Onderzoeksvraag

Hulp nodig bij het formuleren van de onderzoeksvraag?

Formuleren van de onderzoeksvraag van je scriptie

Het formuleren van de onderzoeksvraag wordt door studenten als lastig ervaren terwijl het maar één zinnetje is. We komen vaak tegen dat studenten nog niet helemaal helder hebben wat ze gaan onderzoeken en daarom worstelen met het formuleren ervan. Studenten krijgen vaak te horen dat hun onderzoeksvraag niet op de juiste manier is geformuleerd zonder dat er duidelijk wordt aangegeven wat er dan wel van ze wordt verwacht. Wij helpen je stap voor stap met het formuleren van een onderzoeksvraag voor je scriptie.

Meer informatie over hoe wij studenten begeleiden met hun onderzoeksvraag? Neem hier een kijkje! Daarnaast vind je hier informatie over onze individuele scriptiebegeleiding en hier over onze professionele nakijkservice.

Waar kan je op vastlopen bij het formuleren van de onderzoeksvraag van je scriptie?

Het formuleren van de onderzoeksvraag is één van de onderdelen van een scriptie waar veel studenten op vastlopen terwijl dit helemaal niet nodig is. Het gebeurt vaak dat er dagen, en soms wel weken besteed worden aan het formuleren van de onderzoeksvraag zonder dat je daadwerkelijk verder komt. Een van de oorzaken hiervan is dat het voorbereidende werk voor het formuleren van de onderzoeksvraag onvoldoende is. Vaak is het ook dat de begeleider vanuit je opleiding steeds met nieuwe suggesties en mogelijkheden komt wat je allemaal wel niet kan onderzoeken en dus in je onderzoeksvraag dient te verwerken. Dan zie je soms door de bomen het spreekwoordelijke bos niet meer.

Wil jij weten hoe we jou begeleiden als je bent vastgelopen op je onderzoeksvraag? Lees hier verder!

Hulp nodig bij het formuleren van de onderzoeksvraag van je scriptie?

Om je onderzoeksvraag te formuleren dien je goed in de materie van jouw scriptie-onderwerp te zitten en dan voornamelijk in de theorieën die je toe wilt gaan passen in je onderzoek. Dit is vaak (nog) niet het geval en daarom kan je wel wat hulp van ons gebruiken!

Bij een wetenschappelijke onderzoeksvraag ga je onderzoek doen naar iets dat we nog niet, of onvoldoende, weten. Om dan een goede onderzoeksvraag te formuleren moet je dus heel precies weten wat de huidige stand van zaken is wat betreft de literatuur over jouw onderwerp binnen de wetenschap. Voorkom dus dat je open deuren intrapt met jouw onderzoeksvraag!

Bij scripties die vanuit de praktijk worden geschreven (als onderdeel van een stage bijvoorbeeld) is het vaak lastig om een goede structuur te kiezen tussen het vooronderzoek en het daadwerkelijk onderzoek. Niet alle opleidingen zijn even helder in wat ze daarin van de student verwachten.

Daarnaast doen sommige begeleiders vanuit de opleiding moeilijk over de manier waarop je je onderzoeksvraag verwoord. Het is dan lastig om deze zo op papier te krijgen dat ze voldoen aan de verwachtingen van je interne scriptiebegeleider.

Kortom er zijn een hoop zaken waar je tegen aan kan lopen tijdens het schrijven van je scriptie, het is dus niet gek dat steeds meer studenten ervoor kiezen om wat externe scriptie-begeleiding in te schakelen. Wij staan voor je klaar om je verder te helpen zodat jij zo snel mogelijk af kan studeren!

Waar kan Afstudeerbegeleider je bij helpen?

Aan de hand van persoonlijke begeleiding helpen wij je bij het formuleren van een relevante en strak ingekaderde onderzoeksvraag. Dit zorgt er uiteindelijk voor dat jij goed weet wat je gaat onderzoeken en dat zonder problemen aan anderen uit kan leggen! Wij geloven erin dat je de figuurlijke visser beter zelf kan leren vissen dan dat je de vis iedere keer voor hem of haar uit het water haalt!

Lees hieronder verder!

Stijn Loeber

Geschreven door:

Stijn Loeber
Meer weten over wat wij voor je kunnen betekenen? Klik hier
Waar loop jij vast met je scriptie? Klik hier

Zet de volgende stap in jouw scriptie

Zet de volgende stap in je scriptie!

Kom je er niet uit of zit je gewoon vast? Wij helpen je weer vooruit!
Stop met twijfelen, zet die volgende stap door het formulier in te vullen!

Hoe kan Afstudeerbegeleider jou verder helpen?

Wij hebben een begeleider die bij je past met wie jij één op één aan de slag gaat. We weten dat studenten een beperkt budget hebben dus houden we onze tarieven betaalbaar. Je bent in controle over je eigen proces doordat jij bepaalt wanneer je afspreekt met je begeleider. Daarnaast werken we met niet goed geld terug beleid!

Natuurlijk is de eerste stap om hulp te vragen voor je scriptie lastig terwijl je ook al veel aan je hoofd hebt met je scriptie. Daarom hebben we het maken van een afspraak makkelijk gemaakt. Vaak heb je dezelfde dag nog een afspraak! We zijn ook in de avond bereikbaar via whatsapp of 020 - 752 2702

Maak de volgende stap naar jouw afstudeermoment en vraag een vrijblijvende kennismaking aan!WhatsApp met ons!

Heb jij een vraag over de begeleiding? Stuur ons dan een WhatsApp bericht!


06-52044280
Bobby Lee Houtkoop
Kurt Kreulen
Stijn Loeber
Maudy Verplancke
Sarah Vreijling
Martin van Leerdam
Caitlin Utama
Vera Oosterveen

Wij staan voor je klaar! Vul vrijblijvend ons contactformulier in!

Binnen 24 uur contact

  • Amsterdam
  • Maassluistraat 2
  • 1062 GD Amsterdam
  • Den Haag
  • Johanna Westerdijkplein 75
  • 2521 EN Den Haag
  • Utrecht
  • Arthur van Schendelstraat 650
  • 3511 MJ Utrecht