De scriptiebegeleider waar je wél op kan rekenen

Wij staan voor je klaar wanneer jij dat nodig hebt, luisteren naar je en nemen jouw vragen serieus (naast dat we die natuurlijk ook gaan beantwoorden)

Afstuderen…

Het is een woord waar de één heel blij van wordt en bij de ander zorgt het juist voor zenuwen en angstzweet: afstuderen. Want dat is het uiteindelijke doel van je hele studententijd. Maar wat wordt er precies bedoeld met afstuderen, wanneer is het hier tijd voor en waar moet je allemaal aan denken als je wilt gaan afstuderen? Lees verder voor alle antwoorden over afstuderen.

Wat is ‘afstuderen’?

Met afstuderen wordt bedoeld dat je je studie succesvol afsluit. Het is dus de allerlaatste stap van je studie. Deze term wordt zowel bij HBO als WO opleidingen gehanteerd. Wanneer je afstudeert, behaal je je diploma. Je hebt dan al je studiepunten behaald en je studie met succes afgerond.

Waar je tijdens je studie nog ‘student’ genoemd werd, ben je na je afstuderen met een mooi woord een ‘alumni’ van de onderwijsinstelling waar je gestudeerd hebt. Als je eenmaal weet dat je je diploma behaald hebt, kun je er voor kiezen om het diploma eenvoudigweg bij de administratie van je onderwijsinstelling op te halen. De meeste studenten kiezen er echter voor om hun diploma in ontvangst te nemen tijdens een uitreikingsceremonie.

Benieuwd hoe wij van Afstudeerbegeleider jou kunnen helpen met het efficiënt en succesvol behalen van je scriptie? Check deze pagina dan! Verder bieden wij ook een professionele nakijkservice aan, zie hier voor meer informatie. Geef ons vooral een belletje, of mail ons zodat wij je alles kunnen vertellen over onze diensten!

Er zijn mensen die beweren dat het proces van afstuderen al begint vanaf de eerste dag van je studie. Afstuderen is namelijk het uiteindelijke einddoel van alles wat je tijdens het studeren doet. Toch ben je in de eerste jaren van je studie nog niet heel direct met afstuderen bezig. Dit begint meestal dit pas in het laatste jaar van je opleiding. Dan ga je aan de slag met je scriptie of afstudeerstage. 

Je bent waarschijnlijk zo bezig met het afronden van je studie, dat je misschien niet hebt stilgestaan bij de praktische zaken die je moet regelen wanneer je afstudeert. Bedenk je namelijk dat je na het afstuderen geen student meer bent. Vergeet daarom niet om op tijd je studiefinanciering bij DUO stop te zetten. En, hoe jammer het ook is, ook je OV studentenkaart dien je stop te zetten binnen 5 dagen nadat je er geen recht meer op hebt. Geef ook je definitieve afstudeerdatum door in Studielink.

Tijdens het afstuderen wordt beoordeeld of je over de nodige kennis en vaardigheden beschikt die van je verwacht worden. Bij universitaire opleidingen laat je zien dat je over deze kennis en vaardigheden beschikt door het doen van wetenschappelijk onderzoek. Dat kan zijn in de vorm van een literatuuronderzoek, een onderzoek bij een externe organisatie of een onderzoeksprogramma aan de universiteit zelf. Als student wordt van je verwacht dat je over dit onderzoek een scriptie schrijft. Het kan zijn dat je deze scriptie ook mondeling dient te verdedigen tegenover de examencommissie.

Afstuderen op het HBO kan je op verschillende manieren doen, afhankelijk van de specifieke opleiding die je volgt. Je kan een afstudeerstage volgen gecombineerd met een praktijkopdracht. Het is dan de bedoeling dat je hier een verslag over schrijft. Het kan ook zijn dat je een toets maakt, een scriptie schrijft of portfolio creëert om af te studeren.

Benieuwd hoe wij van Afstudeerbegeleider jou kunnen helpen met het efficiënt en succesvol behalen van je scriptie? Check deze pagina dan! Verder bieden wij ook een professionele nakijkservice aan, zie hier voor meer informatie. Geef ons vooral een belletje, of mail ons zodat wij je alles kunnen vertellen over onze diensten!

Onze methode in één minuut

Sanne (student) over onze scriptiebegeleiding

De weg naar afstuderen weer vinden

De weg kwijt in je scriptie? Had jouw begeleider of opdrachtgever net zo goed Chinees kunnen praten? Geen nood, wij helpen je om de controle terug te krijgen!

Nodige bevestiging in je keuzes

Het schrijven van je scriptie betekent veel keuzes en fouten maken. Wij kijken met je mee en bespreken wat je hebt gedaan zodat jij je er weer zeker over voelt

Deadline toch halen (realistische planning)

Een naderende scriptiedeadline zorgt voor stress. We stellen samen een realistische planning op zodat jij die deadline gaat halen!

Vertel ons wie je bent en we gaan samen met je aan de slag!

Nog één stap en je hebt je gratis kennismaking geregeld 🙂

Waarom Afstudeerbegeleider?

zijn je voorgegaan
0 studenten
Wat zeggen andere studenten over onze begeleiding