Studenten die je voorgingen over Afstudeerbegeleider

Larissa

Voor statistiek had ik twee hoorcolleges in de week en geen werkgroepen. Je vragen konden online gesteld worden en werden dan in het volgende hoorcollege behandeld. Dit werkte voor mij absoluut niet. Vaak werd mijn vraag naar mijn mening onduidelijk behandeld en was ik nog geen steek verder. Na een half jaar elk hoorcollege gevolgd te hebben en toch mijn tentamen niet haalde besloot ik bijles te nemen. Stijn nam de tijd voor mijn vragen en legde ze duidelijk uit. Op het moment dat ik een onderdeel toch niet snapte nam hij alles stap voor stap nogmaals met mij door totdat ik alles helemaal begreep. Elke som en analyse besprak ik met hem, zodat ik volledig voorbereid het tentamen inging en het de tweede keer wel haalde!

begeleider:Stijn
Universiteit van Amsterdam
Communicatiewetenschap

Dewi

Ik ben erg tevreden over de hulp bij statistiek. Stijn is vriendelijk, geduldig en neemt de tijd voor je.

begeleider:Stijn
Vrije Universiteit
Biomedische wetenschappen

Robin

Voor iedereen die veel moeite heeft met SPSS of graag hulp wil van iemand die weet waar hij mee bezig is: ga naar Stijn. Wat ik erg prettig vond is dat ik alles kon vragen zonder het gevoel te krijgen dat het domme vragen waren. Ook maakt hij altijd tijd voor je vrij als je er niet uitkomt. Hij laat je zelf nadenken, waardoor je zelf een goed inzicht krijgt in waar je mee bezig bent. Hierdoor heb ik geleerd zelf analyses te draaien en om de resultaten te verklaren. Dankzij Stijn heb ik hetgene waar ik altijd het meeste tegenop zag; de analyse van mijn resultaten, goed kunnen uitvoeren.

begeleider:Stijn
Vrije Universiteit
Criminologie

Jantine

Toen ik begon met de analyse van de data voor mijn scriptie, liep ik al snel vast. Mijn kennis van statistiek en SPSS was erg ver weggezakt en ik kwam er niet uit. Stijn heeft me hierbij heel goed geholpen! Hij heeft geluisterd naar wat ik met mijn onderzoek wilde bereiken en goed gekeken naar mijn data. Hij heeft me precies uit kunnen leggen wat ik met mijn data kon en hiermee heb ik uiteindelijk mijn analyse snel af kunnen ronden.

begeleider:Stijn
Vrije Universiteit
Beleid, Communicatie & Organisatie

Michel

Ik zat met m’n handen in het haar maar dankzij Afstudeerbegeleider heb ik binnen 3 dagen alsnog m’n deadline kunnen halen. De afstudeerbegeleider (in mijn geval Stijn) is eigenlijk direct aan de slag gegaan nadat ik kort had uitgelegd waar ik was blijven steken met SPSS. Binnen een aantal uren liep ik met een last van m’n schouders naar buiten en waren de nodige stappen door Stijn verricht. Prettig was ook dat Stijn uitgebreide kennis heeft en ik er gewoon bij kon blijven zitten. Zodoende zorgde hij ervoor dat ik snapte wat er gedaan werd. Dit vond ik persoonlijk erg prettig.

begeleider:Stijn
Vrije Universiteit
Beleid, Communicatie & Organisatie

Tim

Ik zat in een drukke periode en kwam niet helemaal uit mijn SPSS. Door de persoonlijke begeleiding van Stijn heb ik een hoop tijd en moeite kunnen besparen. Als studiebegeleider kan Stijn natuurlijk ook verder gaan dan leraren. Zo kan hij ook je antwoorden controleren en zorgen dat je een opdracht sowieso voldoende maakt. Deze garantie heb je niet als je een opdracht bij een leraar inlevert.

begeleider:Stijn
Vrije Universiteit

Carla

Afstudeerbegeleider is een jonge en dynamische organisatie met een gedreven groep mensen die vanuit sterke expertise en eigen ervaringen een behoefte markt voor studenten hebben aangeboord. Zij zijn hierin pioniers en daarom in staat om maat werk te leveren. Ik ben goed op weg geholpen, zodat ik mijn tentamen psychologische survey met een ruime 8 kon afronden. In de toekomst zou ik zeker weer aankloppen bij Afstudeerbegeleider!

Onderwijswetenschappen

Rutger

Hele goede bijles in SPSS gehad, theorie werd mij eindelijk duidelijk door het geven van goede voorbeelden en oefeningen.

begeleider:Stijn
Commerciële Economie

Sanne

Alle vakken gehaald met enig gemak, behalve statistiek. Een terugkerende hobbel die voor veel studievertraging heeft gezorgd. En toen was daar Stijn, de reddende engel die het mij na al die pogingen van anderen voor de eerste keer duidelijk kon uitleggen. Want zo moeilijk is het eigenlijk allemaal niet….!

begeleider:Stijn
Communicatiewetenschappen

Floor

Erg behulpzaam! Wanneer ik bel altijd wel even tijd of wordt er geprobeerd om tijd te maken. Ook de manier van uitleg is goed. Bij mij is op een gegeven moment het kwartje gevallen en haalde opeens een 8 voor mijn tentamen, terwijl daarvoor een paar keer onvoldoende. Dus goede manier van uitleg, waardoor je zelf goed moet nadenken. Zodat je op een gegeven moment door hebt hoe het moet.

Communicatiewetenschappen

Margriet

Stijn heeft mij uitstekend voorbereid op mijn tentamen Testtheorie. Ik moest echt van nul komen, maar ben in een zomer bijgespijkerd! Erg blij met mijn aantekening diagnostiek én met de kennis die ik erbij heb gekregen. Prijs/kwaliteitsverhouding is daarom naar mijn mening erg hoog. Ik heb betere begeleiding gekregen van jullie dan van mijn vorige begeleider op school.

begeleider:Stijn
Master Pedagogiek

Sophie

Concreet, persoonlijk en praktische inleiding in de wereld die SPSS heet. Stijn past de snelheid en niveau van uitleg naadloos aan op je eigen niveau en achtergrond, en gebruikt zeer toepasbare en beeldende voorbeelden. En daarbij: prettig in de omgang en zeer toegankelijk.

begeleider:Stijn
Geneeskunde

Joost

Door de adviezen en begeleiding van Stijn heb ik pas echt leren werken met SPSS en misschien nog wel belangrijker om te vermelden het programma echt leren begrijpen.

begeleider:Stijn
Commerciële Economie

Vivian

Fabian en Stijn hebben mij niet alleen heel goed geholpen met statistiek maar ook om zelfverzekerder te worden over mijn eigen kunnen. Ook met SPSS heb ik veel aan ze gehad. Dit jaar statistiek gehaald dankzij de hulp van Fabian en Stijn en volgend jaar ga ik zeker weer gebruik maken van Afstudeerbegeleider!

begeleider:Fabian en Stijn
Vrije Universiteit
Antropologie

Mylou

Ik heb samen met 5 studiegenootjes statistiek bijles gehad van Fabian via Afstudeerbegeleider (verbonden aan Statistiekbegeleider). Fabian wist alles met geduld uit te leggen en hierdoor heeft hij duidelijkheid kunnen scheppen in de (voor ons) wirwar van statistische toetsen. Mede hierdoor heb ik het tentamen in één keer gehaald. Ook buiten de bijlessen om heb ik hard gestudeerd maar zonder de bijlessen had ik het vak nooit in één kunnen kunnen halen. Ik ben blij dat ik de bijlessen heb gevolgd!

begeleider:Fabian
Universiteit van Amsterdam
Pedagogische Wetenschappen

Bram

Ik ben inmiddels afgestudeerd met een mooie 7,7 voor statistiek. Ik heb veel aan de begeleiding gehad en heb de begeleiding als erg prettig ervaren.

begeleider:Arie

Lara

Ik studeer pedagogische wetenschappen aan de universiteit Utrecht. In blok 1 heb ik het vak Methoden, Technieken en Statistiek 1 gehad, en helaas heb ik die toen niet gehaald. Ik blok 4 kreeg ik hetzelfde vak weer, alleen dan deel 2. Doordat ik deel 1 niet gehaald had, was ik bang voor deel 2. Ik begreep het statistiek gedeelte helemaal niet en daar heeft Suzanne me bij geholpen. Ik heb mijn tentamen nog niet gehad, maar ik ga er zeker met een zelfverzekerder gevoel heen. Ik heb de bijles als positief ervaren en ik zou het zeker nog een keer doen! Ik raad het iedereen aan.

begeleider:Suzanne
Universiteit Utrecht
Pedagogische Wetenschappen

Mike

Ik had problemen met multilevelanalyse. Ik had vooral conceptuele vragen rondom het bepalen van niveaus en voortvloeiende mogelijkheden tot het toetsen van random en fixedeffecten en bijbehorende hypothesen Vooral door te sparren over de stof ben ik tot inzicht gekomen wat verwachtingen waren m.b.t. opdracht voor school. Ik heb uiteindelijk mijn tentamen mondeling met een voldoende afgesloten met een 8 als eindcijfer. Na wat miscommunicatie in het begin heeft het over en weer mailen geleid tot een positieve uitkomst. Ik denk dat het proces van uitwisseling sterk heeft bepaald dat de begeleiding helpend was. Ik heb niet het gevoel gehad na afloop van het consult dat Peter daarna geen tijd meer had om nog van gedachten te wisselen over de opdracht; dat was erg fijn.

begeleider:Peter

Evelien

Mijn scriptie bestond voornamelijk uit een literatuurstudie, maar ik moest wel een proposed research method schrijven. Hier liep ik echter op een aantal dingen vast en van mijn scriptiebegeleidster kreeg ik nauwelijks feedback. Zodoende ben ik bij Afstudeerbegeleider terecht gekomen. Mij is in eerste instantie gevraagd waar ik vast liep zodat ze mij aan de juiste persoon konden koppelen. Ik werd dus geholpen door iemand die gespecialiseerd was in SPSS. Dit vond ik erg fijn want op alle vragen die ik had kreeg ik een duidelijk antwoord. Samen hebben we dus gekeken naar wat ik wilde onderzoeken en hoe je dat van begin tot eind aanpakt. Ook werd goed uitgelegd waarom een bepaalde methode gebruikt moest worden, waardoor ik er ook ontzettend veel van geleerd heb. Dit werd allemaal tijdens een 50 minuten durend gesprek besproken waarna ik zelf aan de slag ben gegaan. Ik heb vervolgens het stuk nog even teruggestuurd waarop ik nog heel veel goede feedback gekregen heb. Hierdoor wist ik zeker dat ik het helemaal correct in zou leveren. Het resultaat was dat ik mijn scriptie met een goed cijfer afgesloten heb. Ik heb tijdens mijn bachelor natuurlijk al het nodige over statistiek en SPSS geleerd, maar door Afstudeerbegeleider heb ik hier nog meer kennis over op kunnen doen en deze ook toe kunnen passen. Hierdoor was mijn proposed research method zo uitgebreid, dat ik zonder hun hulp een veel lager cijfer gehaald zou hebben. Ik vind dat ik ontzettend goed geholpen ben. Wat ik voornamelijk ook erg belangrijk vind is dat je niet zozeer voorgezegd wordt hoe je het moet verbeteren, maar dat ook uitgelegd wordt waarom het op die manier moet. Ik heb er dus ook veel van geleerd en die kennis kan ik in de toekomst weer toepassen voor mijn Master scriptie.

begeleider:Peter

Anoniem

Ik had te moeilijke deelvragen opgesteld die niet met makkelijke kruistabellen te beantwoorden waren. Op school krijgen wij geen les in ANOVA toetsen en dergelijke dus heb ik bij Afstudeerbegeleider aangeklopt. Zij hebben mij geholpen om stap voor stap mijn resultaten overzichtelijk te maken en samen hebben wij gekeken hoe de deelvragen beantwoord konden worden. Ook hebben zij geholpen met het op de juiste manier uitleggen van de gevonden data. Het resultaat was dat ik al mijn deelvragen en hoofdvraag goed heb kunnen beantwoorden en daardoor kon ik goede conclusies trekken. De hulp van Afstudeerbegeleider was echt een lichtpuntje tijdens het schrijven van mijn scriptie. Zonder die extra hulp had ik nooit mijn deelvragen zo goed kunnen beantwoorden. Het heeft ervoor gezorgd dat ik zelfs conclusies kon trekken op een hoger niveau wat mijn cijfer erg ten goede kwam. De leraren waren erg onder de indruk en vonden het zelfs soms van universitair niveau terwijl ik HBO deed. Absoluut geen spijt dat ik naar Afstudeerbegeleider ben toegekomen.

begeleider:Fabian

Amy

Ik was aangekomen bij de resultaten van mijn master thesis en had veel moeite met het interpreteren van de resultaten. Samen met Afstudeerbegeleider heb ik mijn analyses bekeken. Ik heb uitleg gekregen hoe ik de resultaten moet interpreteren en opschrijven. Daarna kon ik nog regelmatig met vervolgvragen bij Afstudeerbegeleider terecht, wat erg prettig was. Het resultaat van de begeleiding was dat ik mijn resultaten op papier kon zetten en kon inleveren. Op de eerste versie heb ik nog veel feedback ontvangen van mijn scriptiebegeleider, maar ik kon door de hulp van Afstudeerbegeleider in ieder geval een goede start maken!

begeleider:Peter

Karin

Ik liep vast met een onderzoek voor de module diagnostiek van mijn opleiding HBO Toegepaste Psychologie, waarbij statistische analyses een onderdeel vormden. Ik heb van Afstudeerbegeleider hulp gekregen bij het opstellen van de juiste hypotheses en de keuze van statistische analyses passende bij het onderzoek. Ik heb tips gekregen over het opstellen van digitale enquêtes met Survey Monkey. Mijn begeleider heeft mij uitleg gegeven over het verwerken en analyseren van de data in het programma SPSS. Het resultaat van de begeleiding was dat ik een gedegen en kloppend onderzoeksvoorstel in kon dienen, een goed verzorgde enquête kon rond sturen aan mijn doelgroep en dat ik mijn onderzoek ook op statistisch gebied met goed gevolg kon afronden (cijfer 8). Tevens ben ik door het geduld en de begrijpelijke uitleg, van mijn begeleider iets meer gaan begrijpen van statistische analyses. Afstudeerbegeleider geeft goede professionele begeleiding, waarbij veel aandacht was voor vraag en het niveau van de klant. Er was een goede balans tussen eigen inbreng en de geboden begeleiding. Ik heb er veel van opgestoken want over elke vraag moest ik eerst zelf nadenken. Ik vond het heel prettig om mijn begeleider als back-up te hebben tijdens de uitvoering van het onderzoek en ik mocht hem altijd benaderen voor vragen.

begeleider:Peter
hbo Toegepaste Pscychologie

Canan

Ik wist niet hoe ik de resultaten van de enquêtes moest verwerken en of mijn resultaten wel klopten met de hoofdvraag en deelvragen. Afstudeerbegeleider heeft mij geholpen bij het analyseren van mijn resultaten. Ook hebben we mijn deelvragen anders geformuleerd zodat het klopte met de enquête vragen en de resultaten. Ik ben zo goed opgevangen. Ik kon mijn begeleiding ook na de consulten per mail bereiken en hij reageerde gelijk. Ik ben erg blij met Afstudeerbegeleider, ik wou dat ik ze eerder had gevonden, zonder hen had ik het niet gered.

begeleider:Peter

Martin & Hans

Wij zijn twee middelbare school docenten. We doen de opleiding tot master economie op de HVA, aangezien we graag ook de bovenbouw havo en vwo lesgeven en dus eerstegraads moeten zijn opgeleid. Het probleem was dat er onvoldoende begeleiding is voor vooral SPSS, maar ook in het schrijven van een onderzoek. Vandaar dat we contact hebben opgenomen met Afstudeerbegeleider. Het resultaat van de begeleiding bij Afstudeerbegeleider was dat wij het SPSS programma helemaal door hadden na twee afspraken met een statistiekbegeleider. We kijken er met een zeer goed gevoel op terug, de begeleider was zo duidelijk en zo to the point, dat we meteen weer verder konden met het onderzoek.

begeleider:Suzanne
Hogeschool van Amsterdam
master economie

Daphne

Wat was er aan de hand toen je bij afstudeerbegeleider kwam?
Ik ben bij afstudeerbegeleider terecht gekomen omdat ik veel moeite had met het halen van
een statistiektentamen. Na een aantal hertentamens was ik er klaar mee en besloot hulp te zoeken. Bij Afstudeerbegeleider hebben ze mij geholpen om echt daadwerkelijk te begrijpen waar je het over hebt bij statistiek. Aangezien ik een student ben aan de hogere hotelschool, krijgen wij echt alleen de basis principes van het vak, maar dit moet je wel goed kunnen beheersen. Ik heb in totaal vier sessies gehad en in deze sessies zijn we weer bij het begin begonnen en hebben we dit langzaam uitgebreid. Uiteindelijk voelde ik mij veel zekerder over mijn kennis en zo ging ik ook mijn tentamen in. Ik heb inmiddels mijn cijfer terug gekregen en waar ik de eerste keer ben begonnen met een 1.5, naar een 2,
naar een 4, ben ik nu geëindigd met een 8.1! Ik vond het erg fijn om één op één begeleiding te krijgen, in een meer relaxte omgeving waar je alles drie keer kunt vragen zonder dat je begeleider daar gek van wordt. Er word echt tijd voor je genomen.

begeleider:Suzanne

Ramon

Ik studeer Small Business and Retail Management, de duale variant via Albert Heijn Ahold. Mijn scriptie was afgekeurd. Om er voor te zorgen dat ik snel de herkansing ging halen, heb ik extra hulp ingeschakeld. Ik had dit nodig zodat ik meer druk had om er aan te werken en het meteen goed zou verbeteren. Afstudeerbegeleider heeft mij globale feedback gegeven op de onderdelen die al voldoende waren en diepgaande feedback gegeven op de onderdelen die onvoldoende waren. Er is zeer uitgebreid feedback gegeven waardoor ik de inhoud van mijn scriptie kon uitbreiden en de kwaliteit van mijn scriptie kon verhogen. Het resultaat was dat alle feedback uit de beoordeling is verwerkt in mijn scriptie, er meer structuur en diepgang aanwezig is en een uiteindelijke beoordeling met een voldoende. Ik ben zeer tevreden over de begeleiding. Wij hebben efficiënt samengewerkt en de juiste prioriteiten gesteld. Door naar elke keer de wensen en verwachtingen uit te spreken is alles precies gelopen zoals ik mij had voorgesteld. De communicatie onderling was prettig en afspraken werden goed nagekomen. Het kon wat mij betreft niet beter.

begeleider:Bobby
Small Business and Retail Management

Miriam

Ik doe een master in Health Professions Education en liep vast bij een statistiekopdracht die op korte termijn moest worden ingeleverd. Het ging om het uitvoeren van een multipele regressie analyse. Afstudeerbegeleider heeft mij individuele ondersteuning geboden bij mijn opdracht. Ik heb informatie gekregen bij de verschillende stappen van de analyse. Dit zorgde voor beter begrip en verduidelijking van de opdracht. Ik kon de opdracht daardoor zelfstandig beter uitwerken. Het contact was prettig en op maat; het belangrijkste voor mij was de gezamenlijke ‘check’ van het proces met een deskundige, waardoor ik wist dat ik op de goede weg zat.

begeleider:Suzanne
master Health Professions Education

Stephanie

Ik studeer Maatschappelijk Werk en Dienstverlening aan de Hogeschool Inholland
Vanuit mijn opleiding kreeg ik onvoldoende inhoudelijke richtlijnen en begeleiding bij het schrijven van een scriptie. Ik heb zelf geen ervaring met het schrijven van een scriptie en zat met een grote deadline. Voor hulp heb ik Afstudeerbegeleider ingeschakeld. Zij hebben mij op weg geholpen door mij te laten nadenken en laten begrijpen waar het om gaat bij het schrijven van een scriptie. Ik heb tips gekregen en mijn werk is inhoudelijk en op structuur nagekeken. Ik ben tevreden over het resultaat en de snelheid waarmee ik geholpen ben.
Ik kijk erop terug als een goede investering en het contact was prettig omdat mijn begeleider betrokken was. Ik raad het daarom ook iedereen aan die het lastig vindt om een scriptie te schrijven en hierin nauwelijks ondersteund wordt vanuit school!

begeleider:Sarah
Hogeschool Inholland
Maatschappelijk Werk en Dienstverlening

Anonieme student

Voor mijn studie psychologie moest ik een binaire logistische regressie doen met als methode stepwise backwards LR. Aangezien dit voor mij geheel nieuwe materie was, wist ik niet zo goed hoe ik de scores moest interpreteren. Ik kwam met behulp van het handboek SPSS heel ver, maar niet ver genoeg. De afstudeerbegeleider heeft in hele klare Jip en Janneke taal uitgelegd wat een log is, hoe een binaire logistische regressie werkt en wat de uitkomsten betekenen. Hij maakte veel tekeningetjes wat het allemaal nog helderder en inzichtelijker maakte. Hij heeft mij wat algemene kennis bijgebracht over SPSS en het is mij, na vijf jaar, eindelijk duidelijk geworden wanneer ik welke toets moet gebruiken. Daarnaast hebben wij samen wat nieuwe berekeningen kunnen doen. Ik ben nu mijn resultatensectie aan het schrijven en merk dat ik ook echt snap wat ik schrijf! Ik vond het erg prettig. We hebben hard gewerkt. De begeleider heeft antwoord gegeven op mijn vragen en voelde precies aan wat ik nog dieper uitgelegd moest krijgen om het echt goed te kunnen begrijpen.

begeleider:Arie
Psychologie

Jelle

Ik studeer Bèta-gamma met als major neurobiologie. Door het missen van een statistiek vak vorig jaar liep ik erg achter en het lukte mij niet om dit zelf in te halen. Bij afstudeerbegeleider werd mij in twee consulten van twee uur de basis van statistiek en het statistiekprogramma R Studio uitgelegd. Het resultaat was dat ik een stuk beter in de stof zat. Het tentamen heb ik uiteindelijk toch niet gehaald maar dat was vooral omdat ik te laat aan de bel trok. Desondanks kijk ik positief terug op mijn begeleiding. Er is mij precies uitgelegd wat ik nodig had om de rest van de stof te kunnen begrijpen.

begeleider:Suzanne
Bèta-gamma

Shahid

Ik was bezig met de laatste fase van scriptie voor een postdoctorale opleiding, waarbij ik een aantal vragen had over de interpretatie van de statistische resultaten van mijn onderzoek. Mijn begeleider heeft met mij de doelstelling van het onderzoek en de bijbehorende resultaten geanalyseerd en mij op deskundige wijze ondersteund bij de interpretatie van de resultaten. Op basis hiervan heb ik betere duiding kunnen geven aan de resultaten van mijn onderzoek. Door de begeleiding heb ik een beter inzicht verkregen in de statistiek en de relevante beperkingen van het onderzoek die naar voren zijn gekomen uit de statistische analyse. Ik heb de begeleiding als zeer efficiënt, aangenaam en deskundig ervaren. Het was fijn om een deskundig persoon te laten meekijken zodat ik uiteindelijk op een betere manier mijn scriptie kon verdedigen en ik kan het dan ook aanraden aan eenieder die ondersteuning zoekt bij het uitvoeren en interpreteren van statistisch onderzoek.

begeleider:Arie

Guus

Ik had hulp nodig bij het formuleren van de vraag, methode, opzet van mijn onderzoek en de indeling van mijn afstudeerrapport. Afstudeerbegeleider heeft mij begeleiding gegeven door middel van consulten en feedback gesprekken en het nakijken van geschreven stukken. Het resultaat was een goed gekeurd plan van aanpak, structuur in het rapport, goede verantwoording methodologie en een goedgekeurd conceptrapport. Ik heb effectieve begeleiding gehad en ben zeer tevreden. Tijdens de opleiding was ik niet goed voorbereid op het afstuderen met name het onderzoeksgedeelte. Dit begeleidingstraject heeft geholpen dit recht te trekken.

begeleider:Stephan

Anonieme student

Inmiddels ben ik, mede dankzij de hulp van de begeleiders van afstudeerbegeleider, afgestudeerd. Afstudeerbegeleider heeft me geholpen met het opzetten van het onderzoek, het uitschrijven van het onderzoeksvoorstel en het uitwerken van het onderzoeksvoorstel in de vorm van een afstudeeronderzoek. Daarnaast boden ze mij hulp bij SPSS/data analyses en het perfectioneren van de onderzoeksvragen. Kortom: afstudeerbegeleider heeft mij geholpen van A tot Z. Na 2 jaar aanmodderen hebben zij ervoor gezorgd dat, door middel van de deskundige en altijd beschikbare begeleiding, ik eindelijk ben afgestudeerd met een mooi cijfer. Mijn vaste begeleidster Bobby deed ontzettend veel moeite om mij bij te staan in een proces waarin ik meerdere keren heb overwogen om de handdoek in de ring te gooien. Kortom: ik kan de hulp van afstudeerbegeleider aan een ieder die problemen heeft met afstuderen aanraden, hun expertise helpt je te slagen!

begeleider:Bobby

Sebastiaan

Ik volg de opleiding Bedrijfskunde in deeltijd. Tijdens het schrijven van mijn scriptie vond ik het lastig om mijn data te vertalen naar SPSS. Daarnaast was het lang geleden dat ik met SPSS heb gewerkt. Ik had hulp nodig om de data te verwerken. Peter heeft mij stap voor stap uitgelegd hoe SPSS werkt. En wat er voor nodig is om een goede (regressie) analyse te maken. Door de input heb ik zeer productief een methode en resultaten hoofdstuk kunnen schrijven voor mijn scriptie. Zeer prettig! Heel zinvol! Iedereen aan te raden!

begeleider:Peter
deeltijd Master Bedrijfskunde

Annelot

Drie weken voor de deadline kwam ik erachter dat ik niet in staat was om aan anderen uit te leggen wat het centrale probleem was in mijn scriptie. Ik had eigenlijk geen idee wat ik aan het doen was en zocht naar hulp. Afstudeerbegeleider.nl heeft mij geholpen met focussen. Mijn begeleider kon mij van de juiste informatie voorzien en, nadat ik er zelf mee aan de slag was gegaan, mij bevestiging geven dat ik het goed had begrepen. Door de begeleiding heb ik steeds meer zelfvertrouwen gekregen. Ik liet me niet meer van de wijs brengen omdat ik er vertrouwen in had dat ik wist waar ik het over had. Ik heb nu mijn diploma gehaald! Iedereen van de groep met wie ik de allereerste keer was gestart is nog bezig en ik ben klaar en kan gaan solliciteren! Ik ben heel blij dat ik bij Afstudeerbegeleider terecht ben gekomen. Mocht je ergens mee zitten als het om je scriptie gaat raad ik je aan om gewoon een keer te gaan praten en te kijken wat ze voor je kunnen betekenen.

begeleider:Stijn

Nadja

Ik heb de begeleiding als verhelderend ervaren. Mijn begeleider kon mij goed inperken met mijn 1001 vragen. Ik vond dit erg sterk van haar. Daarnaast heeft zij mij meer inzicht in het proces gegeven. Ik wil hier te snel doorheen waardoor ik in volgende stappen vast ga lopen. Ik ben erg tevreden.

begeleider:Sarah

Marieke

Hoewel je gedurende je studie veel leert over het uitvoeren van statistische analyses en het werken met SPSS, blijkt de praktijk vaak weerbarstiger dan de theorie. Afstudeerbegeleider.nl heeft mij in een ongedwongen sfeer geholpen de theorie achter mijn data analyses te begrijpen en heeft praktische tips gegeven voor het uitvoeren van de analyses die specifiek op mijn onderzoek van toepassing waren. Daarmee heeft Afstudeerbegeleider.nl een hele fijne voorzet gegeven waarmee ik zelf, vol vertrouwen, mijn masterscriptie kon afronden

begeleider:Arie

Laurens

Als afsluiting van mijn master accountancy moest ik een scriptie schrijven, waarbij het verrichten van empirisch onderzoek een verplicht onderdeel vormde. Het schrijven van het theoretische onderdeel van de scriptie was op zich geen probleem, ik was hier immers gedurende mijn opleiding op voorbereid. Het uitvoeren van een empirisch onderzoek, was echter relatief nieuw voor mij. De beslissing om mij bij Afstudeerbegeleider.nl te laten begeleiden bij het uitvoeren van dit onderzoek is ongetwijfeld het beste wat ik had kunnen doen. Eerst werd mijn conceptueel model tegen het licht gehouden en met name de koppeling met de theoretische achtergrond. Vervolgens hebben we mijn data nader geanalyseerd en zijn we daarmee in SPSS aan de slag gegaan. In een aantal sessies stond de hele structuur van mijn onderzoek en wellicht het belangrijkste, ik begreep alle tussenliggende stappen en had mij het werken met SPSS al redelijk eigen gemaakt. Een betere voorbereiding voor mijn verdediging was nauwelijks denkbaar! Ik ben erg tevreden dat ik gebruik heb gemaakt van afstudeerbegeleider! De kennis en vaardigheden van de begeleiders is daarbij uitstekend. Zij kunnen direct relevante feedback geven op de issues waarmee je als student mee te maken kan krijgen. Dit is bij het schrijven van een scriptie zeker geen overbodige luxe.

MBA Nyenrode
Master Accountancy

Yafet

Ik had een tentamen voor statistiek, een vak wat ik niet snapte. Afstudeerbegeleider heeft mijn tentamenstof uitgelegd, zodat ik de meeste formules die terugkwamen in de toets begreep. Ik heb het vak met een voldoende afgesloten. Het was leuk om met Peter samen te werken en ik kreeg het gevoel dat ik Statistiek snapte.

begeleider:Peter

Mathijs

Ik studeer commerciële Economie te Hogeschool Leiden. Mijn scriptie miste structuur en overzicht, de rode draad van het verhaal was een beetje verloren gegaan. De begeleiding heeft geholpen om alle bouwstenen van het verhaal naar voren te halen. Met behulp hiervan kon het theoretisch kader overzichtelijk neergezet worden en is de basis van de scriptie duidelijk neergezet. Door de afstudeerbegeleiding heb ik mijn scriptie overzichtelijk en duidelijk neer kunnen zetten. Het heeft de vertaalslag gemaakt om het voor de lezer duidelijk te maken. Door een goede basis neer te zetten heb ik mijn scriptie verder kunnen structureren op deze bouwstenen. Het heeft mij geholpen om het verhaal even vanuit een ander perspectief te bekijken. Ik wist wel dat ik vastgelopen was maar de begeleiding heeft mij duidelijk gemaakt hoe ik dit probleem het beste aan kon pakken. Zo’n frisse blik op het verhaal helpt enorm om weer even duidelijk te krijgen welke stukken wat extra aandacht kunnen gebruiken.

begeleider:Sarah
Hogeschool Leiden
Commerciële Economie

Chantal

Ondanks dat ik wel had opgelet tijdens college en de powerpoints en literatuur bestudeerd had, begreep ik de stof niet. Ik voelde me erg onzeker en niet voldoende voorbereid voor mijn tentamen. Ik kon de volgende dag meteen online een afspraak met Peter krijgen. Hij begreep direct wat ik niet snapte en we gingen met de voorbeelden uit mijn tentamenstof direct aan de slag. Hierdoor haalde ik mijn tentamen in één keer en bovendien werd mijn onderzoeksvoorstel goedgekeurd Ik kijk met een super goed gevoel terug op de begeleiding. Erg fijn om zowel professionele uitleg te krijgen die aansluit op mijn niveau van denken. Ook heb ik Peter ervaren als een erg fijne en empathische begeleider.

begeleider:Peter

Nana

Inmiddels ben ik, mede dankzij de hulp van de begeleiders van afstudeerbegeleider, afgestudeerd. Afstudeerbegeleider heeft me geholpen met het opzetten van het onderzoek, het uitschrijven van het onderzoeksvoorstel en het uitwerken van het onderzoeksvoorstel in de vorm van een afstudeeronderzoek. Daarnaast boden ze mij hulp bij SPSS/data analyses en het perfectioneren van de onderzoeksvragen. Kortom: afstudeerbegeleider heeft mij geholpen van A tot Z. Na 2 jaar aanmodderen hebben zij ervoor gezorgd dat, door middel van de deskundige en altijd beschikbare begeleiding, ik eindelijk ben afgestudeerd met een mooi cijfer. Mijn vaste begeleidster Bobby deed ontzettend veel moeite om mij bij te staan in een proces waarin ik meerdere keren heb overwogen om de handdoek in de ring te gooien. Kortom: ik kan de hulp van afstudeerbegeleider aan een ieder die problemen heeft met afstuderen aanraden, hun expertise helpt je te slagen!

Business & Innovation

Laurens

Het schrijven van het theoretische onderdeel van de scriptie was op zich geen probleem, ik was hier immers gedurende mijn opleiding op voorbereid. Het uitvoeren van een empirisch onderzoek, was echter relatief nieuw voor mij. De beslissing om mij bij Afstudeerbegeleider.nl te laten begeleiden bij het uitvoeren van dit onderzoek is ongetwijfeld het beste wat ik had kunnen doen. In een aantal sessies stond de hele structuur van mijn onderzoek en wellicht het belangrijkste, ik begreep alle tussenliggende stappen en had mij het werken met SPSS al redelijk eigen gemaakt. Een betere voorbereiding voor mijn verdediging was nauwelijks denkbaar! De kennis en vaardigheden van de begeleiders is daarbij uitstekend. Zij kunnen direct relevante feedback geven op de issues waarmee je als student mee te maken kan krijgen. Dit is bij het schrijven van een scriptie zeker geen overbodige luxe.

begeleider:Peter
MBA Nyenrode

Onze methode in één minuut

Sanne (student) over onze scriptiebegeleiding

De weg naar afstuderen weer vinden

De weg kwijt in je scriptie? Had jouw begeleider of opdrachtgever net zo goed Chinees kunnen praten? Geen nood, wij helpen je om de controle terug te krijgen!

Nodige bevestiging in je keuzes

Het schrijven van je scriptie betekent veel keuzes en fouten maken. Wij kijken met je mee en bespreken wat je hebt gedaan zodat jij je er weer zeker over voelt

Deadline toch halen (realistische planning)

Een naderende scriptiedeadline zorgt voor stress. We stellen samen een realistische planning op zodat jij die deadline gaat halen!

Vertel ons wie je bent en we gaan samen met je aan de slag!

Nog één stap en je hebt je gratis kennismaking geregeld 🙂

Waarom Afstudeerbegeleider?

zijn je voorgegaan
0 studenten
Wat zeggen andere studenten over onze begeleiding