Iets zinnigs zeggen over de resultaten van je onderzoek? Volg de workshop Data-analyse!

Je hebt een vragenlijst uitgezet en op een gegeven moment de resultaten verzameld. Je kunt nu aan de gang met het analyseren van deze resultaten. Maar hoe moet je dat eigenlijk aanpakken? Je hebt waarschijnlijk meerdere colleges en werkgroepen over SPSS gevolgd, maar nu je het zelf moet gaan doen kan het toch moeilijk te blijken te zijn dan je dacht. Volg de workshop Data-analyse, zodat je snel begrijpt hoe je je resultaten in SPSS kunt verwerken en analyseren.

Wat gaan we doen?

De workshop Data-analyse helpt je op gang, zodat jij weet waar je moet beginnen als je eenmaal aan de slag gaat met je eigen resultaten. Je krijgt uitgelegd hoe je de data in SPSS moet zetten, hoe je uit verschillende losse items betrouwbare schalen kunt berekenen, en hoe je bepaalt welke toets je uit moet voeren in SPSS. Ook wordt besproken hoe de output van SPSS is opgebouwd en waar je het antwoord op je hypotheses kunt vinden. Daarnaast worden de beschrijvende statistieken behandeld en leer je hoe je de belangrijkste assumpties kunt checken.

Scroll naar beneden voor een gedetailleerd programma.

Resultaat

Je hebt nu voldoende kennis om de volgende stap met je scriptie of onderzoek te maken. Je kunt de resultaten van jouw eigen onderzoek in SPSS gaan verwerken, en de data analyseren. Als je de workshop gevolgd hebt, zijn er meerdere mogelijkheden om verder hulp te krijgen bij je data-analyse. We bieden nog meer SPSS workshops aan, die verder ingaan op data-analyse en SPSS. Ook individuele begeleiding is mogelijk.

Kosten

De kosten voor de workshop Data-analyse zijn €69,00 p.p. Je krijgt hiervoor een workshop van 4 uur. Je zit met maximaal 8 medestudenten in een workshop.

Regel je zelf een eigen groep (minimaal vijf mensen) voor de workshop? Dan betaalt iedereen € 54,50 in plaats van € 67,00!

Programma

Begin: 09:00 uur

Data SPSS klaar maken

– Overzetten van Excel naar SPSS

– Benoemen variabelen en het geven van labels

– Ontbrekende waardes (missing values) en outliers

Data analyse klaar maken

– Checken van de schalen en factoren (chronbach’s alpha/factoranalyse)

– Bewerken data (hercoderen/ompolen en schalen berekenen)

– Beschrijvende statistieken en assumpties

Data analyseren in SPSS (aan de hand van een voorbeeld)

– Wanneer voer je welke toets uit in SPSS?

– Hoe voer je een toets uit in SPSS?

– Hoe lees je de output van SPSS?

Afsluiting: 13:00 uur

Vul vrijblijvend in. Laat ons weten waarmee we je kunnen helpen 🙂 We nemen binnen 24 uur contact met je op via de telefoon en/of mail om opties te bespreken!
  • Beschrijf hier kort waar je mee vast loopt