Onderzoeksmethode

Hulp nodig bij je onderzoeksmethode van je scriptie?

Hulp bij de onderzoeksmethode van je scriptie

Ben je bezig met de onderzoeksmethode van je scriptie maar weet je niet zo goed hoe je dat aan moet pakken? Geen stress, je bent niet de enige die dit lastig vindt! Vaak komen studenten in de problemen met de onderzoeksmethode sectie van hun scriptie. De meeste studenten kunnen daarom wel wat hulp gebruiken!

De onderzoeksmethode is een lastig en ingewikkeld onderdeel van een scriptie en veel studenten lopen daar dan ook op vast. Wij zijn er voor je zodat jij je onderzoeksmethode van je scriptie goed op papier kan krijgen!

Kan jij wel hulp gebruiken gebruiken bij je onderzoeksmethode? Lees hier hoe wij je begeleiden bij de onderzoeksmethode van je scriptie!

Vastlopen op je onderzoeksmethode van je scriptie

Het goed uitvoeren van een onderzoek en het verwoorden daarvan in de onderzoeksmethode van je scriptie is iets waar veel studenten onnodig op vastlopen. Veel studenten hebben nog geen ervaring met het (zelfstandig) opzetten van een onderzoek. Om je onderzoeksmethode goed in je scriptie te kunnen verwerken moet je voldoende kennis hebben van de verschillende onderzoeksinstrumenten en weten hoe en waarom je deze gaat gebruiken.

Vaak blijft de onderzoeksmethode in scripties vaag omdat er meer over onderzoeksinstrumenten wordt gesproken dan wordt beargumenteerd waarom de student ervoor kiest. Daar komt ook nog eens bij dat dat de kennis en kunde in SPSS bij veel studenten tekort schiet (of zoals ze zelf vaak zeggen “is weggezakt”). Genoeg potentiële oorzaken om vast te lopen op de onderzoeksmethode van je scriptie en dus kan je wel wat hulp gebruiken!

Wij gaan met je zitten en bespreken rustig eerst door wat je wilt gaan onderzoeken en wat je al weet over het doen van onderzoek. Meestal blijkt dat je meer weet dan dat je dacht! We leggen je uit waar je moeite mee hebt en denken met je mee waar nodig. Vaak zijn studenten binnen één afspraak verder geholpen en zetten ze de onderzoeksmethode van hun scriptie zo op papier!

Ben jij vastgelopen bij je onderzoeksmethode? Lees hier hoe wij je begeleiden bij de onderzoeksmethode van je scriptie zodat jij weer verder komt!

Hulp bij de validiteit van de onderzoeksmethode van je scriptie

De validiteit van je onderzoek dien je op de juiste manier te verwerken in de onderzoeksmethode van je scriptie. Validiteit blijft voor de meeste studenten een moeilijk begrip en komen niet veel verder dan “validiteit is meten wat je beweert te meten”. Daar ga je het niet mee redden in het valideren van je onderzoek. Hiervoor moet je in de onderzoeksmethode de relatie beargumenteren tussen je onderzoeksvraag, je theorie, proefpersonen en je onderzoeksinstrumenten. Dat vinden de meeste studenten toch lastig en kunnen daarbij wel wat hulp gebruiken. We helpen je de validiteit goed in de onderzoeksmethode van je scriptie te verwerken!

Hulp bij de betrouwbaarheid van de onderzoeksmethode van je scriptie

Ook de betrouwbaarheid van je onderzoek moet duidelijk beschreven staan in de onderzoeksmethode van je scriptie. Belangrijk hier is om te weten dat je de betrouwbaarheid eigenlijk pas achteraf kan bepalen omdat je van tevoren niet weet waar de “onbetrouwbaarheid” zit. Bij vragenlijsten en andere kwantitatieve analyses bespreek je bijvoorbeeld wat achteraf de Cronbachs alpha was. Bij je onderzoeksvoorstel beargumenteer je natuurlijk wel wat je er aan doet om je onderzoek zo betrouwbaar mogelijk te maken. Denk daarbij ook aan de manier waarop je de gegevens vastlegt! Het goed beschrijven van de betrouwbaarheid vinden de meeste studenten toch lastig en kunnen daarbij wel wat hulp gebruiken. We helpen je de betrouwbaarheid van je onderzoek goed te verwoorden in de onderzoeksmethode van je scriptie!

Feedback op de onderzoeksmethode van je scriptie

Heb jij de onderzoeksmethode van je scriptie al opgesteld en twijfel je erover of kom je er niet uit met je begeleider? Vraag dan verschillende mensen om feedback! Zorg ervoor dat ze je kritische vragen gaan stellen over jouw onderzoeksmethode. Hoe meer je van dit soort gesprekken voert hoe meer jij gaat begrijpen van het doen van onderzoek en welke terminologie je dient te gebruiken in je onderzoeksmethode.

Als je juist feedback op de onderzoeksmethode van je begeleider hebt gekregen waar je niks mee kan, kan je wel wat hulp gebruiken. We kijken samen naar wat je begeleider erover te zeggen heeft zodat jij de onderzoeksmethode van je scriptie verder uit kan werken.

Wil jij feedback op je onderzoeksmethode? Of heb je juist feedback gekregen waar je niks mee kan? Lees hier hoe wij je begeleiden bij de onderzoeksmethode van je scriptie zodat jij weer verder komt!

Waar kan Afstudeerbegeleider je bij helpen?

Aan de hand van persoonlijke begeleiding helpen wij je bij het opstellen van de onderzoeksmethode van je scriptie. We kijken samen naar waar wat je wil gaan onderzoeken en wat je al hebt gedaan. Vanuit daar gaan we met je aan de slag zodat jij in no time je onderzoeksmethode duidelijk op papier hebt staan. Wij van Afstudeerbegeleider stellen aan jou, tijdens persoonlijke begeleiding, de juiste kritische vragen om je op die manier heel hard na te laten denken over de onderzoeksmethode van je scriptie. Dit zorgt er uiteindelijk voor dat jij degene bent met de strakste grip op het onderzoek dat je uit gaat voeren. Wij geloven erin dat je de figuurlijke visser beter zelf kan leren vissen dan dat je de vis iedere keer voor hem of haar uit het water haalt! Lees hieronder verder!

Stijn Loeber

Geschreven door:

Stijn Loeber
Meer weten over wat wij voor je kunnen betekenen? Klik hier
Waar loop jij vast met je scriptie? Klik hier

Zet de volgende stap in jouw scriptie

Zet de volgende stap in je scriptie!

Kom je er niet uit of zit je gewoon vast? Wij helpen je weer vooruit!
Stop met twijfelen, zet die volgende stap door het formulier in te vullen!

Hoe kan Afstudeerbegeleider jou verder helpen?

Wij hebben een begeleider die bij je past met wie jij één op één aan de slag gaat. We weten dat studenten een beperkt budget hebben dus houden we onze tarieven betaalbaar. Je bent in controle over je eigen proces doordat jij bepaalt wanneer je afspreekt met je begeleider. Daarnaast werken we met niet goed geld terug beleid!

Natuurlijk is de eerste stap om hulp te vragen voor je scriptie lastig terwijl je ook al veel aan je hoofd hebt met je scriptie. Daarom hebben we het maken van een afspraak makkelijk gemaakt. Vaak heb je dezelfde dag nog een afspraak! We zijn ook in de avond bereikbaar via whatsapp of 020 - 752 2702

Maak de volgende stap naar jouw afstudeermoment en vraag een vrijblijvende kennismaking aan!WhatsApp met ons!

Heb jij een vraag over de begeleiding? Stuur ons dan een WhatsApp bericht!


06-52044280
Bobby Lee Houtkoop
Kurt Kreulen
Stijn Loeber
Maudy Verplancke
Sarah Vreijling
Martin van Leerdam
Caitlin Utama
Vera Oosterveen

Wij staan voor je klaar! Vul vrijblijvend ons contactformulier in!

Binnen 24 uur contact

  • Amsterdam
  • Maassluistraat 2
  • 1062 GD Amsterdam
  • Den Haag
  • Johanna Westerdijkplein 75
  • 2521 EN Den Haag
  • Utrecht
  • Arthur van Schendelstraat 650
  • 3511 MJ Utrecht