De scriptiebegeleider waar je wél op kan rekenen

Wij staan voor je klaar wanneer jij dat nodig hebt, luisteren naar je en nemen jouw vragen serieus
(naast dat we die natuurlijk ook gaan beantwoorden)

Professionele scriptiebegeleiding is de aanvullende ondersteuning die je naast de begeleiding vanuit je opleiding inschakelt tijdens het schrijven van je scriptie. Wij hebben geen (directe) relatie met jouw opleiding en zijn gespecialiseerd in het begeleiden van studenten die moeite hebben met het afronden van hun scriptie. Waar de scriptiebegeleiding vanuit je opleiding vooral gericht is op het beoordelen van je scriptie, focussen wij ons op wat jij nodig hebt om je scriptie te schrijven.

Onze ondersteuning moet daarom aanvullende begeleiding zijn en niet ter vervanging van de begeleiding die je vanuit je opleiding krijgt. De scriptiebegeleider die je vanuit je opleiding krijgt geeft over het algemeen ook je cijfer. Hij of zij kan bij het geven van het cijfer beïnvloed worden door bijvoorbeeld de vragen die je hebt gesteld of hoeveel tijd je van deze persoon hebt gebruikt. Onze scriptiebegeleiders hebben daar niks mee te maken daarom maakt het niet uit wat voor vragen je stelt of hoeveel tijd je van de begeleider nodig hebt om weer vooruit te kunnen met je scriptie.

Wij zijn er voor jou en ondersteunen je waar je moeite mee hebt. Sterker nog jij huurt ons in dus we werken voor jou en zijn er voor jouw belang! We gaan dus een samenwerking aan met als doel dat jij je scriptie tot een goed einde gaat brengen. Dat is dus een totaal andere insteek van professionele scriptiebegeleiding!

Wil jij meer weten over de scriptiebegeleiding van Afstudeerbegeleider en wat we voor jou kunnen betekenen? Vul dan het contactformulier in! 

De scriptiebegeleiding die studenten krijgen vanuit de opleiding blijkt vaak niet te voldoen aan wat jij als student nodig hebt of om je scriptie tot een goed einde te brengen. Dit heeft meerdere oorzaken maar de meest voorkomende oorzaak is toch dat veel scriptiebegeleiders gewoonweg niet in staat zijn om scriptiebegeleiding te geven. We zien vaak dat studenten feedback krijgen op hun scriptie waar je zowat met een vertaler overheen moet om te kunnen begrijpen wat ze bedoelen. Vaak hebben ze bovendien te weinig tijd voor een student of laten ze je weken wachten op de feedback die jij nodig hebt om verder te kunnen met je scriptie.

Daarnaast blijkt vaak ook dat studenten nog niet alle vaardigheden die je nodig hebt om een scriptie te schrijven zich eigen hebben gemaakt tijdens de opleiding. Het goed structureren van een tekst, het opstellen van onderzoeksmethodes of het analyseren van data met SPSS zijn vaak nog niet op het niveau om zelfstandig een scriptie goed in elkaar te zetten. De scriptiebegeleiding vanuit de opleiding gaat er echter wel vanuit dat je dat kan en zullen dus niet de tijd en moeite nemen om je daarin helpen. Onze scriptiebegeleiding richt zich juist op het jou in staat stellen een scriptie te schrijven en dan maakt het niet uit wat jij nog moet leren!

Wil jij meer weten over wat wij voor jou kunnen betekenen? Vul dan het contactformulier in!

Onze scriptiebegeleiding hangt af van waar jij tegenaan loopt met je scriptie! Het maakt ons niet uit of je alleen een aantal specifieke vragen hebt over bijvoorbeeld het opstellen van je plan van aanpak van je scriptie of dat je met ons wilt sparren over je hoofd- en deelvragen.

Als het nodig is om tijdens de scriptiebegeleiding dieper in te gaan op bepaalde onderdelen van de scriptie of de inhoud daarvan doen we dat! Soms zitten studenten zo vast met hun scriptie dat we eerst een wat meer coachende rol aannemen en later ons op de scriptie richten. Ook is het mogelijk dat wij je helpen bij het opstellen van je onderzoeksmethode of je analyse plan. Veel studenten maken ook gebruik van onze SPSS begeleiding wanneer ze toekomen aan het analyseren van hun data.

Sta je nog aan het begin van je scriptie? Dan gaan we tijdens de scriptiebegeleiding aan de slag met je plan van aanpak en kijken we naar de opbouw van je scriptie. Ook als je daar wat verder mee bent kunnen we je daarbij ondersteunen. We kunnen je natuurlijk feedback geven als je daar behoefte aan hebt maar we kunnen ook samen met je naar de feedback van de scriptiebegeleider vanuit je opleiding kijken mocht je daar niet uitkomen.

Tijdens de scriptiebegeleiding van Afstudeerbegeleider is jouw afstuderen natuurlijk het belangrijkste doel en daarom houden we de eisen die je opleiding stelt samen met jou goed in de gaten. We bespreken daarom ook het beoordelingsformulier of je reader waarin de informatie staat waar jouw scriptie aan moet voldoen om daar een voldoende voor te krijgen!

Wil jij meer weten over hoe de scriptiebegeleiding van Afstudeerbegeleider in zijn werk gaat? Vul dan het contactformulier in!

Door onze scriptiebegeleiding weet jij beter wat je aan het doen bent en wordt de tijd dat jij aan je scriptie werkt een stuk effectiever besteed. Je gelooft het misschien niet maar door onze scriptiebegeleiding in te schakelen zou het zomaar eens kunnen gebeuren dat je het leuk gaat vinden om aan je scriptie te werken!

Daarnaast ben je door onze scriptiebegeleiding beter in staat om bijvoorbeeld met je begeleider van je opleiding te communiceren omdat jij weet welke informatie jij van hem/haar nodig hebt. Soms heb je maar een beperkt aantal afspraken met de scriptiebegeleider vanuit je opleiding of moet je lang wachten voor deze reageert, door met ons te werken haal je alles uit de vaak beperkte contactmomenten.

Tijdens scriptiebegeleiding van Afstudeerbegeleider staat jouw ontwikkeling centraal en focussen we ons op om jouw in staat stellen je scriptie te halen. Het gaat dus om jou en dat jij sneller je scriptie tot een goed einde kan brengen!

Afhankelijk van de fase van je scriptieproces en jouw hulpbehoefte kan je bij elk consult kiezen of je een regulier één-op-één consult wilt, waarbij je al je vragen kan stellen en kan sparren met je begeleider, of een feedbackconsult, waarbij je je stuk opstuurt naar je begeleider en je deze maximaal 24 uur later voorziet van extensieve feedback en suggesties voor verbeteringen.

Wil jij meer weten wat de voordelen zijn van de scriptiebegeleiding van Afstudeerbegeleider? Vul dan het contactformulier in!

Wil je jouw scriptie nog een laatste keer laten checken op taalfouten en plagiaat? Maak dan gebruik van Scribbr, dé partner van Afstudeerbegeleider voor het nakijken van scripties. Scribbr biedt professionele nakijkservices aan die ervoor zorgen dat jouw scriptie foutloos en plagiaatvrij wordt ingeleverd. Zo ben je verzekerd van een mooi eindresultaat!

price-banner_1.png
Online scriptiebegeleiding in 2 minuten ingepland!

Onze methode in één minuut

Sanne (student) over onze scriptiebegeleiding

Plan de online scriptiebegeleiding

De scriptiebegeleider

scriptiebegeleider

Stijn verzorgt de spoedbegeleiding. Hij is de oprichter van Afstudeerbegeleider en heeft al meer dan 11 jaar ervaring en al meer dan 1000 studenten geholpen met waar ze ook tegen aan liepen tijdens het afstuderen.

Previous slide
Next slide

Wil jij meer weten of heb je een persoonlijke/inhoudelijke vraag?

Je kan ons appen met al je vragen gerelateerd aan de online spoedbegeleiding

of stuur een Stijn een email

De weg naar afstuderen weer vinden

De weg kwijt in je scriptie? Had jouw begeleider of opdrachtgever net zo goed Chinees kunnen praten? Geen nood, wij helpen je om de controle terug te krijgen!

Nodige bevestiging in je keuzes

Het schrijven van je scriptie betekent veel keuzes en fouten maken. Wij kijken met je mee en bespreken wat je hebt gedaan zodat jij je er weer zeker over voelt

Deadline toch halen (realistische planning)

Een naderende scriptiedeadline zorgt voor stress. We stellen samen een realistische planning op zodat jij die deadline gaat halen!

Veel gestelde vragen (en antwoord)

Online spoedbegeleiding is een online meeting met een scriptie expert die met je aan de slag gaat waar je ook tegenaan bent gelopen. Je kan al je vragen stellen; inhoudelijk, theoretisch, onderzoekstechnisch of dat je het gewoon even niet meer ziet zitten.

Je hebt waarschijnlijk geen verwachting (want de kans is klein dat je eerder online spoedbegeleiding hebt gehad) behalve dat je geholpen wil worden. 

Om eventuele twijfel te ondervangen kan je de binnen 20 minuten aangeven wanneer je denkt dat de begeleiding is wat jij zoekt. In dat geval zien we het als een kosteloze kennismaking en zit je verder ook nergens aan vast.

Alleen wanneer je onze begeleiding het waard vindt sturen we je een factuur!

Leuk hè, studeren? Ken je die momenten dat je de mensen kan schieten die zeggen: studeren is de mooiste tijd van je leven! Of nog erger die steeds aan je blijven vragen: hoe gaat het met je scriptie? of ben je nu nog steeds niet afgestudeerd..? Mijn favoriet: weet je eigenlijk al wat je wil gaan doen als je afgestudeerd? 

Waarschijnlijk antwoord je met een neppe glimlach en wat abstractheden zoals: ja gaat lekker, komt goed of ach, wie loopt niet uit tijdens het schrijven van je scriptie. Ondertussen denk jij: Echt geen idee vriend; denk je echt dat nu daarmee bezig heb? Ik krijg het niet eens voor elkaar om de feedback van mijn begeleider te begrijpen, laat staan dat ik weet welke toets ik moet uitvoeren in dat kut SPSS of überhaupt mijn volgende stap zou moeten zijn.

Tijdens het schrijven van je scriptie hebben we allemaal momenten dat we het gewoonweg even niet meer weten of ergens op vastlopen. Soms loop je dagen (of zelfs weken) steeds tegen een probleem aan zoals een vlieg steeds probeert om door een raam naar buiten te vliegen. Dat wil niet echt lukken en dan is het vaak gewoon tijd om eens met iemand te gaan praten die er verstand van heeft.  

De online spoedbegeleiding kost €85,- per uur.

Je hebt waarschijnlijk geen verwachting (want de kans is klein dat je eerder online spoedbegeleiding hebt gehad) behalve dat je geholpen wil worden. 

Om eventuele twijfel te ondervangen kan je de binnen 20 minuten aangeven wanneer je denkt dat de begeleiding niet is wat jij zoekt. In dat geval zien we het als een kosteloze kennismaking en zit je verder ook nergens aan vast. Zie het als een restaurant waar je wat te eten hebt besteld en je na een paar happen je bord terugstuurt naar de keuken (en dus niet eerst je bord leegeten en dan gaan lopen miepen).

Alleen wanneer je onze begeleiding het waard vindt sturen we je een factuur!

Jij bent ergens op vastgelopen in je scriptie. Dit kan vanalles zijn; inhoudelijk, onderzoekstechnisch of mentaal. Tijdens het spoedconsult bespreek jij met de scriptie expert waar je mee zit en jullie gaan vervolgens samen jou in staat stellen de nodige stappen te zetten om weer verder te komen.

Dit kan dus een concrete vraag zijn (bijvoorbeeld: wat is het verschil tussen validiteit en betrouwbaarheid), je de feedback van je docent wil bespreken (waarvan je niet eens begrijpt wat die bedoelt) of dat je het gewoon even niet meer weet hoe je verder moet. 

Stel dat je bij het voorbereiden van een tentamen die ene toets maar niet kan begrijpen, dan kunnen wij tijdens de online spoedbegeleiding op een heldere en duidelijke manier de stof nog eens uitleggen om te zorgen dat je het nú wel gaat begrijpen. Jij geeft aan met welke onderwerpen je de meeste moeite hebt en zo kun je in één of twee (of meer) uur net dat extra begrip verwerven wat je nodig hebt om het tentamen te halen.

Het kan ook zo zijn dat je bezig bent met een opdracht, maar je niet goed snapt wat de bedoeling is of je net dat zetje in de rug nodig hebt om de opdracht te kunnen maken. Wij nemen samen met jou de opdracht door en proberen je in één of meerdere uren genoeg handvatten te geven zodat jij zonder problemen je opdracht kan inleveren.

Tijdens de online begeleiding kunnen we je goed op weg helpen, maar je moet wel onthouden dat we in een paar uur misschien niet je hele probleem kunnen oplossen. Daarnaast is onze begeleiding erop gericht om jou in staat te stellen zelf de stof te begrijpen. We gaan je de stof dus zo goed mogelijk uitleggen en helpen je op weg, maar je kan het niet aan ons uitbesteden.

Na online begeleiding heb je de stof duidelijker voor je en kan je weer verder. Mocht je later toch ergens tegenaan lopen, dan kan je heel gemakkelijk een nieuwe afspraak inplannen!

Al 11 jaar begeleiden wij studenten tijdens het afstuderen. In die tijd hebben we zo’n beetje alle scriptieproblemen langs zien komen. Alleen hebben we nu al zo vaak uitgelegd hoe je theoretisch kader schrijft of uitgelegd hoe SPSS werkt dat daar geen uitdaging meer voor ons inzit. We kwamen er ook snel achter waar wij wel door uitgedaagd worden: vanuit het niets met een onbekend (scriptie)probleem worden geconfronteerd en dan onder tijdsdruk de student in staat stellen dit zelfstandig op te lossen.

Zeker met Corona zitten veel studenten alleen aan hun scriptie te werken waar ze normaal makkelijk naar een medestudent konden lopen. Omdat ook online vergaderingen “normaal” zijn geworden zagen wij een mooie kans: online spoedbegeleiding via ZOOM.

Via de planningstool kan jij inzien wanneer een scriptie expert beschikbaar is. Je plant jezelf in en je krijgt een uitnodiging met de link naar de zoom meeting. 

Tijdens de online spoedbegeleiding gaan de scriptie expert en jij meteen aan de slag. Samen bespreken jullie wat jouw gewenste resultaat (en wat je daarin tegenhoudt) is van het spoedconsult en bepalen samen welke vragen worden behandeld.

Na 25 minuten volgt er een korte evaluatie of online spoedbegeleiding jou geeft wat je nodig hebt. Indien dat niet zo is stopt het spoedconsult (even goede vrienden, dan was het niks voor jou en zijn er ook geen kosten). Heb je het gevoel dat het online spoedbegeleiding je verder gaat brengen dan gaan jullie door tot je vragen zijn beantwoord. 

We weten wat we wel en niet kunnen. We zijn bekend met STATA en R maar onvoldoende om te kunnen garanderen dat we in staat zijn om jouw vragen te beantwoorden. 

Indien je wel begeleiding in STATA of R nodig hebt vul dan een contactformulier in!

Onze methode in één minuut

zijn je voorgegaan
0 studenten