Theoretisch Kader

Hulp nodig met het theoretisch kader?

Wat houdt de relevantie van je onderzoek in?

In het theoretisch kader bied je de lezer informatie aan die hij of zij nodig heeft voor het begrijpen van je scriptie. Vanuit bestaande literatuur die je vindt in boeken en artikelen, werk je de kernbegrippen en concepten uit die jij gaat gebruiken in je eigen onderzoek.

Veel studenten weten niet hoe ze literatuur moeten zoeken, lezen, interpreteren en begrijpelijk moeten vertalen in hun eigen woorden. Om een goed theoretisch kader te schrijven, moet je onder andere weten hoe je verschillende theorieën met elkaar verbindt, hoe je uit grote hoeveelheden wetenschappelijke informatie de essentie haalt, hoe je andermans bevindingen in je eigen woorden vertaald, en wat academisch schrijven inhoudt.

Check ook onderzoeksmethoden voor meer informatie.



“Your speed doesn't matter forward is forward”

Zet de volgende stap in jouw scriptie

Zet de volgende stap in je scriptie!

Kom je er niet uit of zit je gewoon vast? Wij helpen je weer vooruit!
Stop met twijfelen, zet die volgende stap door het formulier in te vullen!

Hoe kan Afstudeerbegeleider jou helpen?

Het theoretisch kader vormt de wetenschappelijke basis van je eigen onderzoek. Het is dan ook van groot belang dat deze basis stevig staat, en dat jij je onderzoek kunt verantwoorden door te verwijzen naar wetenschappelijke literatuur. Veel studenten lopen vast op dit onderdeel van hun scriptie. Afstudeerbegeleider kan je helpen bij het schrijven van je theoretisch kader.


Wij helpen je ook met andere onderdelen van je scriptie! Heb je al een deel van je scriptie geschreven en wil je graag feedback? Check dan onze feedback mogelijkheden! Je kan natuurlijk ook eerst kijken wat de ervaringen zijn van eerdere studenten die door ons zijn geholpen bij het afstuderen. Lees hier de reviews! Of Lees hier meer over de fases in de scriptiebegeleiding of onze werkwijze.



WhatsApp met ons!

Heb jij een vraag over de begeleiding? Stuur ons dan een WhatsApp bericht!


06-52044280

Wij staan voor je klaar! Vul vrijblijvend ons contactformulier in!

Binnen 24 uur contact

  • Amsterdam
  • Maassluistraat 2
  • 1062 GD Amsterdam
  • Den Haag
  • Johanna Westerdijkplein 75
  • 2521 EN Den Haag
  • Utrecht
  • Arthur van Schendelstraat 650
  • 3511 MJ Utrecht