De scriptiebegeleider waar je wél op kan rekenen

Wij staan voor je klaar wanneer jij dat nodig hebt, luisteren naar je en nemen jouw vragen serieus
(naast dat we die natuurlijk ook gaan beantwoorden)

Scriptiebegeleiding  aan het zoeken? Wij zitten voor je klaar om met je aan de slag te gaan met je scriptie waar je ook tegenaan loopt. Schroom dus niet om eens kennis te komen maken!

Wat is een probleemanalyse van de scriptie precies?

De probleemanalyse is het onderdeel van je scriptie waarin je de lezer alle achtergrondinformatie presenteert met betrekking tot het probleem dat centraal staat binnen jouw scriptie. De probleemanalyse mondt uit in je probleemstelling. De probleemstelling is een duidelijke en bondige omschrijving van een probleem. De probleemanalyse is dus het opstapje naar je probleemstelling. De probleemanalyse wordt niet altijd met naam en toenaam benoemd in de door opleidingen verstrekte opzet van je scriptie, daarom wordt deze wel eens vergeten door studenten.

Om ervoor te zorgen dat iemand die je scriptie leest goed begrijpt waarom jij een bepaald probleem gaat onderzoeken is het dus belangrijk dat jij een sterke probleemanalyse uiteenzet voordat jij je probleemstelling presenteert.

Lees hier waar we jou bij kunnen helpen of hoe we je begeleiden met je probleemanalyse. Aan de hand van persoonlijke begeleiding helpt Afstudeerbegeleider je met het op de juiste plek zetten van je probleemanalyse.

De probleemanalyse is belangrijk omdat het informatie verstrekt over het probleem dat de kern van je scriptie vormt. Je schrijft je scriptie uiteindelijk omdat je een mogelijke oplossing wilt presenteren voor een bepaald probleem. Het is dan ook van groot belang dat de lezer van je scriptie goed begrijpt waarom je er überhaupt voor hebt gekozen juist dit probleem op te lossen. De probleemanalyse is een korte beschrijving van de context waarin jouw gekozen probleem zich afspeelt.

Jij bent dagelijks bezig met je scriptie en loopt mogelijk stage bij het bedrijf waar dit probleem zich afspeelt. Voor jou is het daarom hartstikke logisch dat jij met dit probleem aan de slag gaat. Echter, voor iemand die je scriptie leest is dit vaak niet het geval! De lezer van je scriptie heeft achtergrondinformatie nodig over de situatie, zodat hij/zij begrijpt waarom dit probleem belangrijk genoeg is om er een scriptie over te schrijven. Deze informatie geef jij in de probleemanalyse van je scriptie. Een sterke probleemanalyse maakt het voor een lezer van je scriptie direct duidelijk wat de relevantie van jouw scriptie is.

Afstudeerbegeleider kan je, doormiddel van professionele en persoonlijke begeleiding, helpen met het opstellen van een sterke probleemanalyse. Op deze manier zorg je er samen met Afstudeerbegeleider voor dat je scriptie een succes wordt!

Lees hier waar we jou bij kunnen helpen of hoe we je begeleiden met je probleemanalyse. Aan de hand van persoonlijke begeleiding helpt Afstudeerbegeleider je met het op de juiste plek zetten van je probleemanalyse.

De probleemanalyse komt voor je probleemstelling, dat is meestal in de inleiding van je scriptie. Waar het eigenlijk op neerkomt, is dat je op een bepaald moment stelt: “dat gezegd hebbende, is dit dus het probleem waar ik mij op ga focussen in deze scriptie.” Alles wat slaat op “dat gezegd hebbende” is je probleemanalyse.

Wat daarbij wel gezegd moet worden is dat sommige opleidingen ook de interne/externe analyse benoemen als onderdeel van de probleemanalyse en die komt juist na je hoofdvraag (en dus ook je probleemstelling). Daar is wat voor te zeggen, omdat je bij de interne/externe analyse ook de situatie analyseert en dus de context van het probleem uiteenzet.

Lees hier waar we jou bij kunnen helpen of hoe we je begeleiden met je probleemanalyse. Aan de hand van persoonlijke begeleiding helpt Afstudeerbegeleider je met het op de juiste plek zetten van je probleemanalyse.

In de probleemanalyse draait het om je lezer laten begrijpen waarom je kiest voor het probleem dat jij centraal stelt in je probleemstelling. Belangrijk in de probleemanalyse is dat er de nodige achtergrondinformatie wordt verstrekt. Dit gevolgd door een gedegen argumentatie en redenering, waardoor de lezer dezelfde conclusies trekt als jij met betrekking tot het door jouw gekozen probleem. Hou er dus rekening mee dat je de lezer van je scriptie als het ware moet sturen. Afhankelijk van jouw studierichting stuur je aan op een probleem waar jij voor opgeleid bent om op te lossen.

Let er op dat jij het meeste weet van dit probleem en dat de lezer van je scriptie er misschien nog helemaal niet bekend mee is. Wat een valkuil kan zijn bij het opstellen van je probleemanalyse is dat je bepaalde informatie niet verwerkt omdat deze voor jou zó logisch is, dat je er niet eens meer over nadenkt. Een onwetende lezer kan hierdoor in verwarring raken tijdens het lezen van je probleemanalyse. Wees dus grondig in je redenatie. Een frisse blik van een begeleider van ons team kan daarom erg nuttig zijn!

De probleemanalyse is over het algemeen gericht op het beschrijven van een praktisch probleem. Zorg ervoor dat jij over alle informatie beschikt die er over dit probleem beschikbaar is. Alleen op die manier kan jij je probleemanalyse zo goed mogelijk onderbouwen!

Aan de hand van de individuele begeleiding van Afstudeerbegeleider zorg je ervoor dat je probleemanalyse logisch, gestructureerd en volledig is. Die scriptie moet uiteindelijk af en een strakke probleemanalyse kan je hierbij enorm veel tijd besparen!

Lees hier waar we jou bij kunnen helpen of hoe we je begeleiden met je probleemanalyse.

De scriptiebegeleiding wordt gegeven door een van onze professionele begeleiders. Onze begeleiders hebben jarenlange ervaring met het helpen van studenten bij hun scriptie struggles.

Je wordt gekoppeld aan een van onze begeleiders die gespecialiseerd is op de problemen waar jij mee kampt. Tijdens het begeleidingstraject houdt je dezelfde scriptiebegeleider. Op deze manier weet de scriptiebegeleider op ten duur alles af van jouw scriptie zodat je optimaal geholpen kan worden. Mocht je op een bepaald moment andere specialistische kennis nodig hebben dan is er altijd een andere begeleider die je daarbij kan helpen.

Wil jij weten wie jou begeleiding kan gaan geven voor het conceptueel model van jouw scriptie? Vul dan het contactformulier in! Of kijk eens wie er in ons team zit!

De scriptiebegeleider past zich aan aan jouw situatie en gaat samen met jou op een proactieve manier aan de slag met jouw inleiding en het verdere verloop van je scriptie. De scriptiebegeleider neemt de tijd die jij nodig hebt en is getraind om te achterhalen waardoor je vastloopt en daar met je mee aan de slag te gaan tijdens de begeleiding.

Geen vraag is te gek en domme vragen bestaan niet. Het gaat om jouw vooruitgang en het realiseren van jouw doel: namelijk het zo snel mogelijk halen van je scriptie! Tijdens de scriptiebegeleiding krijg je concrete handvatten waar je mee aan de slag kan als je na de begeleiding in je eigen tijd aan je scriptie gaat werken.

Wil jij weten wat je kan verwachten van je scriptiebegeleider en hoe deze jou gaat helpen met je probleemanalyse? Vul dan het contactformulier in of stuur een appje! Of kijk eens wie er in ons team zit!

Onze begeleiding is persoonlijk, informeel en professioneel. Wij gaan samen met je zitten in een relaxte setting. We stellen je de juiste vragen en gaan met je in discussie zodat jij precies weet waar je scriptie over gaat. Als je begeleider (of iemand anders) je kritische vragen stelt dan zul jij precies weten wat je daarop moet antwoorden. Wij garanderen dus dat je eigen baas wordt over je scriptie!

De meerwaarde van onze begeleiding zit hem in de persoonlijke en vriendelijke begeleiding die je van ons krijgt. Daarnaast bespaar je uiteraard tijd, geld en stress als je voor onze begeleiding kiest.

Wij van Afstudeerbegeleider zijn begaan met je en willen je oprecht helpen met het behalen van je scriptie. Wij snappen je struggles omdat wij allen zelf ook scripties hebben moeten schrijven in het verleden.

Plan dus vooral een kennismakingsgesprek in met een van onze scriptiebegeleiders en ervaar zelf hoe het is om door ons geholpen te worden!

Aan de hand van persoonlijke begeleiding helpen wij je bij het bepalen van jouw conceptueel model wat het onderzoek op de juiste manier visualiseert. Vervolgens zorgen we er samen voor dat jij het conceptueel model goed en duidelijk met je studiebegeleider en eventueel stagebegeleider kan bespreken zodat er geen onduidelijkheden meer zijn over wat jij gaat onderzoeken!

Wij van Afstudeerbegeleider stellen aan jou, tijdens persoonlijke begeleiding, de juiste kritische vragen om je op die manier heel hard na te laten denken over je onderwerp. Dit zorgt er uiteindelijk voor dat jij degene bent met de strakste grip op je onderwerp. Wij geloven erin dat je de figuurlijke visser beter zelf kan leren vissen dan dat je de vis iedere keer voor hem of haar uit het water haalt!

Onze methode in één minuut

Sanne (student) over onze scriptiebegeleiding

De weg naar afstuderen weer vinden

De weg kwijt in je scriptie? Had jouw begeleider of opdrachtgever net zo goed Chinees kunnen praten? Geen nood, wij helpen je om de controle terug te krijgen!

Nodige bevestiging in je keuzes

Het schrijven van je scriptie betekent veel keuzes en fouten maken. Wij kijken met je mee en bespreken wat je hebt gedaan zodat jij je er weer zeker over voelt

Deadline toch halen (realistische planning)

Een naderende scriptiedeadline zorgt voor stress. We stellen samen een realistische planning op zodat jij die deadline gaat halen!

Vertel ons wie je bent en we gaan samen met je aan de slag!

Nog één stap en je hebt je gratis kennismaking geregeld 🙂

Waarom Afstudeerbegeleider?

zijn je voorgegaan
0 studenten
Wat zeggen andere studenten over onze begeleiding