Data analyse plan

Bezig met het opstellen van je data analyse plan voor je scriptie of SPSS?

Het belang van het data analyse plan voor SPSS

Voordat je de data kan gaan verzamelen en analyseren, is het belangrijk om na te denken wat je precies met de data gaat doen. Waar ben je precies in geïnteresseerd, en hoe denk je dit aan te gaan tonen met de data die je verzameld hebt of nog gaat verzamelen? In je data analyse plan schrijf je op hoe je de data analyse wil gaan aanpakken. Wanneer je een plan hebt opgesteld voor je data analyse, wordt het proces van de data analyse een stuk makkelijker en overzichtelijker. Daarnaast kan je voorkomen dat je data niet aansluit op de centrale vragen in je scriptie, of dat je data niet aansluit bij de analyses die je wilt uitvoeren (denk hier aan het meetniveau van variabelen). En niet geheel onbelangrijk: als je bepaalde analyses wilt gaan uitvoeren moet je natuurlijk ook kennis hebben over deze analyses!

Wij helpen je graag met het opstellen van een data analyse plan! Neem hier contact met ons op om meer te weten te komen.

Valkuilen bij het data analyse plan

Een veelvoorkomend probleem bij het data analyse plan is dat studenten geen data analyse plan maken voordat ze aan de analyses beginnen. Een student voert dan analyses uit, zonder een duidelijke aanpak voor ogen te hebben. Wanneer vervolgens de resultaten van die analyses op papier gezet moeten worden, ontbreekt er overzicht.

Daarnaast kan het zijn dat de student er tijdens de analyses achter komt dat de resultaten van de analyses niet zijn wat hij/zij eigenlijk wilde onderzoek. Je hebt misschien ervaren dat het lastig is om de centrale vraagstukken in je scriptie goed te beantwoorden. Als er geen overeenstemming is tussen de analyses en de vragen, wordt het beantwoorden van de hoofd- en deelvragen problematisch.

Omdat jij al zo diep in je onderwerp en je data bent gedoken, ben je het overzicht misschien een beetje kwijt geraakt. Je weet niet goed meer wat je met je data wilt onderzoeken, en kan daarom niet goed kunnen reflecteren op welke analyses geschikt zouden zijn om antwoord te geven op de onderzoeksvragen. Een frisse blik van een buitenstaander kan erg handig zijn!

Vind je het lastig om een data analyse plan op te stellen, omdat je niet goed weet welke analyses er allemaal mogelijk zijn om uit te voeren en welke toepasbaar zijn in jouw onderzoek? Lees hier meer over op onze pagina over toetskeuze.

Ben jij vastgelopen met je data analyse plan! Neem hier contact met ons op om meer te weten te komen.

Waar kan Afstudeerbegeleider bij helpen?

Lukt het je niet om een data analyse plan op te stellen? Afstudeerbegeleider kan je helpen! Samen met jou gaan we eerst terug naar de basis: wat wil je precies onderzoeken? Vanuit daar ga je kijken naar de data: welke informatie hebben we? Het kan ook zijn dat je nog data moet verzamelen, dan gaan we kijken hoe je een bepaald concept kan meten om het bruikbaar te maken voor de data analyse. Dan kunnen we samen gaan kijken naar de mogelijke analyses.

Het helpt vaak enorm om een klein stapje terug te doen, naar de centrale vragen van je onderzoek. Onze begeleiders zullen je hierbij helpen, en daardoor heb jij straks een duidelijk data analyse plan!

Lees hieronder verder!

Vera Oosterveen

Geschreven door:

Vera Oosterveen
Meer weten over wat wij voor je kunnen betekenen? Klik hier
Waar loop jij vast met je scriptie? Klik hier

Zet de volgende stap in jouw scriptie

Zet de volgende stap in je scriptie!

Kom je er niet uit of zit je gewoon vast? Wij helpen je weer vooruit!
Stop met twijfelen, zet die volgende stap door het formulier in te vullen!

Hoe kan Afstudeerbegeleider jou verder helpen?

Wij hebben een begeleider die bij je past met wie jij één op één aan de slag gaat. We weten dat studenten een beperkt budget hebben dus houden we onze tarieven betaalbaar. Je bent in controle over je eigen proces doordat jij bepaalt wanneer je afspreekt met je begeleider. Daarnaast werken we met niet goed geld terug beleid!

Natuurlijk is de eerste stap om hulp te vragen voor je scriptie lastig terwijl je ook al veel aan je hoofd hebt met je scriptie. Daarom hebben we het maken van een afspraak makkelijk gemaakt. Vaak heb je dezelfde dag nog een afspraak! We zijn ook in de avond bereikbaar via whatsapp of 020 - 752 2702

Maak de volgende stap naar jouw afstudeermoment en vraag een vrijblijvende kennismaking aan!WhatsApp met ons!

Heb jij een vraag over de begeleiding? Stuur ons dan een WhatsApp bericht!


06-52044280
Bobby Lee Houtkoop
Kurt Kreulen
Stijn Loeber
Maudy Verplancke
Sarah Vreijling
Martin van Leerdam
Caitlin Utama
Vera Oosterveen

Wij staan voor je klaar! Vul vrijblijvend ons contactformulier in!

Binnen 24 uur contact

  • Amsterdam
  • Maassluistraat 2
  • 1062 GD Amsterdam
  • Den Haag
  • Johanna Westerdijkplein 75
  • 2521 EN Den Haag
  • Utrecht
  • Arthur van Schendelstraat 650
  • 3511 MJ Utrecht