Probleemanalyse

Hulp nodig bij je probleemanalyse?

Hulp bij probleemanalyse scriptie

De probleemanalyse van je scriptie is één van de eerste stappen die je zet als je een scriptie gaat schrijven! De probleemanalyse moet uitkomen op een probleemstelling die binnen de kaders van je opleiding past, en daarmee relevant en interessant is voor je vakgebied. De probleemanalyse maakt duidelijk met welk probleem jij de komende maanden mee aan de slag gaat. Het is dus ook belangrijk dat jij het zelf interessant vindt! Kortom de probleemanalyse is een belangrijk onderdeel van je scriptie waar je misschien wel wat hulp bij kan gebruiken!

Kan jij wel hulp gebruiken gebruiken bij je probleemanalyse? Lees hier hoe wij je begeleiden bij je probleemanalyse! Als je nog iets meer wil lezen over wat een probleemanalyse precies is, kijk dan hier.

Vastlopen op je probleemanalyse

Het goed uitvoeren en verwoorden van een probleemanalyse in de scriptie is iets waar veel studenten op vastlopen, terwijl dit helemaal niet nodig is. Het gebeurt vaak dat er dagen, en soms wel weken, besteed worden aan het analyseren van het probleem zonder dat je verder komt. Één van de oorzaken hiervan is dat het werk voorafgaand aan de probleemanalyse niet juist is uitgevoerd of dat niet goed duidelijk is wat er van je wordt verwacht in de probleemanalyse. Hierdoor kunnen studenten vastlopen op de probleemanalyse, ongeacht de hoeveelheid tijd die hieraan besteed wordt.

Ben jij vastgelopen op je probleemanalyse of wil je voorkomen dat je gaat vastlopen op dit onderdeel? Lees hier hoe wij je begeleiden bij de probleemanalyse van je scriptie!

Hulp bij het vooronderzoek voor de probleemanalyse

Het vooronderzoek voorafgaand aan de probleemanalyse is belangrijk om af te ronden voordat je de probleemanalyse opstelt. Je bent ijverig artikelen aan het doorlezen, maar je komt gewoonweg niet tot een probleem voor je scriptie of een goede onderbouwing daarvan. Herkenbaar? Het is dan aan te raden om eens met mensen te gaan praten die je kunnen voorzien van input en een kritische blik werpen op het vooronderzoek van je scriptie. Dit zorgt ervoor dat deze genoeg inhoud heeft om aan je probleemanalyse te beginnen. Wij kunnen je daar natuurlijk bij helpen en staan voor je klaar!

Kan jij wel hulp gebruiken gebruiken bij je probleemanalyse? Lees hier hoe wij je begeleiden bij de probleemanalyse van je scriptie!

Hulp bij het vinden van bronnen voor je probleemanalyse

Om tot een goed probleem te komen voor je scriptie moet je gebruik maken van verschillende bronnen. Als je stage loopt bij een bedrijf of organisatie, kun je denken aan interne documenten. Dit kunnen jaarverslagen zijn, interne memo’s, gegeven presentaties, eerder geschreven scripties of rapporten. Daarnaast zijn wetenschappelijke artikelen of onderwerpen uit je studieboeken natuurlijk ook goede bronnen. Een tip van ons om naar relevante wetenschappelijke artikelen te zoeken is Google Scholar. Vind je het lastig om goede bronnen te vinden? Lees hier hoe Afstudeerbegeleider je daarbij kan helpen!

De juiste bronnen zoeken, de interessante en relevante hieruit kiezen en deze verwerken in je probleemanalyse is voor veel studenten lastig. Dit snappen we heel goed; er zijn zoveel dingen te vinden, hoe kies je nou de juiste voor jouw probleemanalyse?! Met onze begeleiders ga je samen kijken wat er voor jou nodig is om tot een goede probleemanalyse te komen. Samen gaan we beoordelen welke bronnen relevant zijn en onderbouwen waarom ze jouw probleemanalyse ondersteunen. Met behulp van onze begeleiders is jouw probleemanalyse straks glashelder, zo kan er geen onduidelijkheid ontstaan waarom jij voor een bepaald probleem kiest in je scriptie!

Kan jij wel hulp gebruiken gebruiken bij het vinden van bronnen voor je probleemanalyse? Lees hier hoe wij je begeleiden bij je probleemanalyse!

Feedback op je probleemanalyse

Ben je al wat verder met je probleemanalyse van je scriptie? Vraag dan verschillende mensen om feedback! Zorg ervoor dat ze je kritische vragen gaan stellen over jouw probleemanalyse en probleem. Hoe meer gesprekken je voert, hoe beter jij in het onderwerp gaat zitten en hoe beter jij wordt in het goed verwoorden van wat je gaat doen in je scriptie. Hier kunnen wij je natuurlijk bij helpen!

Wil je graag feedback op je probleemanalyse of heb je moeite met de feedback die je hebt gehad te verwerken? Lees hier wat wij voor je kunnen betekenen voor probleemanalyse!

Waar kan Afstudeerbegeleider je bij helpen?

Aan de hand van persoonlijke begeleiding helpen wij je bij het verwerken van je probleemanalyse in je scriptie. We kijken samen welke bronnen relevant zijn voor jou en zorgen ervoor dat jij de keuze die je maakt in de probleemanalyse goed kan beargumenteren.

Wij van Afstudeerbegeleider stellen aan jou, tijdens persoonlijke begeleiding, de juiste kritische vragen om je op die manier zelf goed na te laten denken over je probleem. Dit zorgt er uiteindelijk voor dat jij degene bent met de beste grip op je scriptie. Wij geloven erin dat de beste aanpak is jou een hengel te geven en te leren vissen, in plaats van dat wij de vissen voor je uit het water halen.

Lees hieronder verder!

Stijn Loeber

Geschreven door:

Stijn Loeber
Meer weten over wat wij voor je kunnen betekenen? Klik hier
Waar loop jij vast met je scriptie? Klik hier

Zet de volgende stap in jouw scriptie

Zet de volgende stap in je scriptie!

Kom je er niet uit of zit je gewoon vast? Wij helpen je weer vooruit!
Stop met twijfelen, zet die volgende stap door het formulier in te vullen!

Hoe kan Afstudeerbegeleider jou verder helpen?

Wij hebben een begeleider die bij je past met wie jij één op één aan de slag gaat. We weten dat studenten een beperkt budget hebben dus houden we onze tarieven betaalbaar. Je bent in controle over je eigen proces doordat jij bepaalt wanneer je afspreekt met je begeleider. Daarnaast werken we met niet goed geld terug beleid!

Natuurlijk is de eerste stap om hulp te vragen voor je scriptie lastig terwijl je ook al veel aan je hoofd hebt met je scriptie. Daarom hebben we het maken van een afspraak makkelijk gemaakt. Vaak heb je dezelfde dag nog een afspraak! We zijn ook in de avond bereikbaar via whatsapp of 020 - 752 2702

Maak de volgende stap naar jouw afstudeermoment en vraag een vrijblijvende kennismaking aan!WhatsApp met ons!

Heb jij een vraag over de begeleiding? Stuur ons dan een WhatsApp bericht!


06-52044280
Bobby Lee Houtkoop
Kurt Kreulen
Stijn Loeber
Maudy Verplancke
Sarah Vreijling
Martin van Leerdam
Caitlin Utama
Vera Oosterveen

Wij staan voor je klaar! Vul vrijblijvend ons contactformulier in!

Binnen 24 uur contact

  • Amsterdam
  • Maassluistraat 2
  • 1062 GD Amsterdam
  • Den Haag
  • Johanna Westerdijkplein 75
  • 2521 EN Den Haag
  • Utrecht
  • Arthur van Schendelstraat 650
  • 3511 MJ Utrecht