Plan van aanpak

Hulp nodig bij het plan van aanpak van je scriptie?

Hulp nodig met je plan van aanpak voor je scriptie?

Het plan van aanpak voor je scriptie is de eerste stap die jij gaat zetten richting het afstuderen. Het is een cruciaal document voor je scriptie. Als dit goed doordacht en opgezet is, scheelt je dat een hoop tijd en zou het zomaar eens kunnen zijn dat het schrijven van een scriptie nog leuk gaat worden! Om een goed en concreet plan van aanpak op te stellen kan je misschien wel wat hulp gebruiken en daarom zijn wij er voor jou!

Wat zijn veelvoorkomende problemen bij het opstellen van je plan van aanpak voor je scriptie?

Problemen die vaak voorkomen bij het opstellen van je plan van aanpak voor je scriptie zijn het missen van de kern van wat je gaat doen en het onvoldoende inkaderen van je onderzoek. Het plan van aanpak van je scriptie moet volledig helder zijn in wat je gaat doen. Helaas blijft dit in de meeste gevallen vaag, waardoor je als student niet goed weet wat je moet gaan doen. Of nog erger; dat je begeleiders dat ook niet goed weten.

Waar loop je op vast bij het plan van aanpak van je scriptie?

Het plan van aanpak is één van de belangrijkste documenten die je tijdens het schrijven van je scriptie in gaat leveren. Het is ook een onderdeel van je scriptie waar veel studenten op vastlopen terwijl dit helemaal niet nodig is. Het gebeurt vaak dat er dagen, en soms wel weken, besteed worden aan het opstellen van het plan van aanpak zonder dat er vooruitgang is. Dit kan komen doordat het voor de student niet duidelijk is wat er wordt verwacht vanuit de opleiding of stage.

Wat nog vervelender is, is als studenten later vastlopen in het scriptieproces door een onrealistisch plan van aanpak. Als je een onrealistisch plan van aanpak hebt opgesteld, ga je later vastlopen omdat het niet mogelijk is de verwachtingen na te komen.

Één van de oorzaken van een onrealistisch plan van aanpak is een gebrek aan voorbereiding. Je moet namelijk goed weten wat er onderzocht moet worden, op welke manieren je dat kan gaan doen en wat de implicaties daarvan zijn. Je kan nog zoveel tijd steken in het schrijven en herschrijven van je plan van aanpak, als je de basis niet goed helder hebt is er een grote kans dat je vast blijft lopen op je plan van aanpak.

Wil je nog iets meer weten over het plan van aanpak? Op deze pagina leggen we haarfijn uit wat het plan van aanpak is!

Hulp bij het opstellen van het plan van aanpak van je scriptie

Om een goed onderbouwd plan van aanpak op te stellen dien je een diep begrip te hebben van de context waarin jij je scriptie gaat schrijven, wat je gaat onderzoeken en hoe je dat gaat doen. Wij kunnen je hierbij ondersteunen!

Voor het analyseren van de context zijn er verschillende tools die je kan gebruiken (bijv. managementmodellen) en moet je gebruik maken van bronnen die relevant zijn voor wat je gaat doen. Wij kunnen je helpen met het kiezen van de bronnen je gaat gebruiken in je plan van aanpak en hoe je deze kan verwerken. Daarnaast denken we met je mee over hoe je onderzoek uitgevoerd gaat worden, zodat jij een duidelijk beeld van je scriptie krijgt. Een doordacht plan van aanpak, waarin je duidelijk en concreet uiteenzet wat je gaat doen, zorgt ervoor dat jij effectief te werk kan gaan.

Hoe kan Afstudeerbegeleider je bij helpen bij je plan van aanpak?

Het opstellen van een goed plan van aanpak vereist een aantal vaardigheden, daarom helpt het enorm als er iemand meedenkt die veel kennis en ervaring heeft op het gebied van scripties. Aan de hand van persoonlijke scriptiebegeleiding helpen wij je bij alle stappen die je moet zetten om tot een goed plan van aanpak te komen. We bespreken samen wat er van je wordt verwacht en wat je van plan bent. Wat je niet begrijpt, leggen we je uit en we geven feedback waar jij verder mee kan.

Wij van Afstudeerbegeleider stellen aan jou, tijdens persoonlijke begeleiding, de juiste kritische vragen om je op die manier zelf goed na te laten denken over je plan van aanpak. Dit zorgt er uiteindelijk voor dat jij degene bent met de beste grip op je scriptie. Wij geloven erin dat de beste aanpak is jou een hengel te geven en te leren vissen, in plaats van dat wij de vissen voor je uit het water halen.

Stijn Loeber

Geschreven door:

Stijn Loeber
Meer weten over wat wij voor je kunnen betekenen? Klik hier
Waar loop jij vast met je scriptie? Klik hier

Zet de volgende stap in jouw scriptie

Zet de volgende stap in je scriptie!

Kom je er niet uit of zit je gewoon vast? Wij helpen je weer vooruit!
Stop met twijfelen, zet die volgende stap door het formulier in te vullen!

Hoe kan Afstudeerbegeleider jou verder helpen?

Wij hebben een begeleider die bij je past met wie jij één op één aan de slag gaat. We weten dat studenten een beperkt budget hebben dus houden we onze tarieven betaalbaar. Je bent in controle over je eigen proces doordat jij bepaalt wanneer je afspreekt met je begeleider. Daarnaast werken we met niet goed geld terug beleid!

Natuurlijk is de eerste stap om hulp te vragen voor je scriptie lastig terwijl je ook al veel aan je hoofd hebt met je scriptie. Daarom hebben we het maken van een afspraak makkelijk gemaakt. Vaak heb je dezelfde dag nog een afspraak! We zijn ook in de avond bereikbaar via whatsapp of 020 - 752 2702

Maak de volgende stap naar jouw afstudeermoment en vraag een vrijblijvende kennismaking aan!WhatsApp met ons!

Heb jij een vraag over de begeleiding? Stuur ons dan een WhatsApp bericht!


06-52044280
Bobby Lee Houtkoop
Kurt Kreulen
Stijn Loeber
Maudy Verplancke
Sarah Vreijling
Martin van Leerdam
Caitlin Utama
Vera Oosterveen

Wij staan voor je klaar! Vul vrijblijvend ons contactformulier in!

Binnen 24 uur contact

  • Amsterdam
  • Maassluistraat 2
  • 1062 GD Amsterdam
  • Den Haag
  • Johanna Westerdijkplein 75
  • 2521 EN Den Haag
  • Utrecht
  • Arthur van Schendelstraat 650
  • 3511 MJ Utrecht