Abstract

Hulp nodig bij het schrijven van de abstract?

Wat is het doel van een scriptie abstract?

Scriptie abstract aan het schrijven? De bedoeling van een scriptie abstract is om de aandacht van je lezers te trekken, zodat ze geïnteresseerd raken in je scriptie en de rest van je stuk willen lezen. Om die reden moeten de belangrijkste zaken van je onderzoek in het scriptie abstract worden beschreven. Het scriptie abstract is in feite je scriptie in het klein. Op zoek naar een scriptie voorbeeld? Hier vind je een scriptie voorbeeld waarin onder andere het trechtermodel is verwerkt!

Wat staat er in een scriptie abstract?

In het scriptie abstract beschrijf je in het kort wat je hebt onderzocht en hoe je dat hebt gedaan. Je beschrijft wat je verwachtingen waren en hoeveel respondenten of proefpersonen er meededen. Tot slot beschrijf je beknopt de belangrijkste resultaten, de conclusie en eventuele implicaties die daaruit voortvloeien. Laat irrelevante zaken weg en let erop dat het een beknopt stuk blijft van ongeveer 300 woorden. Je hoeft in dit stukje geen referenties te gebruiken.

Introductie

Meestal bestaat de scriptie abstract uit een aantal alinea’s (3 of 4). Je begint met een beschrijving van je onderzoek: wat werd er onderzocht en waarom heb je dit onderzocht? Je geeft dan ook de maatschappelijke (en eventueel wetenschappelijke relevantie) van je scriptie weer. Je theorieën kun je hier ook kort noemen. Tevens vertel je hoe je het onderzoek hebt uitgevoerd, denk hierbij aan de variabelen die je hebt meegenomen en wat deze inhouden. Ook beschrijf je in de eerste alinea wat je verwachtingen zijn.

Methode

Je vervolgt je scriptie abstract door in een volgende alinea iets over de doelgroep te vermelden (bijvoorbeeld het aantal en de belangrijkste kenmerken). Ook is het goed om iets over de werving te vermelden (kregen deelnemers bijvoorbeeld een beloning voor het onderzoek?). Bovendien beschrijf je in welke groepen (aantal) de deelnemers waren ingedeeld en geef je aan op welke manier de groepen met elkaar werden vergeleken en waarom.

Resultaten

In de derde alinea beschrijf je de (belangrijkste) resultaten van je onderzoek. Indien je groepen met elkaar vergeleken hebt dan kun je als eerste beschrijven of de groepen van elkaar verschilden of niet. Vervolgens noem je de hoofdeffecten en eventuele interactie-effecten.

Conclusie en discussie

Tot slot beschrijf je in de laatste alinea van je scriptie abstract wat je belangrijkste conclusie is. Je eindigt met eventuele kanttekeningen en aanbevelingen met betrekking tot een vervolgonderzoek.

Kurt Kreulen

Geschreven door:

Kurt Kreulen
Meer weten over wat wij voor je kunnen betekenen? Klik hier
Waar loop jij vast met je scriptie? Klik hier

Zet de volgende stap in jouw scriptie

Zet de volgende stap in je scriptie!

Kom je er niet uit of zit je gewoon vast? Wij helpen je weer vooruit!
Stop met twijfelen, zet die volgende stap door het formulier in te vullen!

Hoe kan Afstudeerbegeleider jou verder helpen?

Het samenvatten van je gehele onderzoek kan er lastig zijn. Wat schrijf je wel op en wat niet, wat zijn mijn belangrijkste bevindingen en hoe trek ik de aandacht van de lezer? Afstudeerbegeleider kan je helpen met het scherp en bondig samenvatting van jouw onderzoek.

Wij hebben een begeleider die bij je past met wie jij één op één aan de slag gaat. We weten dat studenten een beperkt budget hebben dus houden we onze tarieven betaalbaar. Je bent in controle over je eigen proces doordat jij bepaalt wanneer je afspreekt met je begeleider. Daarnaast werken we met niet goed geld terug beleid!

Natuurlijk is de eerste stap om hulp te vragen voor je scriptie lastig terwijl je ook al veel aan je hoofd hebt met je scriptie. Daarom hebben we het maken van een afspraak makkelijk gemaakt. Vaak heb je dezelfde dag nog een afspraak! We zijn ook in de avond bereikbaar via whatsapp of 020 - 752 2702

Maak de volgende stap naar jouw afstudeermoment en vraag een vrijblijvende kennismaking aan!WhatsApp met ons!

Heb jij een vraag over de begeleiding? Stuur ons dan een WhatsApp bericht!


06-52044280
Bobby Lee Houtkoop
Kurt Kreulen
Stijn Loeber
Maudy Verplancke
Sarah Vreijling
Martin van Leerdam
Caitlin Utama
Vera Oosterveen

Wij staan voor je klaar! Vul vrijblijvend ons contactformulier in!

Binnen 24 uur contact

  • Amsterdam
  • Maassluistraat 2
  • 1062 GD Amsterdam
  • Den Haag
  • Johanna Westerdijkplein 75
  • 2521 EN Den Haag
  • Utrecht
  • Arthur van Schendelstraat 650
  • 3511 MJ Utrecht