De scriptiebegeleider waar je wél op kan rekenen

Wij staan voor je klaar wanneer jij dat nodig hebt, luisteren naar je en nemen jouw vragen serieus
(naast dat we die natuurlijk ook gaan beantwoorden)

Het klaarmaken van de dataset in SPSS

Het klaarmaken van de dataset is de eerste stap richting het analyseren van de data. Het klaarmaken van de dataset wordt regelmatig onderschat, maar het kost vaak nog meer tijd dan de analyses zelf! Er zijn veel verschillende aspecten waar je aan moet denken: zijn alle variabelen juist verwerkt in SPSS en kloppen de coderingen? Hier iets vergeten of een klein foutje maken kan grote gevolgen hebben voor de rest van het data analyse proces.

Misschien heb je in je dataset te maken met missende waardes of uitschieters. Het is belangrijk om deze waardes op te sporen in je data en hier op een juiste manier mee te om te gaan door deze aan te passen of weg te laten. Dit proces wordt ook wel data cleaning genoemd, het schoonmaken van de data. Het schoonmaken is een belangrijk onderdeel van het klaarmaken van de dataset.Wil jij weten hoe we jou kunnen helpen met het klaarmaken van je dataset in SPSS? Neem hier contact met ons op om meer te weten te komen.

Het klaarmaken van de dataset kan lastig zijn. Wanneer je nog nooit eerder (of weinig) met SPSS hebt gewerkt, kan dit een vervelend klusje lijken. Soms gaan hier wat kleine dingetjes mis, die een grote invloed kunnen hebben later in het proces. Misschien lukt het je niet om de data in SPSS te krijgen, of snap je niet hoe je in de dataset aanpassingen kan maken. Wellicht heb je moeite met het omcoderen van een variabele of met het samenvoegen van verschillende items. Dit maakt het moeilijk om verdere stappen te nemen in de data analyse.

Heb je in je dataset missende waardes en weet je niet hoe je om moet gaan met deze waardes? Vraag je je af hoe je moet bepalen of een waarde een uitschieter is of ben je op uitschieter gestuit en weet je niet goed wat je met deze waarde moet doen? We begrijpen dat dit ingewikkeld kan zijn. Hierdoor is het lastig om verder te gaan.Bezig met het klaarmaken van je dataset in SPSS en ben je vastgelopen? Neem hier contact met ons op om meer te weten te komen hoe wij je weer verder helpen!

Met behulp van een van onze begeleiders ga je samen de dataset klaarmaken voor de analyses. Onze begeleiders kunnen je helpen om de dataset zo in te richten dat deze klaar is voor gebruik. Doordat alle begeleiders veel in SPSS en met vele verschillende datasets hebben gewerkt, kunnen wij jou door dit proces heen loodsen. Samen met je begeleider ga je stap voor stap kijken wat er in jouw dataset moet gebeuren en laten we je zien hoe je dit kan uitvoeren. 

Heb je nog vragen over onze begeleiding? Op deze pagina lees je over onze manier van werken. Ook kan je ons natuurlijk altijd contact opnemen wanneer je vragen hebt, of om een afspraak in te plannen.

Onze methode in één minuut

Sanne (student) over onze scriptiebegeleiding

De weg naar afstuderen weer vinden

De weg kwijt in je scriptie? Had jouw begeleider of opdrachtgever net zo goed Chinees kunnen praten? Geen nood, wij helpen je om de controle terug te krijgen!

Nodige bevestiging in je keuzes

Het schrijven van je scriptie betekent veel keuzes en fouten maken. Wij kijken met je mee en bespreken wat je hebt gedaan zodat jij je er weer zeker over voelt

Deadline toch halen (realistische planning)

Een naderende scriptiedeadline zorgt voor stress. We stellen samen een realistische planning op zodat jij die deadline gaat halen!

Vertel ons wie je bent en we gaan samen met je aan de slag!

Nog één stap en je hebt je gratis kennismaking geregeld 🙂

Waarom Afstudeerbegeleider?

zijn je voorgegaan
0 studenten
Wat zeggen andere studenten over onze begeleiding