Scriptie opbouw

Hulp nodig bij de opbouw van je scriptie?

Hulp nodig met de opbouw van je scriptie?

De opbouw van je scriptie bepalen is de eerste stap die jij gaat zetten richting het afstuderen. Als de opbouw van je scriptie goed doordacht en opgezet is, scheelt je dat een hoop tijd en zou het zomaar eens kunnen zijn dat het schrijven van een scriptie nog leuk gaat worden! Om de juiste opbouw van je scriptie te bepalen kan je misschien wel wat hulp gebruiken en daarom zijn wij er voor jou!

Wat zijn veelvoorkomende problemen bij de opbouw van een scriptie?

Problemen die vaak voorkomen bij de opbouw van een scriptie zijn het opstellen van een onduidelijke structuur of dat de student niet goed weet waar welke informatie moet komen te staan. Het komt ook voor dat het niet duidelijk is welke opbouw van je scriptie wordt verwacht vanuit je opleiding. De opbouw van je scriptie moet volledig helder zijn en alles bevatten wat jij in je scriptie moet verwerken. Helaas blijft dit in de meeste gevallen vaag, waardoor je als student niet goed weet voor welke opbouw gekozen moet worden in de scriptie.

Waar loop je op vast bij de opbouw van je scriptie?

Studenten lopen niet direct vast op de opbouw van hun scriptie. Helaas gebeurt dit meestal later. Het is iets wat ook vaak blijft liggen met het idee “dat komt later wel”. Als je dan al je informatie voor je scriptie hebt verzameld en je dit in je scriptie moet verwerken loop je vast. Het is dan een heel gepuzzel om alle informatie in je scriptie te verwerken. Daarnaast is het dan ook te hopen dat er geen zaken ontbreken. De opbouw van je scriptie al helder hebben aan het begin van je scriptie is daarom zeer belangrijk!

Tijdens het schrijven van je scriptie kan je ook vastlopen op de opbouw als je het niet eens wordt met de begeleider vanuit je opleiding. Veel begeleiders, en opleidingen, hebben een bepaalde opbouw van een scriptie waar soms geen touw aan vast te knopen is. Het is dan lastig om tot een goed lopend verhaal te komen. Het is dan handig om eerst je eigen logische opbouw aan te houden en die vervolgens in de opbouw te verwerken die van je wordt gevraagd.

Één van de oorzaken van het vastlopen tijdens het schrijven van je scriptie is een gebrek aan voorbereiding. Je moet namelijk goed weten wat er onderzocht moet worden, op welke manieren je dat kan gaan doen en wat de implicaties daarvan zijn. Een goede opbouw van je scriptie bepalen voor je gaat beginnen is een deel van een goede voorbereiding voor het schrijven van een scriptie!

Wil je nog iets meer weten over de opbouw van een scriptie? Op deze pagina leggen we haarfijn uit wat de opbouw van een scriptie is!

Wij van Afstudeerbegeleider helpen jou graag met het opzetten van een strakke en logische onderzoeksopzet. Aan de hand van onze professionele scriptiebegeleiding zorg jij ervoor dat jij sneller klaar ben met je scriptie; daarnaast zorg jij er zo ook voor dat je een hoger cijfer behaalt! Wij bieden ook een scriptie nakijkservice aan, check deze pagina voor meer informatie!

Hulp bij het bepalen van de opbouw van je scriptie

Om tot een goede opbouw van je scriptie te komen dien je begrip te hebben van de context waarin jij je scriptie gaat schrijven, wat je gaat onderzoeken en hoe je dat gaat doen. Wij kunnen je hierbij ondersteunen!

Samen gaan we kijken naar wat er van je wordt verwacht tijdens het schrijven van je scriptie. Op basis daarvan gaan we met je aan de slag zodat jij de opbouw kan bepalen die bij jouw scriptie hoort!

Hoe kan Afstudeerbegeleider je helpen bij de opbouw van je scriptie?

Het bepalen van de opbouw van je scriptie vereist een aantal vaardigheden, daarom helpt het enorm als er iemand meedenkt die veel kennis en ervaring heeft op het gebied van scripties. Aan de hand van persoonlijke scriptiebegeleiding helpen wij je bij alle stappen die je moet zetten om tot een goed plan van aanpak te komen. We bespreken samen met je wat er van je wordt verwacht en wat je van plan bent. Wat je niet begrijpt, leggen we je uit en we geven feedback waar jij direct mee verder kan.

Wij van Afstudeerbegeleider stellen aan jou, tijdens persoonlijke begeleiding, de juiste kritische vragen om je op die manier zelf goed na te laten denken over je plan van aanpak. Dit zorgt er uiteindelijk voor dat jij degene bent met de beste grip op je scriptie. Wij geloven erin dat de beste aanpak is om jou een hengel te geven en te leren vissen, in plaats van dat wij de vissen voor je uit het water halen!

Stijn Loeber

Geschreven door:

Stijn Loeber
Meer weten over wat wij voor je kunnen betekenen? Klik hier
Waar loop jij vast met je scriptie? Klik hier

Zet de volgende stap in jouw scriptie

Zet de volgende stap in je scriptie!

Kom je er niet uit of zit je gewoon vast? Wij helpen je weer vooruit!
Stop met twijfelen, zet die volgende stap door het formulier in te vullen!

Hoe kan Afstudeerbegeleider jou verder helpen?

Wij hebben een begeleider die bij je past met wie jij één op één aan de slag gaat. We weten dat studenten een beperkt budget hebben dus houden we onze tarieven betaalbaar. Je bent in controle over je eigen proces doordat jij bepaalt wanneer je afspreekt met je begeleider. Daarnaast werken we met niet goed geld terug beleid!

Natuurlijk is de eerste stap om hulp te vragen voor je scriptie lastig terwijl je ook al veel aan je hoofd hebt met je scriptie. Daarom hebben we het maken van een afspraak makkelijk gemaakt. Vaak heb je dezelfde dag nog een afspraak! We zijn ook in de avond bereikbaar via whatsapp of 020 - 752 2702

Maak de volgende stap naar jouw afstudeermoment en vraag een vrijblijvende kennismaking aan!WhatsApp met ons!

Heb jij een vraag over de begeleiding? Stuur ons dan een WhatsApp bericht!


06-52044280
Bobby Lee Houtkoop
Kurt Kreulen
Stijn Loeber
Maudy Verplancke
Sarah Vreijling
Martin van Leerdam
Caitlin Utama
Vera Oosterveen

Wij staan voor je klaar! Vul vrijblijvend ons contactformulier in!

Binnen 24 uur contact

  • Amsterdam
  • Maassluistraat 2
  • 1062 GD Amsterdam
  • Den Haag
  • Johanna Westerdijkplein 75
  • 2521 EN Den Haag
  • Utrecht
  • Arthur van Schendelstraat 650
  • 3511 MJ Utrecht