Wat is het SWOT-model

Het SWOT-model, een andere naam ervoor is een sterkte-zwakteanalyse, is een van de meest gebruikte modellen in scripties en rapporten. Het wordt gebruikt om de huidige stand van zaken van een organisatie weer te geven en de strategie van een organisatie te bepalen. Het is vaak een onderdeel van een groter bedrijfs- of marketingplan, met als doel om de strategie voor de toekomst te formuleren.

Meer weten? Check dan onze:

Wil jij weten hoe wij jou kunnen helpen met waar je ook tegenaan loopt met je scriptie? Vertel ons jouw verhaal hier en we nemen contact met je op voor een vrijblijvende oriëntatie!

Het model bestaat uit een analyse van de sterke en zwakke punten van een organisatie aan de interne kant en de kansen en bedreigingen waarmee het in de externe omgeving te maken kan krijgen. Bij het opstellen van de SWOT-analyse is het belangrijk om een duidelijk onderscheid te maken tussen deze invloeden van binnen de organisatie en die van buitenaf, dit gaat nog weleens fout. De sterke en zwakke punten zijn echt kenmerken van de organisatie zelf, of van het product of de dienst die het levert. Er wordt vaak gekeken naar hoe de organisatie presteert ten opzichte van de concurrentie. De kansen en bedreigingen draaien echt alleen om de externe invloeden in de markt waaraan de organisatie, of het te leveren product of de dienst, onderhevig is.

Hierna kunnen vervolgens makkelijk de aan te bevelen strategieën worden bepaald. De belangrijkste elementen uit de SWOT-analyse worden dan vaak samengevat en aan elkaar gelinkt in een confrontatie-matrix. Aan de combinatie sterkte met kans wordt een offensieve groeistrategie toegeschreven om ze optimaal uit te buiten, daarentegen kunnen sterktes die bedreigd worden het beste verdedigd worden om ze te beschermen tegen de externe invloeden. De combinatie zwakte met kans biedt de organisatie de mogelijkheid om zichzelf of het product te verbeteren, terwijl er bij een zwakte en bedreiging goed gekeken moet worden of het een kwestie is van overleven of dat het beter is om het desbetreffende gedeelte af te stoten.

Wij hebben een begeleider die bij je past met wie jij één op één aan de slag gaat. We weten dat studenten een beperkt budget hebben dus houden we onze tarieven betaalbaar. Je bent in controle over je eigen proces doordat jij bepaalt wanneer je afspreekt met je begeleider. Check onze online spoedbegeleiding of de locaties door het hele land!

Weet jij even niet meer hoe je verder moet met je scriptie? Vertel ons waar je tegenaan loopt via dit formulier en dan gaan we samen kijken wat wij daaraan kunnen doen.

Meer weten? Check dan

Het SWOT-model aan het droogronden voor een onderzoek? Hierboven heb je kunnen lezen waar het model uit bestaat en waar het wordt toegepast, maar het toepassen van een model op een onderzoek is meer dan dat. Waarschijnlijk ben je nu druk bezig met het vooronderzoek en kan je daar waarschijnlijk wat hulp bij gebruiken. Het vooronderzoek is een cruciale fase van het scrhijven van de scriptie. Als er nu geen goede structuur wordt neer gezet heb je daar de rest van het schrijven van de scriptie last van.

Heb je vragen of wil je er met iemand over sparren die er écht verstand van heeft? Dan staat er bij Afstudeerbegeleider een team voor jou klaar om je hiermee te helpen. Wij hebben een begeleider die bij je past met wie jij één op één aan de slag kunt gaan. Deze persoon kan ervoor zorgen dat jij snapt wat je doet en dat je flinke stappen vooruit kunt maken.

We weten dat studenten een beperkt budget hebben dus houden we onze tarieven betaalbaar. Je bent geheel in controle over je eigen proces omdat jij bepaalt waar, wanneer, hoe lang en met welke begeleider je afspreekt. Daarnaast werken we met een “niet goed geld terug” beleid; dit houdt in dat je er gedurende de eerste 20 minuten voor kunt kiezen om kosteloos te stoppen met de begeleiding.

Wij begrijpen dat het lastig kan zijn om hulp te vragen bij het schrijven van je scriptie; wij hebben het maken van een afspraak daarom zo makkelijk mogelijk voor je gemaakt. Vaak heb je dezelfde dag nog een afspraak!

Zet dus snel de volgende grote stap richting jouw afstudeermoment en vraag een vrijblijvende kennismaking aan!

Onze methode in één minuut

Sanne (student) over onze scriptiebegeleiding

De weg naar afstuderen weer vinden

De weg kwijt in je scriptie? Had jouw begeleider of opdrachtgever net zo goed Chinees kunnen praten? Geen nood, wij helpen je om de controle terug te krijgen!

Nodige bevestiging in je keuzes

Het schrijven van je scriptie betekent veel keuzes en fouten maken. Wij kijken met je mee en bespreken wat je hebt gedaan zodat jij je er weer zeker over voelt

Deadline toch halen (realistische planning)

Een naderende scriptiedeadline zorgt voor stress. We stellen samen een realistische planning op zodat jij die deadline gaat halen!

Vertel ons wie je bent en we gaan samen met je aan de slag!

Nog één stap en je hebt je gratis kennismaking geregeld 🙂

Waarom Afstudeerbegeleider?

zijn je voorgegaan
0 studenten
Wat zeggen andere studenten over onze begeleiding