Wil je een vliegende start maken met je scriptie of moet je nu echt stappen zetten? Volg dan bij ons de workshop Scriptieopzet & Plan van aanpak!

 

Niet alleen het bepalen van een onderwerp en het formuleren van de juiste doelstellingen en vragen kan lastig zijn. Ook daarna, in je daadwerkelijke onderzoek, kun je tegen moeilijkheden aanlopen. Het is belangrijk om goed na te denken over wat je wilt onderzoeken, maar ook hoe je dat precies wilt onderzoeken. Een volledig en goed opgezet Plan van Aanpak is hierbij behulpzaam.

Waarom zou je meedoen?

Onze workshop Scriptieopzet & Onderzoek combineert de elementen wat (= je onderwerp) en hoe (= je onderzoek). Tijdens deze workshop schrijf je dus eigenlijk de ruwe versie van een Plan van Aanpak. Zoals de naam als zegt, ga je in deze workshop verder dan de scriptieopzet alleen. Je gaat ook in op hoe je jouw onderwerp daadwerkelijk gaat onderzoeken, hoe je dat ‘aan gaat pakken’. In je plan van aanpak is dus de operationalisering belangrijk. Dit gedeelte vergt enige ervaring met het doen van onderzoek en daar lopen veel onervaren studenten op vast.  Vaak blijkt de manier waarop studenten hun onderzoek uit willen voeren niet haalbaar te zijn, of dat het onderzoek de hoofdvraag niet beantwoordt.

Een goed plan van aanpak is essentieel voor het succesvolle verloop van het schrijven van je scriptie. Het is heel vervelend als je pas later, dus tijdens het schrijven van je scriptie, erachter komt dat je plan van aanpak niet goed is, en je onderzoek dus niet stevig staat. Met deze workshop voorkom je dat je later in het proces vastloopt.

Wat gaat we doen?

We gaan met jouw plan van aanpak aan de gang en helpen je stap voor stap door het hele proces heen. De onderwerpen probleemstelling, doelstelling, hoofdvraag, onderzoeksvraag en deelvragen worden kort en bondig behandeld. Ook wordt er aandacht besteed aan de operationalisering van je onderwerp: hoe ga je jouw onderwerp onderzoeken? Tijdens de workshop Scriptieopzet & Onderzoek geven we je proactief feedback zodat je onderzoeksmethode aansluit bij je scriptieonderwerp.

Resultaat

Aan het einde van de avond kun snel en efficiënt verder met je plan van aanpak. Je weet over welke onderwerpen je literatuur moet gaan zoeken en welke modellen je wil gaan gebruiken. Ook heb je al een goed idee hoe je je onderzoek gaat operationaliseren. We houden rekening met de specifieke voorwaarden die jouw opleiding of begeleider stelt aan een plan van aanpak, dus je kan met een gerust hart je werk aan je begeleid(st)er voorleggen.

Kosten

De kosten voor de scriptieopzet & plan van aanpak workshop zijn €69,50 p.p. Je volgt de workshop met maximaal 8 medestudenten.

Regel je zelf een eigen groep (minimaal vijf mensen) voor de workshop? Dan betaalt iedereen € 59,50 in plaats van € 69,50!

Vul vrijblijvend in. Laat ons weten waarmee we je kunnen helpen 🙂 We nemen binnen 24 uur contact met je op via de telefoon en/of mail om opties te bespreken!
  • Beschrijf hier kort waar je mee vast loopt