jij je scriptie bij of over een bedrijf? Op een gegeven moment moet je op zoek naar een interessant probleem voor je onderzoek. Eigenlijk is alle informatie die je verzamelt, vanaf het moment dat jij het bedrijf leert kennen, onderdeel van je interne en externe analyse. Maar het is lastig om deze informatie zo effectief mogelijk te vergaren en deze efficiënt te gebruiken voor de interne en externe analyse.

Wij van Afstudeerbegeleider leggen je uit hoe je de interne en externe analyse het beste aan kan pakken en vorm kan geven. Je bespreekt je situatie met je persoonlijke scriptiebegeleider zodat deze je de nodige input kan geven die jou in staat stelt om de interne en externe analyse op de juiste manier in jouw scriptie te verwerken!

Hulp bij het vinden van bronnen voor de interne en externe analyse van je scriptie

Om tot een sterke interne en externe analyse te komen voor je scriptie moet je gebruik maken van verschillende kwalitatief hoogwaardige bronnen. Dit kunnen jaarverslagen zijn, interne memo’s, gegeven presentaties, eerder geschreven scripties of rapporten. Uiteraard kunnen wetenschappelijke artikelen ook een onderdeel zijn van je interne en externe analyse. Een goede manier om te zoeken naar, voor jou relevante, wetenschappelijk content is het zoeken via bijvoorbeeld Google Scholar.

Het is voor studenten vaak niet geheel duidelijk naar welke bronnen ze op zoek zijn, welke zoekwoorden zij het beste kunnen gebruiken, hoe je een rapport of wetenschappelijk artikel efficient doorleest en gestructureerd opslaat op je computer, hoe je bronnen citeert, en hoe je al de verzamelde bronnen uiteindelijk tot een logisch geheel samenbrengt in de interne en externe analyse. Wij kijken samen met jou naar wat er voor jou nodig is om tot een gedegen interne en externe analyse te komen, welke bronnen je het beste kan gebruiken en hoe jij je deze zo kan opstellen dat er een sterke interne en externe analyse in jouw scriptie staat!

Waar vind ik meer informatie over de interne en externe analyse?

Over het opstellen van een interne en externe analyse is een hoop te vertellen, en er zijn een aantal belangrijke punten waar je op dient te letten. Kijk daarom eens naar een van de volgende pagina’s om een totaalbeeld te krijgen van hoe je nou een sterke interne en externe analyse opstelt:

Nakijken en verbeteren van je interne en externe analyse

Ben je al wat verder met je interne en externe analyse van je scriptie? Vraag dan om feedback bij verschillende mensen in jouw omgeving! Zorg ervoor dat ze je kritische vragen gaan stellen over jouw interne en externe analyse, zodat jouw focus scherp blijft en je analyse hout snijdt. Hoe meer je van dit soort gesprekken voert hoe beter jij de context gaat snappen waarbinnen jouw scriptie relevant is.

Wij van Afstudeerbegeleider kijken graag naar je interne en externe analyse en voorzien je van bruikbare feedback die jij direct kunt verwerken en toepassen in je scriptie om de kwaliteit ervan te verhogen: zie deze pagina voor meer informatie over onze professionele nakijkservice.

Waar kan Afstudeerbegeleider je bij helpen?

Aan de hand van individuele begeleiding helpen wij je bij het op de juiste manier verwerken van je interne en externe analyse in je scriptie. We kijken samen met je naar welke bronnen relevant zijn voor jou en zorgen ervoor dat jij in staat bent de keuzes die je maakt tijdens het uitvoeren en schrijven van de analyse goed te beargumenteren. Wij van Afstudeerbegeleider stellen aan jou, tijdens persoonlijke begeleiding, de juiste kritische vragen om je op die manier zelf goed na te laten denken over je probleem. Dit zorgt er uiteindelijk voor dat jij degene bent met de beste grip op je scriptie. Wij geloven erin dat de beste aanpak is jou een hengel te geven en te leren vissen, in plaats van dat wij de vissen voor je uit het water halen.

Benieuwd naar informatie over andere scriptie onderdelen? Check ze hier!

Stijn Loeber

Geschreven door:

Stijn Loeber
Meer weten over wat wij voor je kunnen betekenen? Klik hier
Waar loop jij vast met je scriptie? Klik hier

Zet de volgende stap in jouw scriptie

Zet de volgende stap in je scriptie!

Kom je er niet uit of zit je gewoon vast? Wij helpen je weer vooruit!
Stop met twijfelen, zet die volgende stap door het formulier in te vullen!

Hoe kan Afstudeerbegeleider jou verder helpen?

Wij hebben een begeleider die bij je past met wie jij één op één aan de slag gaat. We weten dat studenten een beperkt budget hebben dus houden we onze tarieven betaalbaar. Je bent in controle over je eigen proces doordat jij bepaalt wanneer je afspreekt met je begeleider. Daarnaast werken we met niet goed geld terug beleid!

Natuurlijk is de eerste stap om hulp te vragen voor je scriptie lastig terwijl je ook al veel aan je hoofd hebt met je scriptie. Daarom hebben we het maken van een afspraak makkelijk gemaakt. Vaak heb je dezelfde dag nog een afspraak! We zijn ook in de avond bereikbaar via whatsapp of 020 - 752 2702

Maak de volgende stap naar jouw afstudeermoment en vraag een vrijblijvende kennismaking aan!WhatsApp met ons!

Heb jij een vraag over de begeleiding? Stuur ons dan een WhatsApp bericht!


06-52044280
Bobby Lee Houtkoop
Kurt Kreulen
Stijn Loeber
Maudy Verplancke
Sarah Vreijling
Martin van Leerdam
Caitlin Utama
Vera Oosterveen

Wij staan voor je klaar! Vul vrijblijvend ons contactformulier in!

Binnen 24 uur contact

  • Amsterdam
  • Maassluistraat 2
  • 1062 GD Amsterdam
  • Den Haag
  • Johanna Westerdijkplein 75
  • 2521 EN Den Haag
  • Utrecht
  • Arthur van Schendelstraat 650
  • 3511 MJ Utrecht