al meer dan 7 jaar

de beste afstudeerbegeleiding!

5000+

afgestudeerde studenten!

97,8%

slagingspercentage!

Procedure

Het kan zijn dat je in je plan van aanpak de procedure beschrijft die je wil gaan volgen. Hieronder vind je een voorbeeld. Let op, het is een voorbeeld. Het kan zijn dat jouw opleiding andere/afwijkende eisen stelt aan de weergave van de procedure.

Het onderzoek bestaat in totaal uit drie afspraken, één intake-afspraak en twee testafspraken. De intake-afspraak bij de ADHD-groep neemt ongeveer 90 minuten in beslag en bij de Controle-groep ongeveer 60 minuten. Tijdens de intake-afspraak van de ADHD-groep wordt er bij de ouder(s) de DISC-IV afgenomen en tegelijkertijd bij het kind in een andere ruimte de CBTT en de subtesten van de WISC-III. Bij de intake-afspraak van de Controle-groep vullen ouders de CBCL in en wordt er bij het kind in een andere ruimte de CBTT en de subtesten van de WISC-III afgenomen. De testafspraken duren ongeveer 45 minuten per afspraak. Voorafgaand aan het testen worden alle vragenlijsten afgenomen en wordt de informed consent door de ouders ingevuld. Testafspraken vinden per kind één keer per week plaats gedurende twee weken. Nadat de instructies zijn gegeven wordt er aan de taak begonnen. Nadat het kind klaar is met de eerste taak (na ongeveer 20 minuten) wordt er pauze gehouden (van ongeveer 5 minuten). Na de pauze wordt de tweede taak op dezelfde manier afgenomen. Het gewonnen geld wordt pas aan het einde van de afspraak aan het kind gegeven. In de twee testafspraken zullen alle vier de condities (feedback-only, geld -waarvan 1 of 10 euro- en gameconditie) worden uitgevoerd, in gecounterbalancede volgorde. Per testafspraak worden er dus twee condities uitgevoerd, waarvan één altijd een geld bekrachtigingsconditie (1-euro conditie of 10-euro conditie). Ouders van kinderen uit de ADHD-groep vullen de CBCL in tijdens de testafspraak. Na afloop van de sessie waarin het kind de laatste geld-bekrachtigingconditie heeft uitgevoerd mag het kind voordat hij zijn geld krijgt een cadeau kiezen uit vijf cadeaus van dezelfde monetaire waarde als het geld. Vervolgens wordt het geld naast dit cadeau gelegd en wordt het kind gevraagd te kiezen of hij liever het geld of het cadeau mee naar huis neemt. Het kind mag de prijs van zijn keuze houden. Tot slot worden ouders nog uitgenodigd voor de presentatie van de bevindingen van het onderzoek op de instellingen of scholen.

 

 

Naast een voorbeeld van de beschrijving van de procedure in je plan van aanpak kun je hier ook voorbeelden vinden van andere scriptie-onderdelen:

 

Klik hier voor een plan van aanpak voorbeeld van: Algemene gegevens

Klik hier voor een plan van aanpak voorbeeld van: Onderzoeksbeschrijving

Klik hier voor een plan van aanpak voorbeeld van: Hoofdvraag en hypothesen

Klik hier voor een plan van aanpak voorbeeld van: Praktisch en wetenschappelijk belang

Klik hier voor een plan van aanpak voorbeeld van: Respondenten (werving en selectie)

Klik hier voor een plan van aanpak voorbeeld van: Manipulatie (de groepen)

Klik hier voor een plan van aanpak voorbeeld van: Vragenlijsten / Materialen

Klik hier voor een plan van aanpak voorbeeld van: Design en data-analyse

Klik hier voor een plan van aanpak voorbeeld van: Alternatieve verklaringen

Klik hier voor een plan van aanpak voorbeeld van: Werk- en taakplanning

Klik hier voor plan van aanpak voorbeeld van: Financiële begroting

 

Vragen over onze begeleiding of heb je nu hulp nodig?

Vul vrijblijvend in. Laat ons weten waarmee we je kunnen helpen 🙂 We nemen binnen 24 uur contact met je op via de telefoon en/of mail om opties te bespreken!
  • Beschrijf hier kort waar je mee vast loopt