Afstudeerbegeleider verzorgt diverse workshops die jou op verschillende momenten in het scriptieproces van pas kunnen komen.

Workshop Scriptieopzet & Plan van aanpak(onderzoek)

Wil je een vliegende start maken met je scriptie, of ben je al begonnen en moet je nu echt stappen zetten en kun je wel wat hulp gebruiken? Volg dan de workshop Scriptieopzet & Plan van aanpak(onderzoek).

In deze workshop komen de onderwerpen probleemstelling, doelstelling, hoofdvraag, onderzoeksvraag en deelvragen aan bod. Kort en bondig leggen we bijvoorbeeld uit waar je rekening mee moet houden bij het kiezen van een onderwerp, waar een probleemstelling aan moet voldoen, en hoe je tot je deelvragen komt.

In het tweede deel gaan we in op wat je wilt onderzoeken, en maken op basis daarvan een scriptieopzet. Ook gaan we in op hoe je dat precies wilt onderzoeken, en bepalen op basis daarvan welke onderzoekmethoden je kunt hanteren. Zo maak je in deze workshop een eerste aanzet voor een Plan van Aanpak, en heb je een goede basis van waaruit je verder kunt met je scriptie.

Workshop Scriptieopzet & Theoretisch Kader

Veel studenten weten niet hoe ze literatuur moeten zoeken, lezen, interpreteren en begrijpelijk moeten vertalen in hun eigen woorden. In de workshop Scriptieopzet & Theoretisch Kader gaan we hier op in.

We beginnen in deze workshop nog even kort bij de basis. De onderwerpen probleemstelling, doelstelling, hoofdvraag, onderzoeksvraag en deelvragen komen aan bod. We leggen je uit waar een probleemstelling aan moet voldoen, en hoe je tot je deelvragen komt. We halen vervolgens de belangrijke elementen van je onderzoeksvraag en je deelvragen uit je scriptie voor jouw theoretisch kader.

In het tweede deel gaan we dieper in op je theoretisch kader. We leggen onder andere uit wat er precies in een theoretisch kader hoort te staan, hoe je verschillende theorieën met elkaar verbindt, hoe je uit grote hoeveelheden wetenschappelijke informatie de essentie haalt, en wat academisch schrijven inhoudt. Na het volgen van deze workshop heb je een goed beeld van de opzet en invulling van het theoretisch kader in jouw scriptie.

Workshop Data-analyse & SPSS

De workshop Data-analyse helpt je op gang, zodat jij weet waar je moet beginnen als je eenmaal aan de slag gaat met de resultaten van eigen onderzoek. Je krijgt uitgelegd hoe je de data in SPSS moet zetten, hoe je uit verschillende losse items betrouwbare schalen kunt berekenen, en hoe je bepaalt welke toets je uit moet voeren in SPSS. Ook wordt besproken hoe de output van SPSS is opgebouwd en waar je het antwoord op je hypotheses kunt vinden. Daarnaast worden de beschrijvende statistieken behandeld en leer je hoe je de belangrijkste assumpties kunt checken.

Extra informatie over de workshops? Vul onderstaand formulier in:

Vul vrijblijvend in. Laat ons weten waarmee we je kunnen helpen 🙂 We nemen binnen 24 uur contact met je op via de telefoon en/of mail om opties te bespreken!
  • Beschrijf hier kort waar je mee vast loopt