Theoretisch kader

Hulp bij het theoretisch kader van je scriptie nodig?

Waarom hulp bij het theoretisch kader van je scriptie

Het theoretisch kader van je scriptie is de fundering van je scriptie. Verderop in je scriptie bouw je voort op wat je in je theoretisch kader hebt geschreven. Het theoretisch kader is voor veel studenten een lastig onderdeel, omdat je in het theoretisch kader een duidelijk beeld moet geven van de kernbegrippen en verbanden in je onderzoek. We snappen dat het lastig is om dit te concretiseren.

Het vinden van geschikte literatuur en het verwerken van de artikelen die interessant en relevant zijn voor je scriptie is een uitdaging. Het theoretisch kader is erg belangrijkvoor je scriptie en je moet er behoorlijk wat werk instoppen. Misschien kan je daarom wel wat hulp gebruiken!

Wil jij weten hoe wij je kunnen helpen met je theoretisch kader? Lees dan hier verder!

Vastlopen op het theoretisch kader van je scriptie

Het theoretisch kader is het onderdeel van je scriptie waar je de meeste tijd aan kwijt zal zijn. Omdat het opstellen van een theoretisch kader hoe dan ook veel tijd kost, heb je misschien niet meteen door dat je vast loopt en niet verder komt. Het doorlezen van artikelen die wellicht interessant zijn kan eindeloos doorgaan. Als gevolg heb je een berg aan artikelen, maar geen idee wat je er nou precies mee moet.

Daarnaast vinden studenten wetenschappelijk schrijven vaak lastig. Het verwoorden van constructen of theorieën gaat daardoor moeizaam. Als je de wetenschappelijke schrijfstijl niet goed onder de knie hebt, kan dat een reden zijn waarom je vastloopt op je theoretisch kader.

Ben je niet tevreden over je theoretisch kader of weet je niet hoe je moet beginnen? Lees dan hier wat wij voor je kunnen betekenen!

Hulp bij het schrijven van het theoretisch kader van je scriptie

Je bent niet de enige die struggelt met het theoretisch kader! Vaak zien we dat studenten gewoonweg niet weten waar ze moeten beginnen en krijgen geen woord op papier. Of studenten schrijven hele pagina’s vol zonder dat de kern van hun onderzoek goed uiteen wordt gezet.

Wij helpen je daarom op weg zodat jij in staat bent je theoretisch kader goed te verwerken in je scriptie. We kijken waar je nu staat en welke theorieën en literatuur je al hebt verzameld. We kijken naar wat je wil gaan onderzoeken en wat daarom voor jou relevant is om in je theoretisch kader te verwerken. Lees hier wat wij voor je kunnen betekenen!

Hulp bij het vinden van bronnen voor het theoretisch kader van je scriptie

Om tot een uitgewerkt theoretisch kader te komen voor je scriptie zal je gebruik moeten maken van verschillende wetenschappelijke bronnen, zoals wetenschappelijke boeken en artikelen. Het vinden van de geschikte bronnen is een hele opgave, aangezien er een ontelbaar aantal boeken en artikelen is welke je mogelijk kan gebruiken voor je theoretisch kader. Het is voor studenten vaak niet geheel duidelijk naar welke bronnen ze op zoek zijn en welke zoekwoorden zij het beste kunnen gebruiken.

Een goede manier voor jou om te zoeken naar relevante wetenschappelijke bronnen is het gebruiken van Google Scholar of de digitale bibliotheek van een Nederlandse universiteit. Daarnaast staan je studieboeken vol met theorieën die je kan gebruiken in je theoretisch kader. Toch blijkt het vinden van de juiste literatuur voor veel studenten lastig en kunnen zij daar wel hulp bij gebruiken.

Tijdens onze begeleiding ga je samen met je begeleider het doel van het onderzoek goed doorspreken om ervoor te zorgen dat jij weet naar welke bronnen je op zoek bent. Gericht naar relevante bronnen kunnen zoeken maakt het theoretisch kader opstellen een stuk eenvoudiger!

Verloopt de zoektocht naar de juiste literatuur moeizaam? Lees dan hier verder!

Hulp bij het verwerken van artikelen voor het theoretisch kader van je scriptie

Samen met jou gaan we kijken wat er nodig is om tot een goed uitgewerkt theoretisch kader te komen. Met je begeleider ga je bespreken hoe je een wetenschappelijk artikel efficiënt doorleest en hoe je overzichtelijk te werk kan gaan. En natuurlijk helpen we jou wanneer alle verzamelde bronnen samengebracht moeten worden tot een logisch geheel.

Moeite met het verwerken van de artikelen in je theoretisch kader? Lees dan hier verder!

Nakijken en verbeteren van het theoretisch kader van je scriptie

Heb jij het theoerisch kader van je scriptie al uitgeschreven en wil je daar feedback op krijgen? Daar helpen we je natuurlijk graag mee! Wij voorzien je van feedback op je theoretisch kader waar je echt wat aan hebt en mee verder kan. Je stuurt je document op en binnen enkele uren kun je al feedback hebben!

Heb jij feedback ontvangen van je scriptiebegeleider vanuit je opleiding en kom je er niet uit? Wij nemen samen met jou de feedback van je begeleider door. We kunnen je uitleggen wat je begeleider nou precies bedoelt met de feedback, zodat je weet wat er van je wordt verwacht. Uiteraard zullen we je ondersteunen met het verwerken van de feedback.

Wil jij feedback op je theoretisch kader? Lees dan hier verder!

Waar kan Afstudeerbegeleider je bij helpen?

Aan de hand van persoonlijke begeleiding helpen wij je bij het opstellen van je theoretisch kader. We kijken samen welke bronnen relevant zijn voor jou zorgen er voor dat jij in staat bent de je theoretisch kader zo in te richten dat het voor de lezer duidelijk is waar jouw scriptie over gaat.

Wij van Afstudeerbegeleider stellen aan jou, tijdens persoonlijke begeleiding, de juiste kritische vragen om je op die manier zelf goed na te laten denken over de theorie die je gaat gebruiken in je theoretisch kader. Dit zorgt er uiteindelijk voor dat jij degene bent met de beste grip op je scriptie. Wij geloven erin dat de beste aanpak is jou een hengel te geven en te leren vissen, in plaats van dat wij de vissen voor je uit het water halen.

Lees hieronder verder!

Stijn Loeber

Geschreven door:

Stijn Loeber
Meer weten over wat wij voor je kunnen betekenen? Klik hier
Waar loop jij vast met je scriptie? Klik hier

Zet de volgende stap in jouw scriptie

Zet de volgende stap in je scriptie!

Kom je er niet uit of zit je gewoon vast? Wij helpen je weer vooruit!
Stop met twijfelen, zet die volgende stap door het formulier in te vullen!

Hoe kan Afstudeerbegeleider jou verder helpen?

Wij hebben een begeleider die bij je past met wie jij één op één aan de slag gaat. We weten dat studenten een beperkt budget hebben dus houden we onze tarieven betaalbaar. Je bent in controle over je eigen proces doordat jij bepaalt wanneer je afspreekt met je begeleider. Daarnaast werken we met niet goed geld terug beleid!

Natuurlijk is de eerste stap om hulp te vragen voor je scriptie lastig terwijl je ook al veel aan je hoofd hebt met je scriptie. Daarom hebben we het maken van een afspraak makkelijk gemaakt. Vaak heb je dezelfde dag nog een afspraak! We zijn ook in de avond bereikbaar via whatsapp of 020 - 752 2702

Maak de volgende stap naar jouw afstudeermoment en vraag een vrijblijvende kennismaking aan!WhatsApp met ons!

Heb jij een vraag over de begeleiding? Stuur ons dan een WhatsApp bericht!


06-52044280
Bobby Lee Houtkoop
Kurt Kreulen
Stijn Loeber
Maudy Verplancke
Sarah Vreijling
Martin van Leerdam
Caitlin Utama
Vera Oosterveen

Wij staan voor je klaar! Vul vrijblijvend ons contactformulier in!

Binnen 24 uur contact

  • Amsterdam
  • Maassluistraat 2
  • 1062 GD Amsterdam
  • Den Haag
  • Johanna Westerdijkplein 75
  • 2521 EN Den Haag
  • Utrecht
  • Arthur van Schendelstraat 650
  • 3511 MJ Utrecht