Stress

Last van scriptie stress?

Scriptie stress

Iedereen die zich ooit met een scriptie heeft bezig gehouden, zal wel weten wat er met scriptie stress bedoeld wordt. Het is logisch dat een scriptie je stress bezorgd. Er komt immers een hoop bij kijken en er hangt ook veel van af. Een beetje scriptie stress hoort er dus helaas gewoon bij. Maar soms kan de scriptie stress zo heftig worden, dat je hier erg last van kunt krijgen. We hebben voor jou de kenmerken van scriptie stress op een rijtje gezet. Maar nog veel belangrijker: hoe je dit kunt voorkomen en hoe je ermee om kunt gaan.

Wij van Afstudeerbegeleider helpen jou met het snel en succesvol afronden van je scriptie. Schakel onze professionele scriptie-begeleiding in om ervoor te zorgen dat jij met minimale stress het maximale uit je scriptie haalt! Wij bieden ook een professionele nakijkservice aan, check it out!

Is scriptie stress normaal?

Veel studenten ervaren scriptie stress in de periode dat zij bezig zijn met het schrijven van hun scriptie. Logisch, want het schrijven van een scriptie is een grote en belangrijke stap in je studie. Daarnaast hangt er ook veel af van het wel of niet succesvol schrijven van je scriptie. Als je vertraging oploopt, betekent dat vaak ook dat het langer duurt voor je je diploma in je zak hebt. En dat kost ook een hoop geld. Om al deze redenen is het niet zo gek dat veel studenten scriptie stress ervaren. Als je last hebt van scriptie stress, is dat dus helemaal niet raar. Maar het is wel belangrijk dat je het op tijd bij jezelf detecteert en probeert het te verminderen. Stress verminderen doe je door de hulp van team Afstudeerbegeleider in te schakelen!

Wat zijn kenmerken van scriptie stress?

Een van de kenmerken van scriptie stress is dat je voor je gevoel compleet bent vastgelopen met je scriptie. Ook vaak en langdurig piekeren en druk maken over je scriptie horen bij scriptie stress. Daarnaast kan je door de scriptie stress schuldgevoelens gaan ervaren. Je betwijfelt of je wel het juiste onderwerp hebt gekozen en of je wel genoeg doet. Daarnaast voel je je waarschijnlijk totaal niet gemotiveerd om aan je scriptie te werken, wat ertoe leidt dat je nog meer achterloopt op je planning en de stress rondom je scriptie alleen maar toeneemt. Studenten die lijden onder scriptie stress rapporteren ook vaak faalangst, onzekerheid en paniek.

Hoe kun je scriptie stress voorkomen?

Voorkomen is beter dan genezen; en dat geldt zeker ook voor scriptie stress. Er zijn een aantal maatregelen die je kunt nemen als je aan het begin van het scriptieproces staat waardoor je minder kans loopt op heftige scriptie stress. Wat vooral helpend is hierbij, is het tijdig maken van een uitgebreide planning. Plan niet alleen wanneer de hele scriptie af moet zijn, maar ook wanneer je tussentijdse deadlines wilt halen. Maak aan het begin van iedere week of dag een (realistische) to-do lijst en loop deze taken door. Merk je dat je vast begint te lopen? Meld dit dan zo snel mogelijk bij je interne scriptiebegeleider. Hoe eerder je erbij bent, hoe beter. Wij van Afstudeerbegeleider hebben inmiddels honderden studenten geholpen met het succesvol behalen van hun scriptie; wij zorgen ervoor dat jij gemotiveerd blijft, realistische doel stelt en zo efficiënt en gestructureerd aan je scriptie werkt!

Wat kun je doen aan scriptie stress?

Herken je je in het bovenstaande verhaal en loop jij ook tegen behoorlijke scriptie stress aan? Probeer dan vooral kalm te blijven en kijk bijvoorbeeld nog eens goed naar de planning die je aan het begin hebt gemaakt. Was deze om te beginnen wel realistisch? Of kun je hem hier en daar wat aanpassen? Maak desnoods een nieuwe planning op basis van alles wat je al gedaan hebt en nog moet doen en hoeveel tijd je hier nog voor hebt. Kom je er zelf echt niet uit? Wees dan niet bang om tijdig om onze hulp in te schakelen! Je kunt hulp vragen aan iemand in je omgeving of aan een van onze professionele scriptiebegeleiders. Deze kunnen hoogstwaarschijnlijk een groot deel van de scriptie stress bij jou wegnemen!

Bobby Lee Houtkoop

Geschreven door:

Bobby Lee Houtkoop
Meer weten over wat wij voor je kunnen betekenen? Klik hier
Waar loop jij vast met je scriptie? Klik hier

Zet de volgende stap in jouw scriptie

Zet de volgende stap in je scriptie!

Kom je er niet uit of zit je gewoon vast? Wij helpen je weer vooruit!
Stop met twijfelen, zet die volgende stap door het formulier in te vullen!

Hoe kan Afstudeerbegeleider jou verder helpen?

Wij hebben een begeleider die bij je past met wie jij één op één aan de slag gaat. We weten dat studenten een beperkt budget hebben dus houden we onze tarieven betaalbaar. Je bent in controle over je eigen proces doordat jij bepaalt wanneer je afspreekt met je begeleider. Daarnaast werken we met niet goed geld terug beleid!

Natuurlijk is de eerste stap om hulp te vragen voor je scriptie lastig terwijl je ook al veel aan je hoofd hebt met je scriptie. Daarom hebben we het maken van een afspraak makkelijk gemaakt. Vaak heb je dezelfde dag nog een afspraak! We zijn ook in de avond bereikbaar via whatsapp of 020 - 752 2702

Maak de volgende stap naar jouw afstudeermoment en vraag een vrijblijvende kennismaking aan!WhatsApp met ons!

Heb jij een vraag over de begeleiding? Stuur ons dan een WhatsApp bericht!


06-52044280
Bobby Lee Houtkoop
Kurt Kreulen
Stijn Loeber
Maudy Verplancke
Sarah Vreijling
Martin van Leerdam
Caitlin Utama
Vera Oosterveen

Wij staan voor je klaar! Vul vrijblijvend ons contactformulier in!

Binnen 24 uur contact

  • Amsterdam
  • Maassluistraat 2
  • 1062 GD Amsterdam
  • Den Haag
  • Johanna Westerdijkplein 75
  • 2521 EN Den Haag
  • Utrecht
  • Arthur van Schendelstraat 650
  • 3511 MJ Utrecht