Toetskeuze

Hoe kies je de juiste toets in SPSS?

Toetskeuze: welke toets moet ik gebruiken in SPSS?

De toetskeuze, en daarmee het maken van de juiste keuze, is van cruciaal belang voor het succes van je scriptie. De toetskeuze is de keuze voor de statistische analyse (toets) die je gaat uitvoeren in SPSS. Wanneer er niet de juiste toets wordt uitgevoerd, wordt het waarschijnlijk erg ingewikkeld om je onderzoeksvragen goed te beantwoorden en uitspraken te kunnen doen over de hypotheses.

Wij helpen je om tot de juiste toetskeuze te komen! Neem hier contact met ons op om meer te weten te komen.

Het maken van de juiste keuze voor je toets in SPSS

Er zijn heel veel verschillende toetsen die je zou kunnen gebruiken: ANOVA’s, correlaties, regressies… Daarom is het ook begrijpelijk dat veel studenten het erg lastig vinden om de juiste toets te kiezen. Hoe kan je nou uit al die toetsen precies de goede kiezen? Gelukkig zijn er een aantal richtlijnen die je hierbij gaan helpen. Het maken van de keuze voor de juiste toets hangt namelijk af van de variabelen in je data. Vragen die je jezelf moet stellen zijn: welke variabelen zijn onafhankelijk en welke zijn afhankelijk? Hoe heb ik de variabelen gemeten? Oftewel: welk meetniveau (nominaal, ordinaal, interval of ratio) hebben de variabelen in mijn data? Als je deze vragen kan beantwoorden, kan jij uiteindelijk de juiste toetskeuze maken in SPSS.

Als je dit zo leest klinkt het misschien niet zo ingewikkeld. Maar veel studenten hebben hier toch moeite mee. Ten eerste kan het lastig zijn om te bepalen welke variabele afhankelijk of onafhankelijk is. Ook moet je weten welk meetniveau de variabelen in de data hebben. En: welke toetsen zijn er om uit te kiezen? Alles bij elkaar is het maken van een toetskeuze dus nog niet zo eenvoudig. Je moet namelijk heel duidelijk voor ogen moet hebben wat je precies wilt toetsen en hoe je data er uit ziet, en dat is lastig!

Moeilijk om de keuze voor de juiste toetskeuze te maken? Neem hier contact met ons op om meer te weten te komen.

Hulp bij het maken van de toetskeuze in SPSS

Onze afstudeerbegeleiders kunnen jou helpen met het maken van de juiste toetskeuze! Het is belangrijk om eerst te begrijpen welke kenmerken jouw variabelen hebben. Daarnaast is het ook van groot belang om duidelijk te hebben wat je precies wilt gaan toetsen, hoe ziet jouw model er uit? Samen met een begeleider duik je in jouw data, we zullen er voor zorgen dat jij in gaat zien hoe je data en model in elkaar steken. Daardoor zal jij in staat zijn om de juiste toetskeuze te maken!

Kan je wel wat hulp gebruiken met het maken van de toetskeuze? Maak hier alvast kennis met ons team! Onze statistiekbegeleiders zullen er niet alleen voor zorgen dat je de juiste toetskeuze maakt, maar ook dat jij goed begrijpt waarom een bepaalde toets de juiste keuze is. Wil jij weten wat wij voor jou kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op!

Heb ik de juiste toets gekozen in SPSS?

Op het moment dat je niet zeker weet of je de juiste keuze gemaakt hebt, kunnen wij je ook helpen. Het is belangrijk dat je kunt beargumenteren waarom je een bepaalde keuze gemaakt hebt. We helpen je graag zodat jij straks de juiste argumentatie de keuze maakt voor een toets. Een beetje van jezelf, en een beetje hulp van Afstudeerbegeleider!

Dus, weet je niet waar je moet beginnen met je toetskeuze of ben heb je al een keuze gemaakt maar ben je aan het twijfelen? Onze begeleiders zijn er voor jou! Neem contact met ons op om erachter te komen wat wij voor je kunnen betekenen met de toestkeuze die jij moet maken!

Hoe kan Afstudeerbegeleider je helpen?

Aan de hand van persoonlijke begeleiding helpen wij je bij de toetskeuze in SPSS. Wij van Afstudeerbegeleider stellen aan jou, tijdens persoonlijke begeleiding, de juiste kritische vragen om je op die manier heel hard na te laten denken over de toetskeuzes die jij moet maken in je data analyse. Dit zorgt er uiteindelijk voor dat jij goed weet hoe jij je data gaat analyseren en dat zonder problemen aan anderen uit kan leggen! Wij geloven erin dat je de figuurlijke visser beter zelf kan leren vissen dan dat je de vis iedere keer voor hem of haar uit het water haalt!

Lees hieronder verder!

Vera Oosterveen

Geschreven door:

Vera Oosterveen
Meer weten over wat wij voor je kunnen betekenen? Klik hier
Waar loop jij vast met je scriptie? Klik hier

Zet de volgende stap in jouw scriptie

Zet de volgende stap in je scriptie!

Kom je er niet uit of zit je gewoon vast? Wij helpen je weer vooruit!
Stop met twijfelen, zet die volgende stap door het formulier in te vullen!

Hoe kan Afstudeerbegeleider jou verder helpen?

Wij hebben een begeleider die bij je past met wie jij één op één aan de slag gaat. We weten dat studenten een beperkt budget hebben dus houden we onze tarieven betaalbaar. Je bent in controle over je eigen proces doordat jij bepaalt wanneer je afspreekt met je begeleider. Daarnaast werken we met niet goed geld terug beleid!

Natuurlijk is de eerste stap om hulp te vragen voor je scriptie lastig terwijl je ook al veel aan je hoofd hebt met je scriptie. Daarom hebben we het maken van een afspraak makkelijk gemaakt. Vaak heb je dezelfde dag nog een afspraak! We zijn ook in de avond bereikbaar via whatsapp of 020 - 752 2702

Maak de volgende stap naar jouw afstudeermoment en vraag een vrijblijvende kennismaking aan!WhatsApp met ons!

Heb jij een vraag over de begeleiding? Stuur ons dan een WhatsApp bericht!


06-52044280
Bobby Lee Houtkoop
Kurt Kreulen
Stijn Loeber
Maudy Verplancke
Sarah Vreijling
Martin van Leerdam
Caitlin Utama
Vera Oosterveen

Wij staan voor je klaar! Vul vrijblijvend ons contactformulier in!

Binnen 24 uur contact

  • Amsterdam
  • Maassluistraat 2
  • 1062 GD Amsterdam
  • Den Haag
  • Johanna Westerdijkplein 75
  • 2521 EN Den Haag
  • Utrecht
  • Arthur van Schendelstraat 650
  • 3511 MJ Utrecht