al meer dan 7 jaar

de beste afstudeerbegeleiding!

5000+

afgestudeerde studenten!

97,8%

slagingspercentage!

Manipulatie

In totaal zijn er vier condities met verschillende vormen van bekrachtiging. In elke conditie wordt de schaakbord taak gebruikt als executieve functie taak (Dovis, Ponsioen, Prins, Geurts, ten Brink & van der Oord, 2008). De schaakbord taak bestaat uit een grid van 16 vierkanten, vier bij vier geordend. Daarbij is het grid verdeeld in groene en blauwe vierkanten. De vierkanten lichten een voor een in willekeurige volgorde op en vormen zo een sequentie. De speler moet deze sequentie vervolgens onthouden op basis van een regel. De regel is dat de speler eerst de groene en dan de blauwe vierkanten in de goede volgorde moet na tikken.

Feedback-only conditie: Feedback in de vorm van een groene krul en een positief geluidje op het computerscherm, bij een correcte respons. Bij een incorrecte respons wordt er een rood kruis op het scherm afgebeeld met een negatieve toon.

Hoge geldconditie: Wanneer de taak goed wordt uitgevoerd kan er 10 euro worden verdiend (er zal altijd 10 euro verdiend worden). Bij een correcte respons wordt er op het scherm een afbeelding met 10 euro’s afgebeeld met een groene krul. Bij een incorrecte respons komt er op het scherm een afbeelding met 10 euro’s met een rood kruis erdoor.

Lage geldconditie: Wanneer de taak wordt uitgevoerd kan er 1 euro worden verdiend (er zal altijd 1 euro verdiend worden). Bij een correcte respons wordt er op het scherm een afbeelding met 1 euro afgebeeld met een groene krul. Bij een incorrecte respons komt er op het scherm een afbeelding 1 euro et een rood kruis erdoor.

Gameconditie: Zoveel mogelijk in de vorm van een computerspel. Er wordt daarbij gebruik gemaakt van animatie, een verhaal, controle, competitie, identificatie, afwisseling, uitdaging en structuur. Het doel van de computergame is om dorpen te bevrijden door met een superrobot de dorpen binnen te gaan en de slechte robots kapot te schieten. Bij een correcte respons kan de superrobot de aangeklikte robot kapot schieten. wanneer alle robots zijn verslagen is het dorp bevrijdt en daarop klinkt een overwinningsgeluid en wordt de vlag gehesen. Bij een incorrecte respons wordt de superrobot geraakt door een schot van de vijand, waardoor deze beschadigd raakt. Na zes keer te zijn geraakt door een schot van de vijand moet de speler het dorp opnieuw proberen te bevrijden.

 

 

Vorige pagina

Klik hier voor een voorbeeld van Vragenlijsten en materialen in een plan van aanpak

 

Vragen over onze begeleiding of heb je nu hulp nodig?

Vul vrijblijvend in. Laat ons weten waarmee we je kunnen helpen 🙂 We nemen binnen 24 uur contact met je op via de telefoon en/of mail om opties te bespreken!
  • Beschrijf hier kort waar je mee vast loopt