Data analyse

Hulp nodig bij je data analyse in SPSS?

Het analyseren van je data

Het analyseren van data is voor veel studenten een groot struikelblok bij het schrijven van een scriptie. Het proces achter het analyseren van je data bestaat uit meerdere stappen. Voorafgaand aan het analyseren van je data is het belangrijk dat de dataset is klaargemaakt. Vervolgens moet je kiezen voor de juiste toets. Daarnaast is het aan jou om de output op correcte wijze te interpreteren om zo de resultaten in je scriptie te verwerken. Omdat er zoveel stappen zijn die je moet doorlopen kan het analyseren van de data moeizaam en problematisch verlopen, al helemaal als je hier weinig ervaring mee hebt.

Wij van Afstudeerbegeleider hebben een team dat bestaat uit professionele scriptiebegeleiders en statistiek experts. Ons team heeft jarenlange ervaring met het begeleiding van studenten in hun scriptieproces. Wij hebben inmiddels honderden studenten geholpen met het succesvol behalen van hun scriptie. Neem vooral contact met ons op zodat wij je alles kunnen vertellen over onze diensten!

Geen of weinig ervaring met SPSS of statistiek?

Je hele studie heb je niks met SPSS gedaan, je hebt één of twee vakken gehad over statistiek, en nu moet je ineens een scriptie gaan schrijven en dus op professionele en wetenschappelijke wijze data gaan analyseren. Hoe dan?! Helaas horen we het vaak van studenten. Gedurende de studie wordt er veel te weinig aandacht besteed aan het analyseren van data. Toch wordt er van je verwacht dat je een scriptie, compleet met data-analyse, oplevert aan het einde van je studie.

De statistiek experts van Afstudeerbegeleider hebben inmiddels honderden analyses gedraaid, zij weten precies wat je moet, wanneer en hoe. Neem eens contact op met ons zodat wij je precies kunnen vertellen hoe jij je data analyse moet aanvliegen.

Welke data analyse ben ik eigenlijk aan het doen?

“Waarom doe jij deze analyse?” “Omdat mijn begeleider zei dat ik dit moest doen!”. Je wilt niet weten hoe vaak wij dit te horen krijgen! Je interne scriptiebegeleider bedoelt het natuurlijk goed: hij/zij wilt je helpen door jou een duwtje in de goede richting te geven. Voor jou is het alleen een grote abracadabra wanneer je niet weet wáárom je nu precies een bepaalde analyse uitvoert. In de wereld van statistiek zijn er tientallen, zo niet honderden toetsen te onderscheiden die allen hun eigen sterke en zwakke punten hebben. Als jij onze hulp inschakelt kun jij straks aan je interne begeleider laten zien dat jij een super sterke kennis hebt van statistiek, dat vergroot natuurlijk de kans op een mooi cijfer!

Geen idee waar je moet beginnen met je data analyse?

Je hebt enige kennis van SPSS en de statistiek kom je ook nog wel uit, maar je hebt geen idee hoe je dit moet toepassen op je eigen onderzoek. Waar en hoe moet je in hemelsnaam beginnen? Het is lastig om systematisch aan het werk te gaan, wanneer je weinig ervaring hebt met het analyseren van data. Ondersteuning van een van onze statistiekbegeleiders kan jou misschien enorm helpen. Net dat zetje in de goede richting, waardoor jij het analyseren van de data succesvol en op intelligente wijze kan uitvoeren.

Hoe kan Afstudeerbegeleider jou helpen?

De begeleiders van Afstudeerbegeleider kunnen jou helpen in alle fases van je scriptie. Onze statistiek begeleiders kunnen jou helpen met je data-analyse. Onze begeleiders geven persoonlijke begeleiding, met onze aandacht gericht op jou en je scriptie gaan we er alles aan doen om jou te verder te helpen in het analyseren van de data.

We kunnen jou genoeg kennis over statistiek en SPSS aanreiken om het analyseren van de data tot een succes te maken. Je zult bij ons niet alleen leren hoe je iets moet doen in SPSS, maar nog veel belangrijker: waarom je iets doet.

Vaak helpt het om eerst even een stapje terug te doen, en kritisch te kijken naar de vragen die je wilt beantwoorden: je conceptueel model helpt hier vaak bij. Deze vragen moet je niet uit het oog verliezen wanneer je de analyse van de data gaat uitvoeren. Jij en je scriptiebegeleider gaan er samen voor zorgen dat jij, aan de hand van je data analyse, sterk onderbouwde antwoorden kunt geven op de centrale vragen in je scriptie!

Vera Oosterveen

Geschreven door:

Vera Oosterveen
Meer weten over wat wij voor je kunnen betekenen? Klik hier
Waar loop jij vast met je scriptie? Klik hier

Zet de volgende stap in jouw scriptie

Zet de volgende stap in je scriptie!

Kom je er niet uit of zit je gewoon vast? Wij helpen je weer vooruit!
Stop met twijfelen, zet die volgende stap door het formulier in te vullen!

Hoe kan Afstudeerbegeleider jou verder helpen?

Wij hebben een begeleider die bij je past met wie jij één op één aan de slag gaat. We weten dat studenten een beperkt budget hebben dus houden we onze tarieven betaalbaar. Je bent in controle over je eigen proces doordat jij bepaalt wanneer je afspreekt met je begeleider. Daarnaast werken we met niet goed geld terug beleid!

Natuurlijk is de eerste stap om hulp te vragen voor je scriptie lastig terwijl je ook al veel aan je hoofd hebt met je scriptie. Daarom hebben we het maken van een afspraak makkelijk gemaakt. Vaak heb je dezelfde dag nog een afspraak! We zijn ook in de avond bereikbaar via whatsapp of 020 - 752 2702

Maak de volgende stap naar jouw afstudeermoment en vraag een vrijblijvende kennismaking aan!WhatsApp met ons!

Heb jij een vraag over de begeleiding? Stuur ons dan een WhatsApp bericht!


06-52044280
Bobby Lee Houtkoop
Kurt Kreulen
Stijn Loeber
Maudy Verplancke
Sarah Vreijling
Martin van Leerdam
Caitlin Utama
Vera Oosterveen

Wij staan voor je klaar! Vul vrijblijvend ons contactformulier in!

Binnen 24 uur contact

  • Amsterdam
  • Maassluistraat 2
  • 1062 GD Amsterdam
  • Den Haag
  • Johanna Westerdijkplein 75
  • 2521 EN Den Haag
  • Utrecht
  • Arthur van Schendelstraat 650
  • 3511 MJ Utrecht