Wat is een scriptie?

Een scriptie of thesis is een verslag, rapport of paper dat iedere student moet schrijven om zijn/haar opleiding af te ronden. Een scriptie vormt de ultieme proef voor iedere student; het is het moment waarop jij kan laten zien wat jij allemaal in je mars hebt! 

Voordat jij enthousiast met je scriptie aan de slag gaat, is het belangrijk om te weten wat er nou eigenlijk bedoeld wordt met de term ‘scriptie’. Een scriptie wordt ook wel een thesis of een eindverhandeling genoemd. Het is een opstel dat je schrijft als verplicht onderdeel van je opleiding. Meestal is de scriptie ook meteen het laatste deel waar je je opleiding mee afsluit. Oftewel: de kers op de taart.

Benieuwd naar de professionele scriptiebegeleiding van Afstudeerbegeleider? Kijk hier eens! Daarnaast bieden wij ook een scriptie nakijk service aan, lees daar meer over op deze pagina.

Meer weten over de verschillende onderdelen van een scriptie? Kijk dan hieronder voor het overzicht!

Degene die de daadwerkelijke de scriptie schrijft is de student zelf: jij dus. Daarnaast is het in Nederland verplicht dat alle studenten tijdens het schrijven van hun scriptie daarin begeleid worden door een docent vanuit hun onderwijsinstelling. Deze interne scriptiebegeleider helpt je in het proces van het schrijven van je scriptie en is er ook voor de tussentijdse beoordelingen om te kijken of je goed op weg bent. Je scriptie wordt uiteindelijk beoordeeld door een commissie van de onderwijsinstelling. Je begeleider is ook betrokken bij de uiteindelijke eindbeoordeling.

Steeds meer studenten schakelen de hulp in van een externe scriptiebegeleider. Wij van Afstudeerbegeleider hebben jarenlange ervaring met het helpen van studenten bij het schrijven van hun scripties. Middels onze begeleiding ervaar jij minder stress tijdens het schrijven van je scriptie; daarnaast zal je meer vertrouwen hebben in je eigen kunnen … dit voelt goed!

Hoewel er tijdens je opleiding op het HBO of de universiteit (WO) uiteraard vele momenten zijn waarop jouw kennis en kunde over een specifieke vakgebied wordt getoetst, zou je het schrijven van een scriptie kunnen beschouwen als de ultieme laatste test.

Één van de voornaamste doelen van het volgen van een HBO of universitaire opleiding is dat je op een wetenschappelijke manier leert nadenken en dan in het specifiek over onderwerpen die relevant zijn voor jouw vakgebied. Daarom krijg je in de eerste jaren van je opleiding een stortvloed aan wetenschappelijke onderzoeken voorgeschoteld waarvan wordt verwacht dat jij deze kritisch doorleest en beoordeelt.

Als het laatste jaar van je opleiding is aangebroken, is het aan jou om in de praktijk te laten zien wat je allemaal hebt geleerd in de afgelopen jaren. Dit doe je door zelf een onderzoek uit te gaan voeren en hier een scriptie over te schrijven. Je zou dus kunnen zeggen dat je met het schrijven van een scriptie aantoont welke vaardigheden je allemaal hebt opgedaan tijdens je studie. Op het moment dat je een voldoende haalt voor je scriptie, wil dat zeggen dat je genoeg kennis en skills in huis hebt om jezelf een deskundige en een onderzoeker in jouw vakgebied te mogen noemen.

De precieze inhoud van een scriptie is natuurlijk afhankelijk van de opleiding die je volgt. Daarnaast zijn de eisen die gesteld worden aan een scriptie ook verschillend op het HBO en op de universiteit en kunnen deze ook per onderwijsinstelling van elkaar verschillen. Wat alle scripties wel met elkaar gemeen hebben is dat ze gaan over een door jou uitgevoerd onderzoek. Dit kan een praktijkonderzoek zijn of een literatuuronderzoek. Aan de hand van het door jou uitgevoerde onderzoek schrijf je je scriptie. 

Afstudeerbegeleider helpt jou met het schrijven van een ijzersterke scriptie. Wij hebben inmiddels honderden studenten geholpen met afstuderen, je bent echt niet alleen! Lees hier wat wij allemaal voor jou kunnen betekenen. Samen met onze hulp studeer jij sneller af en haal jij een hoger cijfer voor je scriptie! Check ook onze scriptie nakijkservice eens!

Zie hieronder een korte uitleg over elk van de onderdelen

Onze methode in één minuut

Sanne (student) over onze scriptiebegeleiding

De weg naar afstuderen weer vinden

De weg kwijt in je scriptie? Had jouw begeleider of opdrachtgever net zo goed Chinees kunnen praten? Geen nood, wij helpen je om de controle terug te krijgen!

Nodige bevestiging in je keuzes

Het schrijven van je scriptie betekent veel keuzes en fouten maken. Wij kijken met je mee en bespreken wat je hebt gedaan zodat jij je er weer zeker over voelt

Deadline toch halen (realistische planning)

Een naderende scriptiedeadline zorgt voor stress. We stellen samen een realistische planning op zodat jij die deadline gaat halen!

Vertel ons wie je bent en we gaan samen met je aan de slag!

Nog één stap en je hebt je gratis kennismaking geregeld 🙂

Waarom Afstudeerbegeleider?

zijn je voorgegaan
0 studenten
Wat zeggen andere studenten over onze begeleiding