Scriptiestress aan het ervaren?

Iedereen die zich ooit met een scriptie heeft bezig gehouden, zal wel weten wat er met scriptie stress bedoeld wordt. Het is logisch dat een scriptie je stress bezorgd. Er komt immers een hoop bij kijken en er hangt ook veel van af. Een beetje scriptie stress hoort er dus helaas gewoon bij. Maar soms kan de scriptie stress zo heftig worden, dat je hier erg last van kunt krijgen. We hebben voor jou de kenmerken van scriptie stress op een rijtje gezet. Maar nog veel belangrijker: hoe je dit kunt voorkomen en hoe je ermee om kunt gaan.

Wij van Afstudeerbegeleider helpen jou met het snel en succesvol afronden van je scriptie. Schakel onze professionele scriptie-begeleiding in om ervoor te zorgen dat jij met minimale stress het maximale uit je scriptie haalt! Wij bieden ook een professionele nakijkservice aan, check it out!

Veel studenten ervaren scriptie stress in de periode dat zij bezig zijn met het schrijven van hun scriptie. Logisch, want het schrijven van een scriptie is een grote en belangrijke stap in je studie. Daarnaast hangt er ook veel af van het wel of niet succesvol schrijven van je scriptie. Als je vertraging oploopt, betekent dat vaak ook dat het langer duurt voor je je diploma in je zak hebt. En dat kost ook een hoop geld. Om al deze redenen is het niet zo gek dat veel studenten scriptie stress ervaren. Als je last hebt van scriptie stress, is dat dus helemaal niet raar. Maar het is wel belangrijk dat je het op tijd bij jezelf detecteert en probeert het te verminderen. Stress verminderen doe je door de hulp van team Afstudeerbegeleider in te schakelen!

Een van de kenmerken van scriptie stress is dat je voor je gevoel compleet bent vastgelopen met je scriptie. Ook vaak en langdurig piekeren en druk maken over je scriptie horen bij scriptie stress. Daarnaast kan je door de scriptie stress schuldgevoelens gaan ervaren. Je betwijfelt of je wel het juiste onderwerp hebt gekozen en of je wel genoeg doet. Daarnaast voel je je waarschijnlijk totaal niet gemotiveerd om aan je scriptie te werken, wat ertoe leidt dat je nog meer achterloopt op je planning en de stress rondom je scriptie alleen maar toeneemt. Studenten die lijden onder scriptie stress rapporteren ook vaak faalangst, onzekerheid en paniek.

Voorkomen is beter dan genezen; en dat geldt zeker ook voor scriptie stress. Er zijn een aantal maatregelen die je kunt nemen als je aan het begin van het scriptieproces staat waardoor je minder kans loopt op heftige scriptie stress. Wat vooral helpend is hierbij, is het tijdig maken van een uitgebreide planning. Plan niet alleen wanneer de hele scriptie af moet zijn, maar ook wanneer je tussentijdse deadlines wilt halen. Maak aan het begin van iedere week of dag een (realistische) to-do lijst en loop deze taken door. Merk je dat je vast begint te lopen? Meld dit dan zo snel mogelijk bij je interne scriptiebegeleider. Hoe eerder je erbij bent, hoe beter. Wij van Afstudeerbegeleider hebben inmiddels honderden studenten geholpen met het succesvol behalen van hun scriptie; wij zorgen ervoor dat jij gemotiveerd blijft, realistische doel stelt en zo efficiënt en gestructureerd aan je scriptie werkt!

Herken je je in het bovenstaande verhaal en loop jij ook tegen behoorlijke scriptie stress aan? Probeer dan vooral kalm te blijven en kijk bijvoorbeeld nog eens goed naar de planning die je aan het begin hebt gemaakt. Was deze om te beginnen wel realistisch? Of kun je hem hier en daar wat aanpassen? Maak desnoods een nieuwe planning op basis van alles wat je al gedaan hebt en nog moet doen en hoeveel tijd je hier nog voor hebt. Kom je er zelf echt niet uit? Wees dan niet bang om tijdig om onze hulp in te schakelen! Je kunt hulp vragen aan iemand in je omgeving of aan een van onze professionele scriptiebegeleiders. Deze kunnen hoogstwaarschijnlijk een groot deel van de scriptie stress bij jou wegnemen!

Onze methode in één minuut

Sanne (student) over onze scriptiebegeleiding

De weg naar afstuderen weer vinden

De weg kwijt in je scriptie? Had jouw begeleider of opdrachtgever net zo goed Chinees kunnen praten? Geen nood, wij helpen je om de controle terug te krijgen!

Nodige bevestiging in je keuzes

Het schrijven van je scriptie betekent veel keuzes en fouten maken. Wij kijken met je mee en bespreken wat je hebt gedaan zodat jij je er weer zeker over voelt

Deadline toch halen (realistische planning)

Een naderende scriptiedeadline zorgt voor stress. We stellen samen een realistische planning op zodat jij die deadline gaat halen!

Vertel ons wie je bent en we gaan samen met je aan de slag!

Nog één stap en je hebt je gratis kennismaking geregeld 🙂

  • Vertel ons waar je tegenaan loopt in je scriptie en wij laten je weten wat wij daaraan kunnen doen!

Waarom Afstudeerbegeleider?

zijn je voorgegaan
0 studenten
Wat zeggen andere studenten over onze begeleiding