Wat is zijn de aanbevelingen van je scriptie?

De aanbevelingen is in essentie de beantwoording van je hoofdvraag (dus hoe jij denkt dat het probleem wat jij in je scriptie opgelost kan worden) of hoe er verder onderzoek naar gedaan kan (of zelfs zou moeten) worden. De hoofdvraag geeft in zeer brede zin richting aan je onderzoek. Stel je voor dat je een onderzoek doet bij Bedrijf X waar product Y slecht verkoopt. Een bijbehorende hoofdvraag kan dan zijn: “Hoe kan Bedrijf X de afzet van product Y vergroten?”.  Deze vraag beantwoord jij in je aanbevelingen.

De aanbevelingen vallen uiteen in twee soorten: aanbevelingen voor vervolgonderzoek (future research) en aanbevelingen voor de praktijk. Net als bij de relevantie van je onderzoek maak je bij de aanbevelingen dus een onderscheid tussen wetenschap en praktijk.

Het schrijven van de aanbevelingen vormt de afsluiting van je scriptie, en moeten dus helder en constructief zijn. Op WO niveau wordt voornamelijk gekeken naar aanbevelingen voor de wetenschap, op HBO niveau ligt de nadruk meestal op de aanbevelingen voor de praktijk. Het is van belang dat deze goed staan, en het zou vervelend zijn als je aan het einde van je scriptie nog vast komt te zitten.

Weet jij even niet meer hoe je verder moet met je scriptie? Vertel ons waar je tegenaan loopt via dit formulier en dan gaan we samen kijken wat wij daaraan kunnen doen.

Afstudeerbegeleider kan je helpen bij schrijven van waardevolle aanbevelingen voor zowel wetenschap als praktijk. Lees hier hoe wij je begeleiden met de aanbevelingen van je scriptie en welke hulp wij bieden.

Check dan onze feedback mogelijkheden! Je kan natuurlijk ook eerst kijken wat de ervaringen zijn van eerdere studenten die door ons zijn geholpen bij het afstuderen. Lees hier de reviews! Of Lees hier meer over de fases in de scriptiebegeleiding of onze werkwijze.

Meer weten? Check dan:

Onze methode in één minuut

Sanne (student) over onze scriptiebegeleiding

De weg naar afstuderen weer vinden

De weg kwijt in je scriptie? Had jouw begeleider of opdrachtgever net zo goed Chinees kunnen praten? Geen nood, wij helpen je om de controle terug te krijgen!

Nodige bevestiging in je keuzes

Het schrijven van je scriptie betekent veel keuzes en fouten maken. Wij kijken met je mee en bespreken wat je hebt gedaan zodat jij je er weer zeker over voelt

Deadline toch halen (realistische planning)

Een naderende scriptiedeadline zorgt voor stress. We stellen samen een realistische planning op zodat jij die deadline gaat halen!

Vertel ons wie je bent en we gaan samen met je aan de slag!

Nog één stap en je hebt je gratis kennismaking geregeld 🙂

Waarom Afstudeerbegeleider?

zijn je voorgegaan
0 studenten
Wat zeggen andere studenten over onze begeleiding