SPSS begeleider

Interview met Suzanne

Suzanne is statistiek en spss begeleider bij afstudeerbegeleider sinds september 2015.

Beste Suzanne, hoe zou jij jezelf in één zin omschrijven?

Ik ben leergierig, houd van een uitdaging en draag graag zorg aan anderen.

Wie is jouw idool?

Arie Lindenburg

Wat is het meest waardevolle wat je tot nu toe geleerd hebt bij afstudeerbegeleider?

Ik heb ontzettend veel geleerd bij afstudeerbegeleider op verschillende vlakken. Allereerst is mijn kennis van de statistiek in de tijd dat ik bij afstudeerbegeleider ben gaan werken enorm gegroeid, door allerlei uitzonderlijke onderzoekssituaties waar studenten mee kwamen. Daarnaast heb ik op het gebied van gespreksvaardigheden en mensenkennis veel geleerd. Bijvoorbeeld dat gedrag nooit liegt, mensen vaak veel meer kunnen dan ze (in een consult) zelf denken en dat het onze taak is om alle kunde uit deze student te halen en ze zelf in te laten zien dat zij zelf veel kunnen! Hoe je studenten dat in laat zien en ze met meer structuur en vertrouwen weer aan de studie kunt zetten, is het meest waardevolle wat ik heb geleerd.

Wat hoop je nog te doen bij afstudeerbegeleider?

Ik wil heel graag aan de studenten die langs komen laten zien dat SPSS helemaal niet zo eng en gemeen is als ze denken, maar dat het juist een mooi programma is dat van alles voor jou kan uitvoeren. Daarnaast hoop ik volgend jaar nieuwe werknemers in te kunnen werken. Deze interne ‘opleiding’ geven en zorgen dat deze begeleiders alles weten en kunnen om andere studenten te kunnen helpen bij hun studie, lijkt me heel leuk!

Wat zijn je ambities voor de toekomst?

Mijn toekomst ligt nog helemaal open. Het liefst zou ik uiteindelijk een baan hebben waarbij ik mensen kan helpen, maar dan op persoonlijk gebied en daarnaast veel tijd hebben om meer van de wereld te ontdekken!

Wat vindt je het leukste aan werken bij afstudeerbegeleider?

Het leuke aan werken bij afstudeerbegeleider is dat je mensen helpt, zelf enorm veel leert elke dag en de samenwerking met de andere afstudeerbegeleiders maakt het ook nog heel gezellig. Wat ik heel bijzonder vind aan werken bij afstudeerbegeleider is dat je vanaf de eerste dag alle vertrouwen en verantwoordelijkheid krijgt, maar er tegelijk altijd ruimte is voor vragen en er veel aandacht is voor ontwikkeling. Ik word elke dag uitgedaagd door de studenten en mijn collega’s.

Wat doe je graag naast je werk bij afstudeerbegeleider?

Gek genoeg is er ook naast je werk een leven! Ik hou van hardlopen, koken, maak graag bijzondere post voor mijn vrienden en ben heel graag op het strand.

Heb je zelf nog iets te vertellen of te delen over jezelf of voor de studenten?

Iedereen kan statistiek leren. Het is geen hogere wiskunde. Als je kunt hoofdrekenen en logisch kunt nadenken heb je alles in je om een onderzoek te doen!