Moeite met het checken van assumpties?

Wanneer je er voor kiest om je data te analyseren aan de hand van een bepaalde toets (bijvoorbeeld een ANOVA of een regressie analyse) dan komt daar het checken van assumpties bij kijken. Hierbij ga je na of de data die je wilt analyseren ook echt geanalyseerd kan worden met de toets die jij gekozen hebt. Of dit kan, hangt er van af of er aan de assumpties van een toets wordt voldaan. Elke toets heeft verschillende assumpties die je moet checken. Het is belangrijk om de assumpties te checken omdat de uitkomsten van een analyse alleen maar geldig zijn op het moment dat je aan alle assumpties voldoet. Het checken van je assumpties gaat daarom vooraf aan de data-analyse.

Let op! SPSS geeft ook gewoon de resultaten wanneer je de assumpties niet hebt gecheckt. Het is jouw taak, als onderzoeker, om de assumpties vooraf aan de analyses te checken.

Hey, top! je hebt de juiste toets gekozen (zie ook toetskeuze) om je data te analyseren. Maar nu… We zien dat studenten soms vastlopen bij het checken van assumpties. Dit kan komen omdat het de student niet duidelijk is welke assumpties er allemaal horen bij een bepaalde toets. Daarnaast kunnen de assumpties bij een toets abstract en onduidelijk overkomen op de student. Want wat betekent de assumptie van normaliteit of multicollineariteit nou echt? Bovendien is het ook niet altijd even duidelijk hoe je kan checken of er aan een assumptie wordt voldaan. Al met al is het daarom totaal niet gek dat studenten soms vastlopen bij het checken van de assumpties.

Wij van Afstudeerbegeleider kunnen jou helpen bij alle aspecten die komen kijken bij het schrijven van een scriptie, zo ook bij het checken van assumpties. We hebben ervaren statistiekbegeleiders die jou hierbij kunnen helpen! Mocht je benieuwd ben wie onze begeleiders zijn, leer onze begeleiders alvast een beetje kennen via onze teampagina.

Samen met je begeleider ga je rustig alle assumpties doornemen. Als je begrijpt wat de verschillende assumpties van een toets op doelen, zullen we samen deze assumpties gaan koppelen aan jouw data. Behalve dat je straks in staat bent om jouw data te checken op de assumpties, zal je ook veel beter begrijpen wat verschillende assumpties precies inhouden.

Heb jij je data gecheckt op assumpties, maar lijkt het er op dat je data niet aan de assumpties voldoet? De statistiekbegeleiders van Afstudeerbegeleider kunnen samen met jou naar de assumpties kijken, en samen gaan jullie deze evalueren. Het verschilt per assumptie hoe streng deze is, en wat een passende oplossing is voor een geschonden assumptie. Onze begeleiders kunnen je vertellen wat je in zo’n geval kan doen, en welke alternatieven er bestaan voor bepaalde toetsen.

Weet jij even niet meer hoe je verder moet met je scriptie? Vertel ons waar je tegenaan loopt via dit formulier en dan gaan we samen kijken wat wij daaraan kunnen doen.

Kom je er zelf niet helemaal uit met het checken van assumpties? Moet er nog veel gebeuren en weet je niet hoe je dat allemaal voor elkaar krijg in een korte tijd? Voor jou hebben we een professionele scriptiebegeleider beschikbaar met wie je samen aan de slag gaat. Jouw persoonlijke scriptiebegeleider geeft jou inzicht in waar je nu staat met je scriptie, wat er nog gedaan moet worden en hoe jij dit voor elkaar kunt boksen in de korte tijd die nog resteert tot aan je deadline. Samen met jou nemen we jouw scriptie kritisch onder de loep: welke onderdelen staan al goed op papier en waar loop je nog vast of wat ontbreekt er nog? Met de ruime ervaring van onze scriptiebegeleiders maken we een plan: wij geven jou de handvatten waarmee je efficiënt aan de slag kan met de laatste loodjes van je scriptie.

Onze methode in één minuut

Sanne (student) over onze scriptiebegeleiding

De weg naar afstuderen weer vinden

De weg kwijt in je scriptie? Had jouw begeleider of opdrachtgever net zo goed Chinees kunnen praten? Geen nood, wij helpen je om de controle terug te krijgen!

Nodige bevestiging in je keuzes

Het schrijven van je scriptie betekent veel keuzes en fouten maken. Wij kijken met je mee en bespreken wat je hebt gedaan zodat jij je er weer zeker over voelt

Deadline toch halen (realistische planning)

Een naderende scriptiedeadline zorgt voor stress. We stellen samen een realistische planning op zodat jij die deadline gaat halen!

Vertel ons wie je bent en we gaan samen met je aan de slag!

Nog één stap en je hebt je gratis kennismaking geregeld 🙂

Waarom Afstudeerbegeleider?

zijn je voorgegaan
0 studenten
Wat zeggen andere studenten over onze begeleiding