al meer dan 7 jaar

de beste afstudeerbegeleiding!

5000+

afgestudeerde studenten!

97,8%

slagingspercentage!

Waarom en waar kan ik een voorbeeldscriptie vinden?

Een voorbeeldscriptie is prettig voor een student om in te zien wat de student te wachten staat. Het doorlezen van voorbeeldscripties is goed om in het begin van het scriptieproces te doen en wordt vaak ook aangeraden door docenten van de Universiteit en het HBO. Vaak geeft jouw onderwijsinstelling al een databank beschikbaar waar voorbeeldscripties te vinden zijn. Een voorbeeld is de databank van de Vrije Universiteit Amsterdam. Op deze website zijn voorbeeldscripties te vinden in allerlei verschillende onderwerpen. Je kan ook kijken op de website van de Vlaamse Scriptiebank. Hier zijn scripties te vinden die scriptieprijzen hebben gewonnen. Wanneer je HBO student bent dan raden wij je aan om naar de HBO Kennisbank te kijken. Hier kan je ook voorbeeldscripties vinden.

Let wel op bij voorbeeldscripties. Wanneer je zoekt naar voorbeeldscripties probeer dan scripties te selecteren uit jouw vakgebied. Iedere opleiding heeft zijn eigen regels en richtlijnen waar de student aan moet voldoen. Het is dus belangrijk om altijd de handleiding door te lezen die je van de opleiding hebt gekregen. De ene opleiding heeft als eis dat je scriptie maximaal uit 12.000 woorden mag bestaan en bij de andere scriptie is er geen maximum aan het aantal woorden van de scriptie. Let ook op voor fraude, neem geen stukken over. De structuur is wel in grote lijn overal hetzelfde. Een scriptie heeft vaak een vaste structuur waar de opleidingen niet snel van afwijken. Uit een voorbeeldscriptie kan dit duidelijk worden.

Vragen voorbeeldscriptie?

Heb je nog vragen over hoe je een scriptie moet schrijven? Is een voorbeeldscriptie niet voldoende dan willen wij je graag helpen. Wanneer je nu geen goede structuur hebt bepaald dan zal je hier de rest van het traject last van hebben. Wij kunnen je hiermee helpen. Kom een keer langs bij ons op het kantoor voor een vrijblijvende kennismaking of plan meteen een afspraak in. Onze experts willen je graag helpen met je scriptie. Waar je ook mee zit wij kunnen je helpen met je scriptie! Vul ons contactformulier in en we nemen contact met je op.

 

Vul onderstaand formulier in voor voor een vrijblijvende kennismaking zodat je verder kan met je scriptie!

Laat ons weten waarmee we je kunnen helpen 🙂 We nemen binnen 24 uur contact met je op via de telefoon en/of mail om opties te bespreken!