Data klaarmaken

Insert subtitle here

Het klaarmaken van de dataset in SPSS

Het klaarmaken van de dataset is de eerste stap richting het analyseren van de data. Het klaarmaken van de dataset wordt regelmatig onderschat, maar het kost vaak nog meer tijd dan de analyses zelf! Er zijn veel verschillende aspecten waar je aan moet denken: zijn alle variabelen juist verwerkt in SPSS en kloppen de coderingen? Als er in het klaarmaken van de dataset een klein foutje wordt gemaakt of er wordt iets vergeten, kan dat grote gevolgen hebben voor de rest van het data-analyse proces.

Misschien heb je in je dataset te maken met missende waardes of uitschieters. Het is belangrijk om deze waardes op te sporen in je data en hier op een juiste manier mee te om te gaan door deze aan te passen of weg te laten. Dit proces wordt ook wel data cleaning genoemd, het schoonmaken van de data. Het schoonmaken is een belangrijk onderdeel van het klaarmaken van de dataset.

Wil jij weten hoe we jou kunnen helpen met het klaarmaken van je dataset in SPSS! Neem hier contact met ons op om meer te weten te komen.

Vastlopen bij het klaarmaken van de dataset in SPSS

Het klaarmaken van de dataset kan lastig zijn. Wanneer je nog nooit eerder met SPSS gewerkt hebt, kan dit een vervelend klusje lijken. Soms gaan hier wat kleine dingetjes mis, die een grote invloed kunnen hebben later in het proces. Misschien lukt het je niet om de data in SPSS te krijgen, of snap je niet hoe je in de dataset aanpassingen kan maken. Wellicht heb je moeite met het omcoderen van een variabele of met het samenvoegen van verschillende items. Dit maakt het moeilijk om verdere stappen te nemen in de data-analyse.

Heb je in je dataset missende waardes en weet je niet hoe je om moet gaan met deze waardes? Vraag je je af hoe je moet bepalen of een waarde een uitschieter is of ben je op uitschieter gestuit en weet je niet goed wat je met deze waardes moet doen? We begrijpen dat dit ingewikkeld kan zijn, en hierdoor is het lastig om verder te gaan.

Bezig met het klaarmaken van je dataset in SPSS en ben je vastgelopen? Neem hier contact met ons op om meer te weten te komen hoe wij je weer verder helpen!

Hulp bij het klaarmaken van de dataset in SPSS

Met behulp van een van onze begeleiders ga je samen de dataset klaarmaken voor de analyses. Onze begeleiders kunnen je helpen om de dataset zo in te richten dat deze klaar is voor gebruik. Doordat alle begeleiders veel in SPSS en met vele verschillende datasets hebben gewerkt, kunnen wij jou door dit proces heen loodsen. Samen met je begeleider ga je stap voor stap kijken wat er in jouw dataset moet gebeuren en laten we je zien hoe je dit kan uitvoeren.

Heb je nog vragen over onze begeleiding? Op deze pagina lees je over onze manier van werken. Ook kan je ons natuurlijk altijd bellen of appen als je vragen hebt, of om een afspraak in te plannen. Het maken van een afspraak is makkelijk en snel: we zorgen ervoor dat er binnen 24 uur een afspraak gemaakt is! Neem hier contact met ons op om meer te weten te komen hoe wij je weer verder helpen!

Vera Oosterveen

Geschreven door:

Vera Oosterveen
Meer weten over wat wij voor je kunnen betekenen? Klik hier
Waar loop jij vast met je scriptie? Klik hier

Zet de volgende stap in jouw scriptie

Zet de volgende stap in je scriptie!

Kom je er niet uit of zit je gewoon vast? Wij helpen je weer vooruit!
Stop met twijfelen, zet die volgende stap door het formulier in te vullen!

Hoe kan Afstudeerbegeleider jou verder helpen?

Wij hebben een begeleider die bij je past met wie jij één op één aan de slag gaat. We weten dat studenten een beperkt budget hebben dus houden we onze tarieven betaalbaar. Je bent in controle over je eigen proces doordat jij bepaalt wanneer je afspreekt met je begeleider. Daarnaast werken we met niet goed geld terug beleid!

Natuurlijk is de eerste stap om hulp te vragen voor je scriptie lastig terwijl je ook al veel aan je hoofd hebt met je scriptie. Daarom hebben we het maken van een afspraak makkelijk gemaakt. Vaak heb je dezelfde dag nog een afspraak! We zijn ook in de avond bereikbaar via whatsapp of 020 - 752 2702

Maak de volgende stap naar jouw afstudeermoment en vraag een vrijblijvende kennismaking aan!WhatsApp met ons!

Heb jij een vraag over de begeleiding? Stuur ons dan een WhatsApp bericht!


06-52044280
Bobby Lee Houtkoop
Kurt Kreulen
Stijn Loeber
Maudy Verplancke
Sarah Vreijling
Martin van Leerdam
Caitlin Utama
Vera Oosterveen

Wij staan voor je klaar! Vul vrijblijvend ons contactformulier in!

Binnen 24 uur contact

  • Amsterdam
  • Maassluistraat 2
  • 1062 GD Amsterdam
  • Den Haag
  • Johanna Westerdijkplein 75
  • 2521 EN Den Haag
  • Utrecht
  • Arthur van Schendelstraat 650
  • 3511 MJ Utrecht