Onderwerp

Hulp nodig bij het onderwerp van je scriptie?

Hulp bij scriptie onderwerp

Je scriptie onderwerp kiezen is de eerste stap die je zet als je je scriptie gaat schrijven en dat is meteen één van de meest belangrijke keuzes! Het onderwerp van je scriptie moet binnen de kaders van je opleiding passen, relevant zijn en interessant zijn voor je vakgebied. Het is daarnaast ook nog het onderwerp waar je maanden lang mee aan de slag gaat dus dan is het ook belangrijk dat jij het zelf interessant vindt! Kortom het bepalen van je scriptie onderwerp is een belangrijke fase waar je wel wat hulp bij kan gebruiken!

Meer informatie over hoe wij studenten begeleiden naar een geschikt scriptie onderwerp? Neem hier een kijkje!

Vastlopen op je scriptieonderwerp

Het bepalen van het onderwerp is één van de onderdelen van een scriptie waar veel studenten op vastlopen terwijl dit helemaal niet nodig is. Het gebeurt vaak dat er dagen, en soms wel weken, besteed worden aan het denken over een geschikt scriptieonderwerp zonder dat je verder komt. Een van de oorzaken hiervan is dat het werk voorafgaand aan het bepalen van het onderwerp niet juist is uitgevoerd. Hierdoor loop je hoe dan ook vast ongeacht de hoeveelheid “denktijd” die je hieraan besteed.

Ben jij vastgelopen op je scriptie onderwerp en wil je weten hoe wij je weer verder helpen? Lees hier verder!.

Hulp bij het bedenken en bepalen van je scriptie onderwerp

Soms heb je gewoon geen idee waar jij je scriptie over gaat schrijven. Je bent wat artikelen aan het doorlezen maar je komt gewoonweg niet tot een onderwerp. Het is dan raadzaam om eens met mensen te gaan praten die je kunnen voorzien van input en je kritische vragen kunnen stellen over de onderwerpen die je op dat moment aan het overwegen bent. Wij kunnen je daar natuurlijk bij helpen en staan voor je klaar!

Lees hier hoe wij je begeleiden bij het vinden van een geschikt scriptie onderwerp!

Hulp bij het vinden van bronnen voor het bepalen van je scriptie onderwerp

Om tot een goed onderwerp te komen voor je scriptie moet je gebruik maken van verschillende bronnen. Dit kunnen natuurlijk wetenschappelijke artikelen zijn of onderwerpen die je in je studieboeken tegen bent gekomen. Een goede manier om te zoeken naar voor jou relevante wetenschappelijk content is google scholar. Denk daarnaast ook aan interne documenten als je stage loopt bij een bedrijf of organisatie. Dit kunnen jaarverslagen zijn, interne memo’s, gegeven presentaties. eerder geschreven scripties of rapporten die door bijvoorbeeld een consultancybureau zijn geschreven.

Feedback op je scriptieonderwerp

Ben je al wat verder met het bepalen van je scriptie onderwerp? Vraag dan verschillende mensen om feedback! Zorg ervoor dat ze je kritische vragen gaan stellen over wat jouw scriptie onderwerp inhoudt en ook wat er buiten gaat vallen. Hoe meer je van dit soort gesprekken voert hoe meer jij in het onderwerp gaat zitten en beter jij wordt in goed verwoorden van wat je gaat doen in je scriptie.

Heb jij feedback van je begeleider vanuit je opleiding gekregen en kom je er niet uit? Geen nood! Wij gaan samen zitten en vertalen de feedback voor je zodat jij begrijpt wat er van je wordt verwacht!

Lees hier meer over hoe wij je begeleiden bij je scriptie onderwerp!

Waar kan Afstudeerbegeleider je bij helpen?

Aan de hand van persoonlijke begeleiding helpen wij je bij het identificeren van een geschikt onderwerp voor je scriptie. Vervolgens zorgen we er samen voor dat jij het onderwerp van je scriptie goed en duidelijk met je studiebegeleider en eventueel stagebegeleider kan bespreken zodat jij met een goed gevoel je eerste stappen gaat zetten naar een geslaagde scriptie!

Wij van Afstudeerbegeleider stellen aan jou, tijdens persoonlijke begeleiding, de juiste kritische vragen om je op die manier heel hard na te laten denken over je onderwerp. Dit zorgt er uiteindelijk voor dat jij degene bent met de strakste grip op je onderwerp. Wij geloven erin dat je de figuurlijke visser beter zelf kan leren vissen dan dat je de vis iedere keer voor hem of haar uit het water haalt!

Lees hieronder verder!

Stijn Loeber

Geschreven door:

Stijn Loeber
Meer weten over wat wij voor je kunnen betekenen? Klik hier
Waar loop jij vast met je scriptie? Klik hier

Zet de volgende stap in jouw scriptie

Zet de volgende stap in je scriptie!

Kom je er niet uit of zit je gewoon vast? Wij helpen je weer vooruit!
Stop met twijfelen, zet die volgende stap door het formulier in te vullen!

Hoe kan Afstudeerbegeleider jou verder helpen?

Wij hebben een begeleider die bij je past met wie jij één op één aan de slag gaat. We weten dat studenten een beperkt budget hebben dus houden we onze tarieven betaalbaar. Je bent in controle over je eigen proces doordat jij bepaalt wanneer je afspreekt met je begeleider. Daarnaast werken we met niet goed geld terug beleid!

Natuurlijk is de eerste stap om hulp te vragen voor je scriptie lastig terwijl je ook al veel aan je hoofd hebt met je scriptie. Daarom hebben we het maken van een afspraak makkelijk gemaakt. Vaak heb je dezelfde dag nog een afspraak! We zijn ook in de avond bereikbaar via whatsapp of 020 - 752 2702

Maak de volgende stap naar jouw afstudeermoment en vraag een vrijblijvende kennismaking aan!WhatsApp met ons!

Heb jij een vraag over de begeleiding? Stuur ons dan een WhatsApp bericht!


06-52044280
Bobby Lee Houtkoop
Kurt Kreulen
Stijn Loeber
Maudy Verplancke
Sarah Vreijling
Martin van Leerdam
Caitlin Utama
Vera Oosterveen

Wij staan voor je klaar! Vul vrijblijvend ons contactformulier in!

Binnen 24 uur contact

  • Amsterdam
  • Maassluistraat 2
  • 1062 GD Amsterdam
  • Den Haag
  • Johanna Westerdijkplein 75
  • 2521 EN Den Haag
  • Utrecht
  • Arthur van Schendelstraat 650
  • 3511 MJ Utrecht