al meer dan 7 jaar

de beste afstudeerbegeleiding!

5000+

afgestudeerde studenten!

97,8%

slagingspercentage!

Belang scriptie

Vroeg of laat moet je er een keer aan geloven; de scriptie! Omdat je hier een langere periode mee bezig bent is het belangrijk dat je een onderwerp kiest dat je erg aanspreekt. Daarbij moet het een onderwerp zijn dat wetenschappelijk van belang is, zodat het ook daadwerkelijk iets toevoegt aan de maatschappij.

Onderdelen scriptie

In een goede scriptie staan over het algemeen altijd een paar vaste onderdelen. Natuurlijk kan het ook voorkomen dat er vanuit je opleiding of door je begeleider wordt gevraagd bepaalde veranderingen in de standaard opzet van een scriptie te maken.

Houd altijd goed rekening met de eisen vanuit je opleiding of van je begeleider: je scriptie wordt immers door je begeleider beoordeeld aan de hand van voorwaarden die voor elke opleiding anders kunnen zijn. Overleg aan het begin van het scriptieproces met je begeleider welke opzet je aan moet houden, en vraag bijvoorbeeld om een reeds goedgekeurde voorbeeldscriptie.

Hieronder vind je een standaard opzet van een scriptie. Je kunt op elk onderdeel klikken voor meer informatie. Deze opzet geeft je een goed beeld van hoe een scriptie eruit hoort te zien: gebruik deze opzet dan ook als je met je begeleider het gesprek aangaat. Vraag hem of haar op welke onderdelen de nadruk behoort te liggen, en hoe bepaalde onderdelen, zoals het theoretisch kader of de resultatensectie, ingevuld moeten worden.

Samenvatting / Abstract

Inleiding

–          Aanleiding 

–          Probleemstelling

–          Doelstelling

–          Hoofdvraag

–          Onderzoeksvraag

–          Deelvragen

–          Hypothesen

–          Afbakening 

–          Relevantie

Theoretisch kader

Onderzoeksmethoden

Resultaten en Analyse

Conclusie

Discussie

Aanbevelingen

Waar kunnen wij jou verder bij helpen?

Voor meer informatie ga je naar hulp bij scriptie! Heb je al een deel van je scriptie geschreven en wil je graag feedback? Check dan onze feedback mogelijkheden! Je kan natuurlijk ook eerst kijken wat de ervaringen zijn van eerdere studenten die door ons zijn geholpen bij het afstuderen. Lees hier de reviews! Of Lees hier meer over de fases in de scriptiebegeleiding of onze werkwijze.

 

 

Vragen over onze begeleiding of heb je nu hulp nodig?

Vul vrijblijvend in. Laat ons weten waarmee we je kunnen helpen 🙂 We nemen binnen 24 uur contact met je op via de telefoon en/of mail om opties te bespreken!
  • Beschrijf hier kort waar je mee vast loopt