al meer dan 7 jaar

de beste afstudeerbegeleiding!

5000+

afgestudeerde studenten!

97,8%

slagingspercentage!

Voorbeeld hoofdvraag en hypothesen

Hieronder vind je een voorbeeld van een hoofdvraag en hypothesen van een scriptie. Gebruik het voorbeeld om je te laten inspireren voor de opbouw en structuur van jouw eigen hoofdvraag en hypothesen.

Hoofdvraag

Hoe verschillen kinderen met ADHD van kinderen zonder ADHD in het volhouden van een goede prestatie tijdens het uitvoeren van een taak waarin game-elementen zijn toegevoegd?

De verwachting is dat kinderen met ADHD op een taak waarin game-elementen zijn toegevoegd een goede prestatie langer volhouden dan bij taken waarin deze game-elementen niet aanwezig zijn en tevens in vergelijking tot normale kinderen.

Hypothesen

Daarbij worden de volgende hypothesen onderzocht:

a) In de gameconditie zal de prestatiecurve van kinderen met ADHD minder snel dalen in vergelijking tot de overige condities (geld- en feedbackonly),

b) Het verschil in daling van de prestatiecurve tussen kinderen met ADHD en kinderen zonder ADHD zal kleiner zijn in de gameconditie dan in de overige condities

c) In de gameconditie zullen kinderen met ADHD en kinderen zonder ADHD een minder snelle daling in de prestatiecurve laten zien ten opzichte van de overige condities.

Hoe kunnen wij jou verder helpen met je hoofdvraag en hypothesen?

Wij helpen je ook met andere onderdelen van je scriptie! Heb je al een deel van je scriptie geschreven en wil je graag feedback? Check dan onze feedback mogelijkheden! Je kan natuurlijk ook eerst kijken wat de ervaringen zijn van eerdere studenten die door ons zijn geholpen bij het afstuderen. Lees hier de reviews! Of Lees hier meer over de fases in de scriptiebegeleiding of onze werkwijze.

 

 

Vragen over onze begeleiding of heb je nu hulp nodig?

Vul vrijblijvend in. Laat ons weten waarmee we je kunnen helpen 🙂 We nemen binnen 24 uur contact met je op via de telefoon en/of mail om opties te bespreken!
  • Beschrijf hier kort waar je mee vast loopt